Kun til opskrifter!

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

7. november 2010

Zafir

Mine julesmåkage opskrifter. - Gennemprøvet gennem generationer og en sikker vinder

Link her

Anmeld Citér

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

8. november 2010

Zafir


Æbleskiver uden sukker   ca. 30-50 stk


150 g margarine
Sødestof efter smag (flydende hermesetas) ca. 2 tsk.fulde
4 æggeblommer
4 dl mælk
250 g mel
4 æggehvider
1 tsk. natron
Evt. lidt kardemomme (giver en god smag/duft af jul)
Evt. lidt vaniliesukker

Sødestof, margarine og æggeblommer røres som til sandkage, mælken røres i skiftevis med melet tilsat kardemomme og vaniliesukker og til sidst vendes de stiftpi¬skede æggehvider i.

Bages i palmin, margarine eller olie. (Jeg bruger olie)

Man kan sikkert også godt lave dem med sukker???... Ved det ikke. Men min kollega laver dem med sødestof. De smager rigtig godt

Anmeld Citér

28. november 2010

Zafir

Vandbakkelses dej (fra Tørleffs version)

2,5 dl vand

125 g magarine

125 g mel

1-2 spsk sukker

1 nips salt

4-5 æg

Kog vand og magarine i en gryde. Hæld alt melet i på én gang og PISK. Når det er samlet til en glat opbagning, så hældes der forsigtigt sammenpisket æg i (mens det er helt varmt). Det skal piskes helt vildt. Som regel stopper man, når man har brugt ca 4,5 æg. Du stopper, når den er så tynd at man trækker spor i dejen, og sporerne står.

Så lader du bare dejen stå, til du har tid til at sprøjte den ud. Så kommer du den i en sprøjtepose med en stor tylle og tyller den ud  på en bageplade i den form du vil. Så  bager du den på 200 grader og MÅ IKKE åbne ovnen de første 20 min. De skal bage i 40-45 min til det er gyldent.

det er simpelthen SÅ nemt Og du kan bruge det til kartoffelkager, wales stang, kagedame ... ja aaaaaaaaaaaaaaalt muligt

Anmeld Citér

28. november 2010

Zafir

Over super lækker ananas mouse

Ananas efter ønsket mængde (jeg bruger 2 små dåser til en ordenlig kage)

6-7 blade husblas

3-4 dl græsk yougurt, sødet med sukker/flormelis og vaniliesukker

Ananasen koges i 3 min. Blendes let med håndblenderen. Det udblødede husblas kommes i. Står og køler af. Blandes med yougurt blandingen, når det har ca samme temperatur. Støbes op i kagen i kagering, eller skålekage.

Den smager simpelthen bare SÅ godt.

Det er vigtigt med kogningen, fordi der er et enzym i ananas der nedbryder husblas og kødprotein. Men det forsvinder ved kogning Der skal dog lidt ekstra husblas i, end hvis det var til gelé

Anmeld Citér

30. november 2010

Zafir

Opskrift på klatkager (namnam)

1 rest risengrød. ( ca. en dyb tallerken - så ganger man bare op, hvis man har 2 dybe tallerkner fyldt)
1 æg
et skvæt citron
et skvæt vaniliesukker
1-2 spsk sukker
Mel, så det får sådan sammenhængene konsistens, uden at være fast... mmm. Ca en dl vil jeg tro.

Så steges det på panden i små klatter. Spises med sukker og (hjemmelavet)syltetøj niiiice

Anmeld Citér

6. januar 2011

JulieE

Magisk chokolademousse

Magisk fordi den forvandler en avokado til den dejligste chokoladedessert.

Ingredienser:

2-3 pers:

50 g mørk chokolade, min. 70% cacao

3 spsk agavesirup

1/2 tsk instant kaffe

1 spsk vand

1 avokado = ca. 100 g uden skræl og sten

Fremgangsmåde:

Smelt chokoladen og bland den med agavesirup.

Opløs kaffen i vandet.

Blend derefter alle ingredienser meget grundigt.

Hvis du ikke kan vente kan den spises med det samme, men den er bedst efter et par timer på køl.

