Kun til opskrifter!

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

14. januar 2011

Manakauapo

Sacherbund

 

Bund: Forvarm ovnen til 180 grader.
Kagering. 24 cm i diameter.

75 g. mørk chokolade
2 dl. sojaolie eller rapsolie
330 g. sukker
450 g. æg (9 stk)
150 g. hvedemel
45 g. ren kakao
15 g. bagepulver (3 tsk)

Finhak chokoladen og smelt den over vandbad sammen med olien. Pisk æg og sukker til en æggemasse. Her er det vigtig at du kun kører med lav hastighed. Så smelter sukkeret bedre. Kør ca. 15. minutter.
Tag ca 1/3 æggeblanding og hæld det sammen med den smeltet chokolade. Rør det sammen med en piskeris. Denne proces gør at æg,chokolade og olie nemmer blandes. Hæld det hele tilbage i æggemassen og pisk det hele sammen med piskeris. Bland derefter hvedemel, kakao og bagepulver sammen og sigt det i dejen mens du vender med en dejskraber. Pisk kraftig rundt i dejen med en piskeris. Det gør at noget af luftigheden fjernes og den bliver lidt tungere.
Hvis du bruger en kagering uden bund, kan du sætte ringen oven på en stykke staniol og nærmest pakke den ind. Det må dog ikke komme over kandten.
Smør ikke kageringen. Kagen følger bedre med op under bagningen. Fyld den 2/3 op med dejen og bag den  midt i ovnen i ca 40 minutter. Stik med en strikkepind for at se om den er bagt. Kommer der noget med op, lad den stå lidt endnu. Lad ringen blive på mens den køler af.
Bagte bunde kan pakkes godt ind i husholdningfilm og opbevares 1. måned i fryseren.

Anmeld Citér

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

14. januar 2011

Manakauapo

Æble/kanel-kage med tobleronecreme

 

Kage:
6 æg
340 g. sukker
4 tsk. vanillesukker
250 g. mel
2 tsk. bagepulver
200 g. smeltet, afkølet smør
2 revne æbler
2 tsk. kanel

Pisk æg, sukker og vanillesukker til luftig æggesnaps. Bland mel, bagepulver og kanel sammen og vend det forsigtigt i dejen, skiftevis med smørret. Vend æblerne i. Hældes i den smurte form (husk bagepapir i bunden) og bages ca. 55 minutter ved 175 gr. Afkøl, flæk i to og fyld med cremen.

Creme:
2,5 dl. piskefløde
100 g. smeltet, afkølet Toblerone

Pisk fløden stiv og bland den smeltede og afkølede Toblerone i.

Anmeld Citér

14. januar 2011

Manakauapo

Valnød/Karamelbund med karamel

 

Ingredienser:
170g smør (saltet)
375 ml brun farin
3 æg (store)
750 ml hvedemel
1 spsk bagepulver
250 ml mælk
375 ml hakkede valnødder

Sådan gør du:
Pisk smør og sukker let og luftigt.
Pisk herefter æggene i et af gangen.
Tilsæt de tørre ingredienser, herefter mælk og rør så til sidst mælk i med i stor grydeske.
Fordel dejen i to forme og bag dem i 20-30 minutter ved 180 grader (160 grader ved varmluft)

Anmeld Citér

14. januar 2011

Manakauapo

Nøddebund

 

8 æg
300 g sukker
300 g becel flydende
150 g mandler (finthakkede)
150 g hasselnødder (finthakkede)
1 usprøjtet appelsin, kun skal
125 g hvedemel
3 tsk bagepulver

Pisk æg og sukker, tilsæt flydende margarine. Bland de tørre ingredienser, bland det i æggemassen, sammen med appelsin skal.

Bages ca. 50 min ved 175 C

Passer til 2 runde bunde á 20 cm

Anmeld Citér

14. januar 2011

Manakauapo

Bedre end sex

 

3 dl mel  
3 dl blødt smør  
3 dl hakkede pecannødder  
230 g flødeost  
2½ dl flormelis  
500 g creme fraiche  
3 breve chokoladebudding  
1 liter mælk  
 
Forvarm ovnen til 175°.
Første lag: Bland mel, smør og pecannødder (gem lidt nødder til pynt). Bag i ca. 20 min. Afkøl.

