B&J skriver:
Morgenmad
yoghurt med hjemmelavet drys ca 2dl
eller 1rugbrød med mager pålæg eller ost
2 skiver knækbrød med mager pålæg eller ost
cornflakes med mælk lidt sukker
eller ½ rundstykke også en halv rugbrød osv..
Formiddagsmad:
1 Knækbrød med mager pålæg eller ost eller æg eller fisk
½ skive rugbrød med mager pålæg eller ost eller æg fisk
1 stykke frugt
og du må spise alle de grøntsager du har lyst til. og det gælder til alle måltiderne
Middagsmad:
1½ rugbrød med mager pålæg eller ost eller æg fisk
2 knækbrød med mager pålæg eller ost eller æg fisk
eller en grov bolle eller sandwich med kylling eller hvad du har lyst til at putte i ( du må gerne bruge lidt form af dressing eller mayonnaise bare lidt for det er en sund olie der er der i og man skal heller ikke drop alt fedten....
Eftermiddagsmad
1 Knækbrød med mager pålæg eller ost eller æg eller fisk
½ skive rugbrød med mager pålæg eller ost eller æg fisk
1 stykke frugt
og du må spise alle de grøntsager du har lyst til. og det gælder til alle måltiderne
Aftensmad:
Max 3 kartofler ikke store eller 1½ dl pasta eller ris.
sovs så meget du har lyst så længe den er fedt fattig.
kød gerne 1 stykke
grøntsager eller salat
(hvis i får flæskesteg, sørg for at tage fedtet af også af flæskesværen og en let sovs ja så feder den ret faktisk ikke særlig meget....)
Senaftensmad:
1 Knækbrød med mager pålæg eller ost eller æg eller fisk
½ skive rugbrød med mager pålæg eller ost eller æg fisk
1 stykke frugt
og du må spise alle de grøntsager du har lyst til. og det gælder til alle måltiderne
(du må gerne spise en håndfuld nødder hver dag eller tørredefrugt bønner er der også mange protiner i hvis i får chili con carne)
kig efter hvor meget fedt der også er i tinge også rugbrød samt franskbrød og højt protien indhold...
pr. 100 gram.
- Tun: 27 g
- Kylling: 26 g
- Sardiner: 25 g
- Rejer: 24 g
- Kalkun: 22 g
- Torskerogn: 22 g
- Roastbeef: 22 g
- Røget laks: 21 g
- Helleflynder: 21 g
- Æg: 13 g
pr. 100 gram.
- Soya bønner: 36 g
- Røde linser: 27 g
- Brune linser: 25 g
- Mungbønner: 24 g
- Hvide bønner: 21 g
- Kikærter: 20 g
- Brune bønner: 19 g
- Tofu: 8 g
- Bønnespirer: 3 g
- Grønne bønner: 2 g
pr. 100 gram.
- Hørfrø: 25 g
- Peanuts: 25 g
- Peanutbutter: 23 g
- Pistacienødder: 21 g
- Mandel: 21 g
- Cashewnødder: 17 g
- Pecannødder: 10 g
- Rosiner: 4 g
- Tørret figen: 4 g
- Tørret abrikos: 3 g
pr. 100 gram.
- Broccoli: 5 g
- Rosenkål: 5 g
- Grønkål: 5 g
- Majskolbe: 4 g
- Artiskok: 4 g
- Blomkål: 3 g
- Champignon: 3 g
- Spinat: 3 g
- Asparges: 2 g
- Jordskok: 2 g
pr. 100 gram.
- Revet parmesan: 39 g
- Fast ost, 20+: 30 g
- Mozarella 30+: 29 g
- Fast ost, 30+: 29 g
- Emmentaler 45+: 28 g
- Cammembert 30+: 25 g
- Fast ost 45+: 25 g
- Skyr: 11 g
- Ymer natural: 6 g
- A-38: 5 g
Du skal have protiner:
ca 1,5 hvis man dyrker rimelig motion pr. kg kropsvægt
ca 0,85 hvis man ikke dyr så meget sport pr. kg kropsvægt
Nu er jeg jo ikke særlig skarp i det med kosten, har altid kunne spise hvad jeg ville. Men hvilken proteiner skal jeg spise ?? ( har en lille ide men er ikke sikker )
pinligt.
må få printet det ud og igang.