Pædagogisk forældrerådgiver - Trine Andreasen

Jeg er uddannet pædagog og har en kandidat i pædagogisk psykologi.

Jeg har igennem en årrække arbejde på behandlingshjem for omsorgssvigtede børn, hvor mit arbejde bestod i at skabe rammer og sætte grænser, for på den måde at skabe tryghed. Det var et hård, men spændende arbejde der udfordrede mine personlige grænser og tålmodighed.

Gennem dette arbejde lærte jeg hvordan små ændringer kan have enorm betydning. Jeg lærte også at finde glæden, i selv de mindste fremskridt.

Efter behandlingshjemmet har jeg arbejdet en del år inden for almindelig daginstitution.

Mine store interesser ligger i 2 overordnet områder; mad og natur, som fylder meget i min hverdag, da jeg til daglig arbejder i en udflytter børnehave, hvor mad og måltidet samt naturen fylder en stor del.

Det andet område er opdragelse eller børns udvikling.

Gennem flere kurser har jeg opbyggede en grundig viden om følgende; børn laver mad, natur, inklusion og inklusions strategier, neuropædagogiske tiltag, børn i problemer samt generel forældrerådgivning om børns psykiske og sociale udvikling.

Jeg tager udgangspunkt i, at vi som mennesker godt ved hvad det rigtige er, men at vi enten er blevet forvirret eller at vi ikke kan overkomme at gøre det rigtige.

Derfor kan forældre have brug for en udefra, der lytter og stiller spørgsmål og på den måde få rettet op på de små skævheder der er i vores opdragelse af børn.

Jeg er ikke bedre end jer forældre eller klogere, men jeg er god til at lytte og til at finde de steder hvor det naturlige er blevet unaturligt.

Som pædagog dækker Trine spørgsmål omhandlende opdragelsen, institutionslivet, trivsel, leg og børns sociale udvikling. Trine tager udgangspunkt i, at alle forældre kan have brug for en udefra, der lytter og stiller spørgsmål og på den måde få rettet op på de små skævheder der er i vores opdragelse af børn.

Trines brevkasse

Han skal vænnes af natflasken

Hej Trine, Sagen er den at jeg har en skøn dreng der nu er 1 år og 3 måneder. Han har sovet i sin egen seng siden 4-5 måneders alderen. Men mit dilemma er; han bliver puttet til nat som regel in...

En uge er for lidt

1) 1) Kærer trine Jeg stiller dig et spørgsmål. Som pædagog der gerne vil ha mere viden og vil gerne gør det breder. Det er sådan jeg nu har modtaget et pr børn. Der har haft virke...

Han skal lære at sove!

Kære Trine, Jeg skriver til dig fordi vi har en 1,5 årig som vågner hver eneste nat med gråd. Han har aldrig sovet igennem og græder ofte/er vågen i 2-3 timer om natten. Derudover er der de ...

Hans kar er tømt!

Mit barn bider! Min dreng på 9 år bider de andre børn i skolen. Han bider også ud efter lærerne, hvis han føler sig presset eller de bliver uvenner. Han har bidt on/off siden børnehaven...

I gør det helt rigtige!

Min dreng på 1,5 år har altid været den nemmeste dreng. Glad og tilpas. Aldrig utrøstelig. Vi er så heldige at have fået et barn med et dejligt sove hjerte og mildt sind. Men men men... ...

Se alle spørgsmål til Trine

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.