Kun til opskrifter!

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

16. juli 2009

Tynen

Ananascreme:
denne portion svarer nok til ét lag i en almindelig størrelse lagkage - jeg vil foreslå dobbeltportion.

2 æg
1 stor spsk hvedemel
2 spsk sukker
2½ dl ananassaft (svarer ca til 1 dåse)
1spsk smør


Ananascremen koges således:
Hele æg, hvedemel, sukker og ananassaft piskes sammen. Koges igennem, under stadig piskning. Tilsæt smørret og pisk cremen kold.

Anmeld Citér

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

16. juli 2009

Tynen

Rugbrødsbunde:
(rækker til to tykke eller tre tynde bunde, Ø20-22 cm)
6 æg
150 gr sukker
200 gr revet mørkt rugbrød (uden kerner og skorper)
2 spsk cacao
1 spsk kartoffelmel
2 tsk bagepulver

Riv rugbrød, bland det med kartoffelmel, bagepulver og cacao.
Blommer og sukker piskes til en luftig masse. Blandes sammen med rugbrødssmulderet.
Hviderne piske stive, og vendes forsigtigt og lidt ad gangen sammen med rugbrødsmassen.

Dejen hældes i en smurt springform, bager ved 180 gr i 45-60 minutter. Køl af og del i to eller tre bunde vha sytråd.

Anmeld Citér

16. juli 2009

Tynen

Sandkage

  • 200 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 200 g hvedemel
  • 4 æg
  • korn fra ½ stang vanille eller 1 tsk vanillesukker
  •  
  • Rør smør, sukker og vanille hvidt og skummende. Æggene røres i et ad gangen, der skal røres godt imellem hvert æg. Melet sigtes i og dejen blandes forsigtigt. Tip: Hvis du ønsker en lettere konsistens, kan du ertatte halvdelen af hvedemelet med kartoffelmel. Dejen hældes i en smurt form. Denne portion passer til en form på cirka 1½ liter. Bagetid: Bages ved 175 °C i cirka 1 time på en af de nederste ribber i ovnen.

Anmeld Citér

16. juli 2009

linemus

Chokoladesmørcreme

4 æggeblommer
60 g flormelis
100 g blødt smør
100 g smeltet chokolade

Æggeblommerne røres godt med flormelis, smør og den smeltede chokolade blandes i massen.

(www.kagekonen.com)

Tip: Er også god til at lave toppings oven på muffins. Anvend hvid eller mørk chokolade alt efter ønsket farve.

Anmeld Citér

16. juli 2009

linemus

Den bedste gulerodskage ever. Den er virkelig lækker Er hapset fra kagekonen.com.

Nødder og rosiner kan undlades. Del kagen og kom Cream cheese frosting imellem lagene.


Vedhæftede fotos (klik for at se i fuld størrelse)


Anmeld Citér

16. juli 2009

Tynen

Nutella:
I mangel af bedre kan en kage også smøres op med Nutella.

Anmeld Citér

16. juli 2009

linemus

Rabarbermuffins
Vedhæftede fotos (klik for at se i fuld størrelse)

Anmeld Citér

16. juli 2009

Tynen

Hindbærmuffins......

De er rigtig nemme at lave og så smager de bare nam nam...

Antal: 12 stk

Ingredienser:

300 g mel

2 tsk bagepulver

150 g rørsukker

1 æg

1 tsk vanilleekstrakt (jeg brugt 1 tsk alm vanillesukker)

2 1/4 dl mælk

50 g smeltet smør

100 g friske eller frosne hindbær

75 g hvid chokolade (mørk kan også bruges)

Melet og bagepulveret sigtes ned i en skål og sukkeret røres i.

Slå ægget ud i en seperat skål og pisk det sammen med vanille, mælk og smeltet smør.

Rør væsken i melblandingen, derefter hindbær og chokolade. Pas på ikke at røre for længe med hindbærrene, da de ellers vil blive most.

Hæld blandingen i muffinsforme og bag ved 220 grader C i ca 20 min.

Anmeld Citér

16. juli 2009

Tynen

ULTIMATE CHOCOLATE FROSTING

9 dl flormelis

2,5 dl kakao

180 g blødt smør

1,25 dl lun mælk

3 tsk vanillesukker

Det hele kommes i en skål og piskes til en luftig creme

Anmeld Citér

16. juli 2009

Tynen

Daimcreme

 200 g daim chokolade (Evt. marabou daim)
2,5 dl fløde

Chokoladen smeltes over vandbad og køles. Fløden piskes meget stiv. De to ting vendes sammen. Denne portion er til to tynde lag eller et tykt :-) 

Anmeld Citér

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.