Variationer:
Kaffe kan erstattes af 1/4 tak vanillekorn.
Agavesirup kan erstattes af ahornsirup.
Raw udgave ved at bruge 3 spsk cacao eller carob i stedet for chokolade.

Anmeld Citér

14. januar 2011

Manakauapo

Karinas den lette

 

1,5 dl flydene Becel eller 150 g smør/bagemargerine
600 g sukker
4 æg
600 g mel
50 g kakao ( kan undværres )
6 dl letmælk ( der skifter jeg den ene dl. ud med appelsinjuice )
2 tsk. bagepulver
2 tsk. natron
1 tsk. vanille
+ 100 g revet chokolade.

Æg og sukker piskes hvidt, og resten kommes i.

Bages ved 180 grader til kagen er bagt (kommer an på formen, start med 30 minutter)

Det er en stor portion.

Anmeld Citér

14. januar 2011

Manakauapo

New Zealand Carot Cake

 

Ingredienser:
250 g hvedemel
175 g Muscovado sukker
175 g Brun Farinsukker
3 hele æg
175 g solsikkeolie
60 ml creme fraiche
2 tsk. vanilje essens
1 tsk reven muskatnød
2 flade tsk. stødt kanel
1 flas tsk. natron
½ tsk. fint salt
50 g groftrevne gulerødder

Overtræk:
100 g mascarpone friskost eller anden friskost, fuldfedt
50 g smør
50 g sigtet flormelis
Saft af ½ citron

Sådan gør du:
Æg, vanilje, olie og creme fraiche hældes i en skål, tilsæt det sigtede sukker, pisk cremeagtig.
Sigt mel, natron, bagepulver, salt og krydderier sammen og bland med let hånd i æggemassen.
Tilsæt gulerødderne, bland sammen.
Sæt bageformen i midten af ovnen og bag kagen i 90 til 120 min.
Når kagen er afkølet, hældes den ud og sættes i et kagefad, pisk overtræksmassen sammen og overtræk kagen jævn med den.

Anmeld Citér

14. januar 2011

Manakauapo

Appelsinkage med sirup

 

Ingredienser:
250 g blødt smør
250 g sukker
4 æg
100 g creme fraiche
reven skal af 3 appelsiner
250 g mel
1 tsk bagepulver
Appelsinsirup:
saften fra 3 appelsiner
220 g sukker

Sådan gør du:
Pisk sukker og smør til en cremet masse og pisk æggene i, et ad gangen.
Pisk herefter appelsinskal, creme fraiche, mel og bagepulver i.
Hæld dejen i en smurt form og bag den i ca. 45 minutter ved 180 grader, til den er gylden. Appelsinsaft og sukker koges ind til konsistensen er som sirup.
Prik kagen med en gaffel og hæld siruppen over.

Anmeld Citér

14. januar 2011

Manakauapo

Sandkage

 

Ingredienser:
200 g blødt smør
200 g sukker
200 g hvedemel
4 æg
Korn fra ½ stang vanille eller 1 tsk vanillesukker

Sådan gør du:
Rør smør, sukker og vanille hvidt og skummende.
Æggene røres i et ad gangen, der skal røres godt imellem hvert æg.
Melet sigtes i og dejen blandes forsigtigt.
Tip: Hvis du ønsker en lettere konsistens, kan du ertatte halvdelen af hvedemelet med kartoffelmel.
Dejen hældes i en smurt form.
Denne portion passer til en form på cirka 1½ liter.
Bagetid: Bages ved 175 °C i cirka 1 time på en af de nederste ribber i ovnen.

Tip: Kagen kan varieres til mange gode kombinationer:
Appelsinkage: Dejen kan tilsættes 2 tsk reven appelsinskal, 3 spsk appelsinsaft og 2 tsk citronsaft.
Marmorkage: Halvdelen af dejen tilsættes 2 spsk kakao og 1 spsk mælk. Halvdelen af den lyse dej lægges i forme, så kakaodej og til slut resten af den lyse dej.
Weekendkage: Dejen tilsættes 60-70 gram grofthakket chokolade og 50 gram grofthakkede nødder.

Anmeld Citér

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.