Kun til opskrifter!

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

25. juli 2009

ivfmarie

TELETUBBIE KAGE

Fyld 1: Ostecreme med friske jordbær
Fyld 2: Jordbærmousse
 
Ostecreme
200 g . flødeost naturel
2½ dl. creme fraiche
1 dl . piskefløde
1 tsk. Vaniljesukker/korn af en vaniljestang
1 spsk. citronsaft
2 spsk. flormelis
3 blade husblas
 
Sæt husblas i blød i koldt vand.
Flødeost røres med creme fraiche, vanilje og flormelis.
Smag til med citronsaft.
Smelt det blødgjorte husblas, afkøl og bland i ostecremen.
Pisk fløden, og vend den forsigtigt i ostecremen.
 
Stil det til afkøling – evt. til næste dag, inden det lægges i kagen.
Når det lægges i kagen, skal der samtidig lægges små stykker friske jordbær i.
 
Jordbærmousse :
½ kg friske jordbær
citronsaft
sukker efter smag
2½ dl piskefløde
2 blade husblas
Ca 300 gr friske jordbær i små tern der skal bruges når kagen lægges sammen
 
Husblassen sættes i blød i koldt vand.
De friske jordbær skylles og pilles.
De pillede jordbær kommes i blenderen og blendes.
(alternativ: jordbær, sukker og citronsaft blandes og kommer i mikroovnen i ca 1 min, hvorefter jordbærrene nemt kan moses med en gaffel)
Citronsaft og sukker tilsættes efter smag.
Tag lidt af massen fra, opvarmes til håndvarm.
Smelt husblas, tilsæt det til den opvarmede jordbærmasse. (behøves ikke hvis massen er varm efter mikroovnen)
Bland sammen med resten af jordbærmassen
Fløden piskes til flødeskum, og vendes forsigtigt i jordbærmassen.

Smørcreme: (laves inden kagen skal samles)
200 g Flormelis
200 g Smør (blødgjort)
Saft fra ½ -1 appelsin (svarer til 2-3 spsk)
Evt et par skefulde kakaopulver til mælk
 
Opvarm appelsinsaften, rør flormelis til glasur med saften, pisk det blødgjorte smør i.
Skal være blødt når kagen skal smøres op.
 


Så er det bare et spørgsmål om at være tålmodig, og kreativ... God fornøjelse!

 
Vedhæftede fotos (klik for at se i fuld størrelse)






Anmeld Citér

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

31. juli 2009

linemus

Mud-cake (fra kagekonen.com)

En luksus chokoladekage god til lagkagebunde og cupcakes (20-30 min. i ovnen).




Kagen er nem at lave, bare husk at holde ovndøren lukket de første 50 min.

Tænd ovnen på 160 grader og smør bageformen og for den med bagepapir.

Smør, chokolade, vand og kaffe kommes i en gryde og smeltes ved lav varme.
Mel, selv-hævende mel, kakao og natron sigtes sammen i en skål. Tilsæt sukker og bland det hele godt.
Æg, olie og kærnemælk røres/piskes sammen med en gaffel.

Bland ægge/kærnemælks-massen og chokolade/smør-massen med resten. Brug en stor ske eller dejskraber.
Kom dejen i bageformen og bag den som nævnt.

Kagen bliver bedst, hvis den får lov at hvile et par dage i køleskabet. Husk at pakke den godt ind, så den ikke tager smag fra andre madvarer.
 
Det kan være rigtig svært at finde selv-hævende mel i Danmark, så jeg bruger en opskrift fra Nigella Lawson: 215g mel, 2½ tsk. bagepulver og 3/4 tsk. fint salt.
 

