Pædagogisk forældrerådgiver - Trine Andreasen

Jeg er uddannet pædagog og har en kandidat i pædagogisk psykologi.

Jeg har igennem en årrække arbejde på behandlingshjem for omsorgssvigtede børn, hvor mit arbejde bestod i at skabe rammer og sætte grænser, for på den måde at skabe tryghed. Det var et hård, men spændende arbejde der udfordrede mine personlige grænser og tålmodighed.

Gennem dette arbejde lærte jeg hvordan små ændringer kan have enorm betydning. Jeg lærte også at finde glæden, i selv de mindste fremskridt.

Efter behandlingshjemmet har jeg arbejdet en del år inden for almindelig daginstitution.

Mine store interesser ligger i 2 overordnet områder; mad og natur, som fylder meget i min hverdag, da jeg til daglig arbejder i en udflytter børnehave, hvor mad og måltidet samt naturen fylder en stor del.

Det andet område er opdragelse eller børns udvikling.

Gennem flere kurser har jeg opbyggede en grundig viden om følgende; børn laver mad, natur, inklusion og inklusions strategier, neuropædagogiske tiltag, børn i problemer samt generel forældrerådgivning om børns psykiske og sociale udvikling.

Jeg tager udgangspunkt i, at vi som mennesker godt ved hvad det rigtige er, men at vi enten er blevet forvirret eller at vi ikke kan overkomme at gøre det rigtige.

Derfor kan forældre have brug for en udefra, der lytter og stiller spørgsmål og på den måde få rettet op på de små skævheder der er i vores opdragelse af børn.

Jeg er ikke bedre end jer forældre eller klogere, men jeg er god til at lytte og til at finde de steder hvor det naturlige er blevet unaturligt.

Som pædagog dækker Trine spørgsmål omhandlende opdragelsen, institutionslivet, trivsel, leg og børns sociale udvikling. Trine tager udgangspunkt i, at alle forældre kan have brug for en udefra, der lytter og stiller spørgsmål og på den måde få rettet op på de små skævheder der er i vores opdragelse af børn.

Trines brevkasse

Sådan kan du hjælpe ham med at finde ro

Hej Trine Vi er vildrede og faktisk rigtig kede af hele situationen. Vores søn er 5 år og 4 måneder og har ALTID haft kridt i røven. Vuggestuen sagde i sin tid at en dagplejemor var ble...

Det er bekymrende

Hej. Måske er jeg bare mærkelig men veninde har en datter der ofte sover ude ved andre, og når jeg siger ofte mener mindst 5 gange om ugen. Datteren er 4 år. I den seneste tid er de aldrig hjemme...

Vi laver alle fejl...

Hej Trine I går aftes i en meget frustreret tilstand kom jeg til at bide mit barn i kinden. Jeg har det så forfærdeligt og jeg kan ikke være i min egen krop af skyld og skam. Jeg føler jeg ...

Savn er en naturlig del af livet

Hej. Jeg er bonusmor til en dejlig dreng på 6 år. Hans forældre blev skilt for 1,5 år siden, men der er godt samarbejde mellem alle parter. Han havde en stor reaktion på at flytte og i ny børneh...

Vær nysgerrig...

Ikke om vores lille datter men vores store dreng på 10 år Vil gerne kende sin krops temperatur Så det hver morgen og sener på dagen og ind sov tid Jeg føler det et overgreb fra vores s...

Se alle spørgsmål til Trine

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.