LAGKAGE a la BM
Læg bundene sammen med kagecreme, banan og kiwi og et lag kagecreme mere. På toppen smøres glasuren ud og trøffelmassen sprøjtes på siden.
Lagkagen kan med fordel laves 1-2 dage før, så den kan nå at trække.
---
Kagecreme (eller køb pulverkagecreme):
2½ dl. sødmælk
½ vaniljestang
3 æggeblommer
70 g. sukker
2 spsk. majsstivelse (Maizena 20 g.)
2 blade husblas
2 dl piskefløde
1. Læg husblassen i blød i koldt vand.
2. SKrab kornene fra vaniljestangen ud i mælken i en tykbundet kaserolle med rundet bund (så man kan piske helt ud i kanten). Kom også den tomme vanillestang i. Varm mæken op til kogepunktet. Tag gryden fra varmen og lad den trække med vaniljen.
3. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt med håndmikser. Pisk Maizena i. (Hvis du sørger for at tage æggeblommerne ud af køleren i god tid inden, så de får stuetemperatur, går det hurtigere at piske dem stabilt luftige.)
4. Fjern vaniljestangen fra mælken og hæld mælken over de piskede æggeblommer; pisk blandingen sammen med håndmikseren og hæld den tilbage i gryden. Varm op under konstant piskning over halvt blus, til cremen tykner og lige akkurat kommer i kog. Tag gryden fra varmen og pisk videre et øjeblik. Skrab cremen over i en ren skål.
5. Knug væden af den bløde husblas og rør den i den varme creme, til den er opløst. Dæk skålen med plast-film og stil den på køl til husblassen har gjort den tyk og stiv.
6. Pisk piskefløden og vend den i cremen.
---
Blank chokoladeglasur (til 2 lagkager) - laves i god tid evt. dagen før:
100 g. fin, mørk chokolade
1 dl. mælk
50 g. sukker
60 g. smør
2 spsk. kakao
1. Hak chokoladen
2. Giv mælk, sukker og smør et opkog og sigt kakaoen i. Tag gryden fra varmen og tilsæt den hakkede chokolade. Lad den stå i 5 min. og pisk så glasuren godt sammen. Glasuren er smørbar, når den er afkølet. Den løber godt ud, mens den endnu er lunken, så den er nem at arbejde med.
---
Chokoladetrøffelmasse (laves min. dagen før):
100 g god, bitter chokolade
2 dl. piskefløde
1. Hak chokoladen fint.
2. Giv fløden et opkog og hæld den i en passende skål. Kom chokoladen i. Rør i små cirkler midt i skålen, til chokoladen er opløst.
Dæk med film og sæt skålen i køleskabet natten over.
3. Pisk cremen helt stiv, men ikke grynet.