Kun til opskrifter!

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

20. september 2009

kiroo

Drømmekage



Ingredienser:
(Opskrift til 1 bradebande)

Dej:
375 g smør,
375 g sukker,
8 æg,
475 g mel,
10 g bagepulver,
2 stænger vanille,
1,5 dl kærnemælk,
100 g kokosmel

Topmasse:
3/4 dl vand,
1 1/2 tsk. nescafé,
150 g smør,
150 g kokosmel,
300 g brun farin,
75 g sirup

Fremgangsmåde:

Dej: Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt æggene lidt efter lidt. Mel, vanille og bagepulver blandes og røres i. Til sidst vendes kærnemælk og kokos­mel i.

Fordel dejen i en bradepande på 25x35 cm, beklædt med bagepapir. Bag i 35-40 minutter ved 180 grader.

Topmasse: Varm vandet i en gryde og opløs nescaféen heri. Tilsæt resten af ingredienserne og bland dem godt sam­men over svag varme.

Massen fordeles over kagen og bages færdig i otte minutter ved 180-200 grader.

Anmeld Citér

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

2. oktober 2009

Moderator

Profilbillede for Moderator
Det der Hindbær/brombær mousse!! 

Når jeg i de sidste par kager har lavet sådan noget hindbær/brombær mousse er det lidt snyd, men det smager sådan. Det er uden husblas.

Flødeskum (efter behov)
Sødet med flormelis og vaniliesukker

PISKES STIFT - ret stift!!

Halv-mosede bær vendes forsigtigt i!

Det smager SUPER GODT!!!! - og er meget frisk, mousse agtigt!!

Anmeld Citér

15. oktober 2009

eirene

Italian meringue butter cream

Ingredients
- 300g (10oz) caster sugar
- 5 large egg whites
- 500g (1lb) unsalted butter, softened
- Pinch of salt
- Few drops of vanilla extract
- Paste food colourings in pink, violet, yellow and orange
- Sugar/Jam/Candy thermometer

1. Pour 100ml (3 1/2fl oz) water into a saucepan and add 250g (8oz) caster sugar. Place the pan on the hob and stir until the sugar dissolves. Bring the mixture to the boil. Use a damp pastry brush to wash down any sugar crystals on the side of the pan. Boil the mixture rapidly, without stirring it, until it reaches 121°C. Have a large bowl of cold water ready for step 3.
2. When the syrup reaches over 100°C, whisk the egg whites until stiff, preferably using a table-top mixer. Gradually whisk in the remaining caster sugar.
3. As soon as the syrup reaches 121°C, remove the pan from the heat and plunge the base of the pan into the bowl of cold water, to prevent the syrup from getting any hotter. Only leave the pan in the water for a few seconds - if it's left too long, it will be too thick to pour.
4. With the food mixer on full speed, gradually pour in the syrup in a thin stream, taking care to pour it between the edge of the bowl and the whisk - if it's too close to the edge of the bowl, it will set there and won't get mixed in properly; if it's poured over the moving whisk, then it will splatter out of the bowl and make a mess. Continue whisking the mixture for about 8-10 minutes until the bowl feels just lukewarm. If the syrup starts to become too thick to pour, return the pan to the hob very briefly, for the heat to thin is slightly.
5. Gradually whisk in the butter. Then add the salt and vanilla extract. The meringue will collapse a little, and the mixure may look like it's curdled, but keep whisking it until it forms a smooth fluffy buttercream. Use paste colour to colour the buttercream to the desired colours.

Anmeld Citér

15. oktober 2009

tascia

fandt lige nogle forskellige slags mousser...

Blåbær syltetøj med cognac

start med at lave en syltetøj :

1 kilo blåbær
500 gram sukker

Cognac efter smag og temperment

Kom bær og sukker i en gryde og kog det i ca 10 min. Kom derefter cognac i ( jeg kom 3-4 store skefulde i) kog ganske kort og kom i rene skoldede glas.

