Pædagogisk forældrerådgiver - Trine Andreasen

Jeg er uddannet pædagog og har en kandidat i pædagogisk psykologi.

Jeg har igennem en årrække arbejde på behandlingshjem for omsorgssvigtede børn, hvor mit arbejde bestod i at skabe rammer og sætte grænser, for på den måde at skabe tryghed. Det var et hård, men spændende arbejde der udfordrede mine personlige grænser og tålmodighed.

Gennem dette arbejde lærte jeg hvordan små ændringer kan have enorm betydning. Jeg lærte også at finde glæden, i selv de mindste fremskridt.

Efter behandlingshjemmet har jeg arbejdet en del år inden for almindelig daginstitution.

Mine store interesser ligger i 2 overordnet områder; mad og natur, som fylder meget i min hverdag, da jeg til daglig arbejder i en udflytter børnehave, hvor mad og måltidet samt naturen fylder en stor del.

Det andet område er opdragelse eller børns udvikling.

Gennem flere kurser har jeg opbyggede en grundig viden om følgende; børn laver mad, natur, inklusion og inklusions strategier, neuropædagogiske tiltag, børn i problemer samt generel forældrerådgivning om børns psykiske og sociale udvikling.

Jeg tager udgangspunkt i, at vi som mennesker godt ved hvad det rigtige er, men at vi enten er blevet forvirret eller at vi ikke kan overkomme at gøre det rigtige.

Derfor kan forældre have brug for en udefra, der lytter og stiller spørgsmål og på den måde få rettet op på de små skævheder der er i vores opdragelse af børn.

Jeg er ikke bedre end jer forældre eller klogere, men jeg er god til at lytte og til at finde de steder hvor det naturlige er blevet unaturligt.

Som pædagog dækker Trine spørgsmål omhandlende opdragelsen, institutionslivet, trivsel, leg og børns sociale udvikling. Trine tager udgangspunkt i, at alle forældre kan have brug for en udefra, der lytter og stiller spørgsmål og på den måde få rettet op på de små skævheder der er i vores opdragelse af børn.

Trines brevkasse

Han har ikke lært hvordan han skal reagere...

Hej, Jeg har en søn på ca. 11 måneder, som klasker sig selv på siden af hovedet med højre hånd, når han fx ser mig, når jeg henter ham i vuggestuen. Det hænder også, at han gør det, når han ...

Han er igang med at blive klogere...

Min søn der lige er blevet 3, er pt inde i en periode hvor han "lyver"/finder på historier. Alt fra at mormor slår, til at en flodhest kravlede op i hans seng i nat, til historier om hvad han ...

Den er svær...

Hej. Jeg har en dreng på 3 år og 3 mdr, som ikke kan tale. Han forstår alt, og kan også drille mor og far. vi har fået ham undersøgt af øre næse hals læge og af egen læge. Intet fysisk galt. Nu ...

Mormor er ikke altid den bedste.

Jeg prøver dette spørgsmål som handlet om at være farmor. Hvorfor er mormor den bedste ? Os farmødrer og farfædrer ender med at skubbe vores børn og børnebørn lidt væk for det gør så ondt ikke at v...

Hold en pause og start forfra!

Hej Trine. Vores lille dreng på 11 måneder er begyndt i dagpleje da han lige knap var 9 måneder. Da han startede i DP var jeg stadigvæk på barsel, vi nået desværre kun at “køre” ham ind i...

Se alle spørgsmål til Trine

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.