Børnekiropraktor - Kari Skovmand

Uddannelser:

* Uddannet kiropraktor fra Syddansk Universitet i Odense i 2002
* I august 2012 færdiggjort en 3-årig master uddannelse indenfor kiropraktik til gravide, babyer og børn ved Angelo European College of Chiropractic / Bournemouth University, England

Ansættelser:

* Ansat i Sundhedsklinikken i Næstved 2002-2006
* Ansat hos Kiropraktorerne i Maribo 2006-2008
* Ansat på Kiropraktisk Klinik v/Hanne Eich i Kolding 2008-2010
* I juli 2010 åbnet egen praksis I Kolding, med fokus på gravide, babyer og børn

Forskning:

I foråret 2010 ansat hos Nordisk Institut for Kiropraktik og Klinisk Biomekanik. Deltaget i et stort projekt i Region Syddanmark, hvor 1300 skolebørn i 5. og 6. klasse er blevet fysisk testet, og har fået foretaget rygundersøgelse.

Medlem af Dansk Kiropraktor Forening.

 

Alle forældre ønsker deres børn det allerbedste. Men som nybagte forældre – og særligt førstegangs forældre – er der mange spørgsmål, hvis det lille pus ikke trives, af den ene eller anden grund.

Hvis der er noget galt, kan de kære små såmænd nok få det fortalt, med gråd eller kropssprog, men ofte kunne man ønske sig, at ”de dog bare kunne åbne munden og sige, hvad der er galt”!

Problemet er, at der er lige så mange meninger og holdninger om små børn og deres problemer, som der er mennesker til. Svigermor siger én ting, naboen noget andet, og veninden noget tredje. Lægen og sundhedsplejersken har måske to forskellige synspunkter til den samme problematik. Hjælp – hvem skal man tro på???

Ja, jeg er blot endnu én, der kan komme med endnu én holdning. Men med denne brevkasse vil jeg gerne forpligte mig til, at komme med en så professionel og velbegrundet holdning som overhovedet muligt. Derefter kan I bruge rådgivningen eller lade være, der er ingen forpligtigelse her.

Som mor til 2 piger, og som professionel behandler med masser af erfaring fra de mange børn jeg har behandlet, og viden fra den uddannelse jeg er i gang med, har jeg et grundlag at udtale mig på.

Kiropraktisk behandling af spædbørn er efterhånden meget anvendt, og ofte anbefalet. Desværre oplever jeg alligevel ofte, at forældre ikke tør, fordi de tror kiropraktisk behandling af deres lille spædbarn er en for voldsom behandling. Hvis du selv, som voksen, har modtaget kiropraktisk behandling har du forhåbentlig oplevet det som en god, men ja, ”håndfast” behandling. Det kan ikke siges mange gange nok, at spædbørn behandles MEGET blidt, og behandlingen kan på INGEN måde sammenlignes med behandling af voksne. Det kan undersøgelsen i øvrigt heller ikke, for den omfatter HELE barnets krop første gang, netop fordi barnet ikke kan lukke munden op og sige hvor det er galt. Det er kiropraktorens opgave, at finde ud af hvor/hvad der er galt, og om det er et kiropraktisk problem. Hvis ikke vil kiropraktoren henvise til sundhedsplejerske, egen læge eller anden relevant fagperson.

Det samme gælder i øvrigt for den gravide, også her tilpasses behandlingen til den gravide kvindes tilstand, og det er ikke spor farligt for det ufødte barn eller den gravide selv. Derimod ofte meget effektivt mod smerter i ryg eller bækken, hovedpine, fod problemer, håndleds problemer osv.

 

Se Karis hjemmeside FlicFlac.dk

Kari kan besvare spørgsmål vedrørende spædbørn, der har en favoritside de gerne vil dreje hovedet til, kolikbørn, urolige børn, børn med søvnproblemer, børn med flade/skæve baghoveder og børn med forsinket motorisk udvikling. Desuden kan Kari besvare spørgsmål vedrørende fysiske skavanker under graviditeten, f.eks. rygsmerter, bækkensmerter, hovedpine eller fodproblemer.

Karis brevkasse

4 uger gammel med megen gråd

Min baby græder meget, når han er vågen Hej Min søn er snart 4 uger gammel. Jeg har de seneste par uger oplevet aftenuro hos ham, hvor han bliver ret utrøstelig et par timer eller tre...

Natlig gråd og pressen

Hej, Jeg har min søn på snart 11 uger. Om dagen er han den gladeste lille fis, der både smiler, pludre, snakker og spjætter med hele kroppen. Vi går i seng mellem 20 og 21 hver dag hvor han ta...

Døsig i varmen, men stiv i kroppen

Hey jeg ved ikke om du kan hjælpe mig men min datter på 12 dage har her hvor det har været meget varmt været svær at vække så hun var helt vågen når hun spiste og så har hun været meget nem til...

Klapvogn med på rejse?

Hej Sagen er det at vi med vores søn skal ud og rejse, han bliver 4 måneder og 2 uger når vi skal rejse. Mit spørgsmål er om han må ligge i klapvognen når han er de 4 måneder og 2 uger gam...

Stadig bananform trods behandling

Jeg fødte min søn den 9/3-20 ved kejsersnit, da han har ligget med numsen nedad. Efter sundhedsplejersken havde været på besøg, mente hun at han havde en låst nakke og at han ligger i bananform. ...

Se alle spørgsmål til Kari

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.

Rikke Nielsen

Scannings-sygeplejerske

Helene Treschow

Familieadvokat


Trine Andreasen

Pædagogisk forældrerådgiver

Gitte Sander

Psykoterapeut og parterapeut