Det kan godt være at i skal bruge rød melatin hvis i skal bruge det til syltetøj. Det er ret flydende.
Lad det blive helt afkølet inden du går igang med at bruge den i en mousse.

Blåbær mousse med cognac :

400 gram syltetøj
6 husblas
1/2 piskefløde

Udblød husblasen efter anvisningen og smelt den i mikroen.
Kom den i syltetøjen, i en meget tynd stråle mens du røre rundt. Pisk fløden til skum og vend forsigtigt syltetøjen i flødeskummet.

Mokka Mousse

6 blade husblas
3 past. hele æg
1 dl sukker
125 gram mørk chokolade
1 dl drikke klar kaffe
5 dl piskefløde

Sæt husblasen i blød i koldt vand i ca 5-10 min.
Pisk æg og sukker rigtig godt, til det er hvidt og luftigt.
Hak chokolade groft og rør det i æggemassen.

Tag husblasen og vrid vandet fra, smelt den i mikro ovnen med det vand der hænger ved. Rør kaffen i den smeltede husblas og rør blandingen i ægge/chokolademassen.

Pisk fløden til flødeskum. Og vend massen i flødeskummet når massen er begyndt at tykne lidt.

Klar til brug i en kage. Der er til 1 godt lag i en rund kage på 25 cm i diameter

Denne opskrift kan også bruges til dessert. Så skal der kun bruges 4 stk husblas.

En duft af jul

Fundet på http://www.anarka.dk/blog/

1/4 liter fløde
17 nelliker
1/8 tsk hel kardemomme
1/4 tsk stødt kanel
30 gram usmuttede groft hakkede mandler
Koges godt igennem og sies. Afkøles helt.
3 dl siet appelsinsaft
1 ½ dl sukker
Koges ind til halvdelen er tilbage
4 blade husblas. ( jeg brugte 5) Udblødes i vand og smeltes i den varme appelsinsirup. Afkøl til det er lunkent.
Fløden piskes stiv og to teskefulde røres i appelsinsiruppen, og appelsinsiruppen vendes derefter i fløden. Lad stivne delvist i køleskab.
2 dl fløde piskes hårdt og vendes i flødemassen. Stilles i køleskab til det er helt stift. og bliver kraftigere i smagen når den har stået på køl.

Lime mousse

4 dl piskefløde
2 dl Creme fraiche
2 dl yoghurt neutral
1 1/2 dl sukker
2 tsk revet øko lime skal
1 dl lime saft ca 4 frugter
6 husblas
Pisk fløde stiv.
pisk cremefraiche, yoghurt og sukker på lav hastighed, indtil sukkeret er opløst.Læg husblas i blød og kram vandet fra og smelt det i lime saften og skal, afkøl det.
Rør husblas i blandingen i en tynd stråle og rør hurtigt.( kom evt en skefuld af creme fraiche blandingen i husblasen og rør det derefter i creme fraiche blandingen.Vend til sidst flødeskummet i. Sæt på køl et par timer. Nok til et godt lag i en rund kage på 24 -26 cm

Frugt Mousse

1/2 l piske fløde
300-400 gr hindbær
150 gram sukker
6 blade husblads
bærene skoldes og blendes med sukkeret
husblads lægges i blød i koldt vand i 5 min,hvorefter den smeltes over vandbad eller i micro ovn og røres i en tynd stråle i bærpurren. Stilles på køl mens fløden piskes til skum.Vend derefter bærpurren i fløde skummet og stilles i køleskab i en times tid.
Er nu klar til at fylde i den flækkede kage.

