Kun til opskrifter!

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

16. juli 2009

Maddox

Toblerone creme

200 g toblerone
(eller hvilken som helst anden chokolade f.eks. daim,
dumle, skumbananer, osv.)
1/4 l. piskefløde

Smelt 200 g toblerone i 1/4 liter piskefløde..
Lad afkøle i køleskab natten over og piskes dagen efter stift. 

Anmeld Citér

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

16. juli 2009

Maddox

Nutella smørcreme:

Bland lige dele nutella, smør og flormelis.

f.eks.
100 g nutella
100 g blødt smør
100 g flormelis

Anmeld Citér

17. juli 2009

Maddox

Rutebil creme:

½ liter piskefløde
1 pakke rutebiler

Fløden piskes stiv. Rutebilerne knuses, dog må der gerne stadig være nogle klumper tilbage. Derefter vendes rutebilerne i fløden.

NB: Nok til 2 lag i alm. lagkage..

Anmeld Citér

17. juli 2009

Maddox

Vanille/flødecreme

1 brev vanille kagecreme
½ liter mælk
½ liter piskefløde

Lav en vanille-kagecreme efter anvisningen på pakken. Pisk fløden godt stiv. Vend derefter vanillecremen i fløden. 

Man kan så tilsætte enten friske jordbær eller hakket chokolade, for at gøre den ekstra lækker..  

Anmeld Citér

17. juli 2009

A.

18. juli 2009

Zafir

Kanel kage (kanon - hvis man kender nogen der ikke kan tåle æg!!!)

800 g sukker

800 g mel

6 tsk. natron

6 tsk. kanel

 

1 liter kærnemælk

 

125 g smeltet margarine

 

Glasur: (til hele kagen)

100 g smeltet smør

8 - 12 spsk. Kakaopulver (alt efter hvor kakao-agtig man er, jeg er meget!!)

8 spsk. Appelsinsaft/juice (kan justeres, hvis der kommer mere kakao i)

500 g flormelis

  1. Sukker, mel, natron og kanel blandes i en stor røreskål.
  2. Kærnemælken røres i.
  3. Margarinen smeltes og røres forsigtigt i dejen med fadskraber.
  4. Dejen hældes i en stor bradepande, beklædt med bagepapir.
  5. Bages ved 180° i ca. 35-40 minutter.

 

  1. Glasuren blandes, når kagen er næsten kold.

      7.  Glasuren lægges på, når kagen er afkølet.

Fidusen er, at selve kagen har en helt vildt lækker konsistens og kan bruges til bunde og alt muligt af den slags, hvis man nu får en æggeallergiker på besøg. - Så kan man selvf undlade kanel og bage den i springform eller hvad I gør, når I skal lave bunde.
- OG så kan man selvf også bruge kagen som den er - den er så lækker så der ikke var én bid tilbage da jeg bagte den til Toms arbejde den anden dag. De er 16 mand og det er en STOR bradepande opskriften dækker HEHE...


Anmeld Citér

18. juli 2009

__

"Discount"-versionen af jordbærtærten.

Køb en Mazarintærte (de billige fra supermarkederne kan også bruges)

Lav en creme af halv mascarpone (italiensk friskost/flødeost uden salt), halv creme fraiche og smag til med vanilie og rørsukker

Smør masser af den lækre creme på bunden og læg store udskårne jordbær oven på.

Evt. Dæk/pensel med frugtgele (ribsgele smeltet i vandbad, eller smeltet abrikosmamelade)

Anmeld Citér

18. juli 2009

__

4 i 1 kage
 
Nem og hurtig variation af 4 forskellige kager.

