Pædagogisk forældrerådgiver - Trine Andreasen

Jeg er uddannet pædagog og har en kandidat i pædagogisk psykologi.

Jeg har igennem en årrække arbejde på behandlingshjem for omsorgssvigtede børn, hvor mit arbejde bestod i at skabe rammer og sætte grænser, for på den måde at skabe tryghed. Det var et hård, men spændende arbejde der udfordrede mine personlige grænser og tålmodighed.

Gennem dette arbejde lærte jeg hvordan små ændringer kan have enorm betydning. Jeg lærte også at finde glæden, i selv de mindste fremskridt.

Efter behandlingshjemmet har jeg arbejdet en del år inden for almindelig daginstitution.

Mine store interesser ligger i 2 overordnet områder; mad og natur, som fylder meget i min hverdag, da jeg til daglig arbejder i en udflytter børnehave, hvor mad og måltidet samt naturen fylder en stor del.

Det andet område er opdragelse eller børns udvikling.

Gennem flere kurser har jeg opbyggede en grundig viden om følgende; børn laver mad, natur, inklusion og inklusions strategier, neuropædagogiske tiltag, børn i problemer samt generel forældrerådgivning om børns psykiske og sociale udvikling.

Jeg tager udgangspunkt i, at vi som mennesker godt ved hvad det rigtige er, men at vi enten er blevet forvirret eller at vi ikke kan overkomme at gøre det rigtige.

Derfor kan forældre have brug for en udefra, der lytter og stiller spørgsmål og på den måde få rettet op på de små skævheder der er i vores opdragelse af børn.

Jeg er ikke bedre end jer forældre eller klogere, men jeg er god til at lytte og til at finde de steder hvor det naturlige er blevet unaturligt.

Som pædagog dækker Trine spørgsmål omhandlende opdragelsen, institutionslivet, trivsel, leg og børns sociale udvikling. Trine tager udgangspunkt i, at alle forældre kan have brug for en udefra, der lytter og stiller spørgsmål og på den måde få rettet op på de små skævheder der er i vores opdragelse af børn.

Trines brevkasse

Trælegetøj er umiddelbart bedre

Hej, Jeg har et lidt specielt spørgsmål, som jeg håber at kunne få svar på. Vi har fået min kærestes gamle træ babylegetøj (han er 36 år) til vores nyfødte. Mit spørgsmål er så, om det er sikk...

Han er respektløs!

Min søn er 12 år og har altid haft let ved at blive sur, så længe jeg kan huske. Han plejer dog hurtigt at blive god igen. Han er sur hver evig eneste dag og der skal ingenting til. Det eneste ...

Børn kan godt savne

Kan et barn på 2.5 år savne? Og i såfald kan det have konsekvenser, hvis han ikke ser den anden? Der er gået to måneder hvor han ikke har set den anden voksne, som har været på næsten lige fod som ...

Det kan føles som at miste en arm

Kære Trine Jeg har en datter på 3 år som meget pludseligt for 1 uge siden har ændret sig fra at være rigtig glad til at være ked af det. En uge er ikke så længe, men vi føler at der er sket...

Jeg kan ikke give dig svaret.

Hej Jeg har lige fundet ud af jeg er gravid ca 6 uger henne. Jeg er i vildrede om vi skal beholde det da vi har 2 drenge i for vejen på 2,10 år og 13 måneder. Er så bange for ikke at kunne være ...

Se alle spørgsmål til Trine

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.