Kan laves med brombær, skovbær og jordbær mm. Jordbær er dog lidt mere våde i det, så de skal lige drænes lidt

Bountycreme

2 bl. Husblas
3 Æggehvider
85 g Sukker
½ tsk Vaniliesukker
1 dl Piskefløde
60 g Kokosmel


Læg husblasen i blød i koldt vand. Pisk derefter æggehviderne stive og pisk derefter sukkeret i lidt efter lidt.
Pisk fløden stiv og luftig. Smelt husblasen over vandbad eller i microovn.
Bland æggehvideskummet, flødeskummet, vaniliesukkeret og kokosmelet sammen. Bland til sidst husblasen i. Stil i køleskab. Den er ca et par timer om at stivne.

Anmeld Citér

23. oktober 2009

Prinsessens'Mor<3

Chokolade kiks med kokos:


50 gram smør

5 dl. mælk

10 spsk sukker  

2 spsk kakaopulver 

kokos

Vanilje kranse

Nutella

 

Kog mælken sammen med sukker, kakaopulver og smøren. Lad den køle af. Dyp en kiks af gangen i (er den for længe i smuldre den), smør nutella på, dyp en til og klap sammen,  rul forsigtigt i kokos, sådan gøres det med alle, der efter køles de i køleskabet og bliver mere faste..

Anmeld Citér

23. oktober 2009

mor-til-vanessa

500g hvedemel

500g brun farin

1 malt øl eller alm. øl

1 tsk natron

1 tsk stødt kanel

1 tsk stødt nelliker

1 tsk stødt ingefær

bages i en smurt brødform eller lig. i ovnen ved 175 grader i 1 time og 15 min.

synes selv den smager bedst afkølet.

go fornøjelse.

knus liv

Anmeld Citér

17. november 2009

mariamiss6

Opskrift

250 g Chokolade
150 g smør
2 tsk instant kaffepulver
Smeltes sammen i vandbad
50 g flormelis
3 past. æggeblommer
Røres sammen
rør så de 2 blandinger sammen og tilsæt
200 g knækkede kiks efter eget valg (grovkiks er nok bedre end marie)
Hele blandingen lægges i en brødform (evt. 2 forme, dette giver så to meget lave kager, til gengæld kan man lettere skære af den, da man kan skære tykkere skiver)
sættes i køleskab ind til servering, Den er lige et par timer om at blive helt kold og fast.

Anmeld Citér

21. november 2009

Rikke, Liam & Linus

Fuldkornsbar med tørret frugt:

30g havregryn

20g speltflager

10g solsikkerkerner

30 g tørret frugt, f.eks. rosiner, abrikos, blåbær eller andet

10 g nødder

20 g smeltet mørk chokolade 60 %

Lidt kanel

Det hele køres i foodprocessor og formes til barer, kugler eller seje figurer!

Anmeld Citér

16. januar 2010

Anasmor

 

Brombærmousse
140 g hindbær
4-6 spsk sukker
2 blade husblas
1/4 piskefløde
 
Husblas kommes i rigeligt vand. Brombær blendes, køres igennem en sigte og røres godt med sukker. Fløden piskes meget stiv. Husblas smeltes ca 10 sekunder i mikroovnen og piskes i brombærrene. Flødeskummet vendes i og det blandes godt rundt. Står på køl i 10 min og lægges derefter i kagen og stivner helt op i denne..

Anmeld Citér

16. januar 2010

Anasmor

Pære cider mousse..

3½ husblas

110 g sukker

2 past. æggeblommer

1½ dl pærecider

1 dl fløde, pisket

Husblas lægges i blød, og æggeblommer piskes med sukker og ½ dl af cideren til en luftig masse... Husblassen smeltes og den resterende cider røres i husblassen lidt ad gangen for ikke at temperatur chokke husblassen... når alt cideren er hældt i husblassen, så hældes denne blanding i æggeblandingen... og derefter vendes fløden i.. står på køl i MAX 10 min og så lægges den mellem bundene... den stivner rigtig hurtigt, så glem den ikke, da man så knuser strukturen, hvis man begynder at piske den op når den har sat sig...

 

 

 

Anmeld Citér

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.