Ingredienser grundopskrift
300 gram sukker
300 gram mel
2 æg
2½ tsk. natron
2 tsk. bagepulver
3-4 dl. kærnemælk
Vaniliesukker efter behag

Fyld variationer

Gulerodskage:
9 gulerødder (revet)
sukker erstattes af brun farin
Glasur: flormelis og citron

Chokoladekage:
1 dl. kærnemæl erstattes af 1 dl. kold kaffe
50 gram kakao tilsættes
Glasur: flormelis og vand

Appelsinkage:
2 dl. kærnemælk erstattes af 2 dl. appelsinjuice
Skal fra én appelsin og lidt af saften røres i til sidst
Glasur: flormelis og appelsinjuice

Nødde- og chokoladekage:
100 gram mørk chokolade (hakket)
50 gram valnødder eller hasselnødder
Glasur: flormelis, vand

Fremgangsmåde:
Sukker, mel, æg og mælk røres luftigt.
Resten røres i på én gang.
Kommes i lille bradepande
Bages ved 200 grader i ca. 30-45 min afhængig af ovn.

Anmeld Citér

18. juli 2009

__

Royal icing

æggehvider (pasteuriseret)
300 g flormelis
1 tsk citronsaft
evt. glycerin, farvestof og smag

Anmeld Citér

18. juli 2009

linemus

LAGKAGE a la BM

Læg bundene sammen med kagecreme, banan og kiwi og et lag kagecreme mere. På toppen smøres glasuren ud og trøffelmassen sprøjtes på siden.

 

Lagkagen kan med fordel laves 1-2 dage før, så den kan nå at trække.

 

---

 

Kagecreme (eller køb pulverkagecreme):

 

2½ dl. sødmælk

½ vaniljestang 

3 æggeblommer

70 g. sukker

2 spsk. majsstivelse (Maizena 20 g.)

2 blade husblas

2 dl piskefløde

 

1. Læg husblassen i blød i koldt vand.

 

2. SKrab kornene fra vaniljestangen ud i mælken i en tykbundet kaserolle med rundet bund (så man kan piske helt ud i kanten). Kom også den tomme vanillestang i. Varm mæken op til kogepunktet. Tag gryden fra varmen og lad den trække med vaniljen.

 

3. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt med håndmikser. Pisk Maizena i. (Hvis du sørger for at tage æggeblommerne ud af køleren i god tid inden, så de får stuetemperatur, går det hurtigere at piske dem stabilt luftige.)

 

4. Fjern vaniljestangen fra mælken og hæld mælken over de piskede æggeblommer; pisk blandingen sammen med håndmikseren og hæld den tilbage i gryden. Varm op under konstant piskning over halvt blus, til cremen tykner og lige akkurat kommer i kog. Tag gryden fra varmen og pisk videre et øjeblik. Skrab cremen over i en ren skål.

 

5. Knug væden af den bløde husblas og rør den i den varme creme, til den er opløst. Dæk skålen med plast-film og stil den på køl til husblassen har gjort den tyk og stiv.

 

6. Pisk piskefløden og vend den i cremen.

 

---

 

Blank chokoladeglasur (til 2 lagkager) - laves i god tid evt. dagen før:

 

100 g. fin, mørk chokolade

1 dl. mælk

50 g. sukker

60 g. smør

2 spsk. kakao

 

1. Hak chokoladen

 

2. Giv mælk, sukker og smør et opkog og sigt kakaoen i. Tag gryden fra varmen og tilsæt den hakkede chokolade. Lad den stå i 5 min. og pisk så glasuren godt sammen. Glasuren er smørbar, når den er afkølet. Den løber godt ud, mens den endnu er lunken, så den er nem at arbejde med.

 

---

 

Chokoladetrøffelmasse (laves min. dagen før):

 

100 g god, bitter chokolade

2 dl. piskefløde

 

1. Hak chokoladen fint.

 

2. Giv fløden et opkog og hæld den i en passende skål. Kom chokoladen i. Rør i små cirkler midt i skålen, til chokoladen er opløst.

Dæk med film og sæt skålen i køleskabet natten over.

 

3. Pisk cremen helt stiv, men ikke grynet.

Anmeld Citér

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.