Andet lag: Rør flødeost og flormelis sammen og tilsæt 300 g creme fraiche. Smør det oven på det første lag.

Tredje lag: Bland mælken med buddingpulveret, som der står på pakken og fordel det over 2. lag.

Øverst: Fordel resten af cremefraichen oven på og drys lidt nødder og chokoladespåner over.

Sæt det på køl natten over.

Anmeld Citér

14. januar 2011

Manakauapo

Mette Blomsterbergs chokoladekage

 

90 g smør
½ dl vand
1 æg
150 g sukker
½ vanillestang
90 g mel
30 god cacao
½ tsk. bagepulver

Lun smør og vand i en gryde, til smørret er smeltet.
Tag vanillekornene ud af vanillestangen. Pisk æg, sukker og vanillekorn til en luftig masse.
Bland mel, cacao og bagepulver og sigt det i den piskede æggemasse. Vend forsigtig sammen, til dejen er næsten ensartet.
Pisk det smeltede vandsmør sammen, og vend det forsigtigt i dejen. Stop når dejen er ensartet.
Lad dejen stå 10 minutter og vend herefter tre gange i den.
Dejen bages i en springform med et stykke bagepapir i bunden. 185 grader, ca. 20 minutter.
Bundene kan sagtens bages et par dage i forvejen og kan også fryses.

Anmeld Citér

14. januar 2011

Manakauapo

Sukkerfri lagekagebund

 

4 æg
1 dl. Hermesetas Dryslet
1 dl Amo hvedemel
1 tsk bagepulver

Pisk æggeblommerne hvide og luftige. Tilsæt sødemiddel.
Bland bagepulveret i hvedemelet og bland æggeblommerne i
Pisk æggehviderne stive og ved dem forsigtigt i dejen. Hæld dejen ud i lagkageforme ca. 22 cm i diameter.
Bag bundene i en 185 grader forvarmet ovn (varmluft 175 grader) i ca. 30 minutter.
Lad bundene køle af.

Anmeld Citér

14. januar 2011

Manakauapo

Rikke's drømmekagebunde

 

500 g Hvedemel
100 g Margarine/olie
500 g Sukker
8 Æg
4 dl Mælk
6 tsk Bagepulver
4 tsk Vaniljesukker

Pisker æggehvide stiver, derefter tilsætter jeg sukker stille og roligt mens der stadig piskes.
Så æggeblommerne i.
Så bliver vanilje og bagepulver blandet i.
Margarinen piskes i og derefter tilsættes melet.

Bages ved 160 grader i ca. 30 minutter

Anmeld Citér

14. januar 2011

Manakauapo

Stinna's drømmekagebunde

 

6 æg
450g sukker
300g mel
75 g kartoffelmel
4½ tsk. Bagepulver
2 tsk. Vanillesukker
75g margarine/smør
3 dl. Mælk

Æg og sukker piskes over vandbad, til det er meget lyst og sukkeret er opløst. Mel, bagepulver og vanillesukker sigtes.  Margarinen smeltes og det halve af mælken kommes i for at temperere, Melblanding og de våde ingredienser vendes forsigtigt i for at holde på luften...
Denne opskrift giver 2 kager på 24 cm (springform) i diameter
Jeg vejer ofte dejen, deler den i to, og vender 3½ spsk kakao i den ene del og så har jeg til mørke og lyse bunde..  
Bages ved 175 grader, varmluft, i 20.25 min...

Anmeld Citér

14. januar 2011

Manakauapo

Fransk chokoladekage

 

Opskriften passer til 2-3 springforme på ca. 28 cm. alt efter hvor høje man vil have kagerne.

550 g chokolade
250 g smør
12 æg
1 kg sukker
4 tsk vaniljesukker
200 g mel
120 g kakao
4 tsk bagepulver
2 tsk salt
3 dl cremefraiche

Chokolade og smør smeltes
Æg, sukker og vanille piskes sammen og røres i chokoladen
Mel, kakao, bagepulver og salt blandes og røres i.
Cremefraiche tilsættes.
Puttes i smurte springforme.
Bages ved 170° i ca. 45 min

Anmeld Citér

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.