Pædagogisk forældrerådgiver - Trine Andreasen

Jeg er uddannet pædagog og har en kandidat i pædagogisk psykologi.

Jeg har igennem en årrække arbejde på behandlingshjem for omsorgssvigtede børn, hvor mit arbejde bestod i at skabe rammer og sætte grænser, for på den måde at skabe tryghed. Det var et hård, men spændende arbejde der udfordrede mine personlige grænser og tålmodighed.

Gennem dette arbejde lærte jeg hvordan små ændringer kan have enorm betydning. Jeg lærte også at finde glæden, i selv de mindste fremskridt.

Efter behandlingshjemmet har jeg arbejdet en del år inden for almindelig daginstitution.

Mine store interesser ligger i 2 overordnet områder; mad og natur, som fylder meget i min hverdag, da jeg til daglig arbejder i en udflytter børnehave, hvor mad og måltidet samt naturen fylder en stor del.

Det andet område er opdragelse eller børns udvikling.

Gennem flere kurser har jeg opbyggede en grundig viden om følgende; børn laver mad, natur, inklusion og inklusions strategier, neuropædagogiske tiltag, børn i problemer samt generel forældrerådgivning om børns psykiske og sociale udvikling.

Jeg tager udgangspunkt i, at vi som mennesker godt ved hvad det rigtige er, men at vi enten er blevet forvirret eller at vi ikke kan overkomme at gøre det rigtige.

Derfor kan forældre have brug for en udefra, der lytter og stiller spørgsmål og på den måde få rettet op på de små skævheder der er i vores opdragelse af børn.

Jeg er ikke bedre end jer forældre eller klogere, men jeg er god til at lytte og til at finde de steder hvor det naturlige er blevet unaturligt.

Som pædagog dækker Trine spørgsmål omhandlende opdragelsen, institutionslivet, trivsel, leg og børns sociale udvikling. Trine tager udgangspunkt i, at alle forældre kan have brug for en udefra, der lytter og stiller spørgsmål og på den måde få rettet op på de små skævheder der er i vores opdragelse af børn.

Trines brevkasse

I bund og grund er det jo ham der har et problem!

Hej Trine Min eksmand og jeg gik fra hinanden, da vores søn var 5 måneder. Vores søn, lad os kalde ham Emil, har altid boet hos mig, og har det meste af tiden været hos sin far hver anden week...

Knæk den dårlige vane

Vi har et spørgsmål omhandlende spisesituationen herhjemme. Sagen er den at vi har to drenge med 18 måneders mellemrum. Den yngste er 3 1/2 og den store 5. Den sidste måned har vi været inde i...

Børn hjerner er kun 90 % udviklet i 5 års alderen

Hej! Jeg har en datter på næsten 4 år som ikke kan kende forskellen på udtrykket “slog du dig” og “x slog mig”.. og det er efterhånden begyndt at bekymre mig... for eksempel når hun har væ...

Han mangler mening med det

Min 5 årige er en meget aktiv dreng med rigtig meget krudt bagi. Så meget at vi nogle gange joker med at han har ADHD... Men det vi bider meget mærke i I hverdagen er, at han er meget dist...

Det er dit ansvar - lad dig ikke blive taget som gidsel

Jeg er meget i vildrede, og skriver til dig for råd, da jeg har fået så god hjælp af dig tidligere. Jeg er gift med en mand der er meget kærlig, omsorgsfuld, og som jeg ved elsker mig meget h...

Se alle spørgsmål til Trine

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.