Pædagogisk forældrerådgiver - Trine Andreasen

Jeg er uddannet pædagog og har en kandidat i pædagogisk psykologi.

Jeg har igennem en årrække arbejde på behandlingshjem for omsorgssvigtede børn, hvor mit arbejde bestod i at skabe rammer og sætte grænser, for på den måde at skabe tryghed. Det var et hård, men spændende arbejde der udfordrede mine personlige grænser og tålmodighed.

Gennem dette arbejde lærte jeg hvordan små ændringer kan have enorm betydning. Jeg lærte også at finde glæden, i selv de mindste fremskridt.

Efter behandlingshjemmet har jeg arbejdet en del år inden for almindelig daginstitution.

Mine store interesser ligger i 2 overordnet områder; mad og natur, som fylder meget i min hverdag, da jeg til daglig arbejder i en udflytter børnehave, hvor mad og måltidet samt naturen fylder en stor del.

Det andet område er opdragelse eller børns udvikling.

Gennem flere kurser har jeg opbyggede en grundig viden om følgende; børn laver mad, natur, inklusion og inklusions strategier, neuropædagogiske tiltag, børn i problemer samt generel forældrerådgivning om børns psykiske og sociale udvikling.

Jeg tager udgangspunkt i, at vi som mennesker godt ved hvad det rigtige er, men at vi enten er blevet forvirret eller at vi ikke kan overkomme at gøre det rigtige.

Derfor kan forældre have brug for en udefra, der lytter og stiller spørgsmål og på den måde få rettet op på de små skævheder der er i vores opdragelse af børn.

Jeg er ikke bedre end jer forældre eller klogere, men jeg er god til at lytte og til at finde de steder hvor det naturlige er blevet unaturligt.

Som pædagog dækker Trine spørgsmål omhandlende opdragelsen, institutionslivet, trivsel, leg og børns sociale udvikling. Trine tager udgangspunkt i, at alle forældre kan have brug for en udefra, der lytter og stiller spørgsmål og på den måde få rettet op på de små skævheder der er i vores opdragelse af børn.

Trines brevkasse

En underretning er en bekymring for et barns trivsel?

Hej jeg står i den forfærdelige situation at min datters børnehave har lavet en underretning. Min datter på 3 har sagt i børnehaven at jeg har slået hende. Jeg er blevet kaldt til samtale med fami...

Du skal tænke anderledes?

Kære Trine, Vi har en dreng på 2,5 år, der altid har været meget meget aktiv. Han hænger tit i mine ben eller tøj og vil ofte gerne bæres. Når jeg bærer ham, nulrer han som regel min hud...

Din søn er på følelsesmæssigt overarbejde

Hej! Jeg har en dreng på 3 år som har fået et voldsomt temperament. Han blev storebror for 3 måneder siden og er næsten lige startet i børnehave, så der er sket meget nyt. Han har taget godt i...

Du kan gøre meget for at støtte hans sproglige udvikling

Min søn er 2 1/2 år og har næste ikke noget sprog. Eller jo, han snakker en masse men ikke noget vi kan forstå. Han bliver også meget vred og frustreret ind imellem da vi ikke forstår alt. Han ...

Har hun væske på ørerne?

Hej ?? Min datter på snart 9 mdr pludre stortest ikke. Hun gjorde det meget førhen. Men gør ikke meget i det mere og det gør mig bekymret i forhold til hendes sprog. Hun er godt med motor...

Se alle spørgsmål til Trine

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.