Anmeld Citér

31. juli 2009

Mikkelmusen

 Lime mousse (fra kageklovn.dk)
 
5 dl piskefløde
2 dl cremefraiche
2 dl youghurt natural
1½ dl sukker
2 tsk revet lime skal
1 dl limesaft, det er fra ca 4 lime frugter
6 blade husblas
 
Pisk fløden let til skum
 
Pisk cremefraiche, yoghurt og sukker til sukker er opløst
 
Læg husblas i blød i koldt vand 5 minutter, og smelt dem i en kasserolle med  limesaft/skal
 
Rør det ikke for varme husblas hurtigt ned i cremefraiche blandningen og vend den piskede fløde i.
 
stilles på køl et par timer

Anmeld Citér

5. august 2009

linemus

Ingredienser til Mud-cake (opskrift lidt ovenfor)




Hvis du ikke kan læse det, så kig her: 
www.kagekonen.com/2007/05/mud-cake.html

Anmeld Citér

9. august 2009

Moderator

Profilbillede for Moderator
Tynen skriver:

Smørcreme

125 g flormelis

3 spsk (ca) kogende vand eller lun mælk

250 g blødt smør

evt lidt vanille sukker

Rør flormelis med væden, og pisk det bløde smør i lidt efter lidt.



Hvor stor en kage passer opskriften til?

Anmeld Citér

11. august 2009

ivfmarie

Karoline skriver:



Hvor stor en kage passer opskriften til?


Jeg vil foreslå dig at lave smørcremen med 1:1 flormelis og smør(evt med lidt cacao i for smagens skyld). Den opskrift du henviser til smager meget af smør - ikke sååå lækkert.

Hvor meget der skal bruges afhænger af kagens form og "tilstand"... Hvis der er mange huller der skal lappes med smørcremen, skal der selvfølgelig bruges mere end hvis kagen er helt glat med skarpe kanter.
Jeg plejer at lave creme af ca 150-200 gram smør, der bliver tit lidt tilbage... Vurder selv - og går det galt, så tager det ikke meget mere end 1½ minut at lave en ny portion.

Marie

Anmeld Citér

12. august 2009

linemus

Hindbærmousse

150 g hindbær
1 spsk sukker
2 blade husblas
1/4 piskefløde
 
Husblas kommes i rigeligt vand. Hindbær moses med sukker. Fløden piskes meget stiv. Husblas smeltes ca 10 sekunder i mikroovnen og piskes i hinbærene. Flødeskummet vendes i og det blandes godt rundt. Kommes i kagen og moussen er stiv efter et døgn eller to.
Denne mængde passer til en alm. stor lagkage. 
Man kan komme anden slags bær i også frosne. Sørg for at dryppe bærrene godt af, især jordbær indeholder meget saft.

Anmeld Citér

13. august 2009

Louise&Mille

Lækker lækker opskrift på brombærtærte. Smager mums.. En opskrift der virkelig er værd at prøve..
http://babylille.dk/opskrifter/sk%c3%b8n-bromb%c3%a6rt%c3%a6rte/ 

Anmeld Citér

14. august 2009

Bondepigen

Lime creme:

2 æg
100 g sukker
75 g maizena majsstivelse
2 spsk. Vanille
8 dl mælk
75 g smør
1 lime
½ citron

Fremgangsmåde :
Æg, sukker, maizena og vanille piskes sammen i en tykbundet gryde. Mælken piskes i. varm langsomt op til kogepunktet mens der piskes godt. Lad cremen koge igennem 1 minut. Tag den af varmen. Skær smørret i små tern og rør dem i den varme creme.
Køl cremen helt af.
Pisk cremen op med hånsmixer til den er ensartet og jævn. Tilsæt saften af 1 lime og ½ citron. Smag til.

Anmeld Citér

17. august 2009

linemus

Jordbær Tiramisu

Marinerede jordbær

500 g jordbær

1-2 tsk. revet appelsinskal

2-3 spsk. appelsinsaft

1-2 spsk. sukker

 

Jordbærrene renses og skæres i skiver, sukker, appelsinskal og -saft blandes med de skivede bær, som nu skal trække i en halv times tid.

 

Mascarponecreme

2 pasteuriserede æggeblommer

2 spsk. sukker

1 tsk. vanille sukker

250 g mascarpone

1 dl piskefløde

2 pasteuriserede æggehvider

 

Æggeblommer, piskefløde, mascarpone, sukker og vanillesukker piskes luftigt.

Æggehvider piskes stive og vendes forsigtigt i ostecremen.

 

Jordbærrene fordeles ud over et lag ladyfingers eller en god lagkagebund og toppes med mascarponecremen. Pynt evt. med lidt revet chokolade og hele jordbær.

Anmeld Citér

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.