Pædagogisk forældrerådgiver - Trine Andreasen

Jeg er uddannet pædagog og har en kandidat i pædagogisk psykologi.

Jeg har igennem en årrække arbejde på behandlingshjem for omsorgssvigtede børn, hvor mit arbejde bestod i at skabe rammer og sætte grænser, for på den måde at skabe tryghed. Det var et hård, men spændende arbejde der udfordrede mine personlige grænser og tålmodighed.

Gennem dette arbejde lærte jeg hvordan små ændringer kan have enorm betydning. Jeg lærte også at finde glæden, i selv de mindste fremskridt.

Efter behandlingshjemmet har jeg arbejdet en del år inden for almindelig daginstitution.

Mine store interesser ligger i 2 overordnet områder; mad og natur, som fylder meget i min hverdag, da jeg til daglig arbejder i en udflytter børnehave, hvor mad og måltidet samt naturen fylder en stor del.

Det andet område er opdragelse eller børns udvikling.

Gennem flere kurser har jeg opbyggede en grundig viden om følgende; børn laver mad, natur, inklusion og inklusions strategier, neuropædagogiske tiltag, børn i problemer samt generel forældrerådgivning om børns psykiske og sociale udvikling.

Jeg tager udgangspunkt i, at vi som mennesker godt ved hvad det rigtige er, men at vi enten er blevet forvirret eller at vi ikke kan overkomme at gøre det rigtige.

Derfor kan forældre have brug for en udefra, der lytter og stiller spørgsmål og på den måde få rettet op på de små skævheder der er i vores opdragelse af børn.

Jeg er ikke bedre end jer forældre eller klogere, men jeg er god til at lytte og til at finde de steder hvor det naturlige er blevet unaturligt.

Som pædagog dækker Trine spørgsmål omhandlende opdragelsen, institutionslivet, trivsel, leg og børns sociale udvikling. Trine tager udgangspunkt i, at alle forældre kan have brug for en udefra, der lytter og stiller spørgsmål og på den måde få rettet op på de små skævheder der er i vores opdragelse af børn.

Trines brevkasse

Du har ikke rigtigt et valg...

Jeg har en søn på et år, som er født med isoleret ganespalte. Vi har været rigtig meget igennem med ham i starten, da spalten blev diagnosticeret sent (da han var ti uger). Det blev kun diagnostice...

Vi bliver dømt på vores udseende om vi vil det eller ej.

Min datter er 10, og lige om lidt 11. Hun har diagnosen ADHD, og går på en specialskole for børn med diagnoser og andre udfordringer. Hun fik stillet diagnosen for snart lidt over et år siden. ...

Dit barn skal ikke skubbes...

Kære Brevkasse Jeg har en baby på godt halvandet år, som stadig ikke har lært at gå. Folk omkring den skubber den hele tiden, så den vælter. Kan det virkelig have sin rigtighed, at det skulle hjæ...

Sådan kan du hjælpe ham med at finde ro

Hej Trine Vi er vildrede og faktisk rigtig kede af hele situationen. Vores søn er 5 år og 4 måneder og har ALTID haft kridt i røven. Vuggestuen sagde i sin tid at en dagplejemor var ble...

Det er bekymrende

Hej. Måske er jeg bare mærkelig men veninde har en datter der ofte sover ude ved andre, og når jeg siger ofte mener mindst 5 gange om ugen. Datteren er 4 år. I den seneste tid er de aldrig hjemme...

Se alle spørgsmål til Trine

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.