Mocha Chocolate Chip Cheesecake
Småkagedej:
227 g smør (saltet)
125 ml sukker
2 stk æg (store)
2 tsk bourbon vanilje paste
125 ml kakao pulver
500 ml mel
Bund:
710 ml kage krummer
90 ml sukker
128 g smør (usaltet og smeltet)
Fyld:
1133 g flødeost
355ml sukker
125 ml piskefløde
1 spsk + 1 tsk instant espresso pulver
2 tsk bourbon vanilje paste
til småkagerne: i en skål piskes smør og sukker ved medium hastighed. herefter tilsættes (ved medium lav hastighed)æg og vanilje til det er en homogen masse. bland de tørre ingredienser og mix dem herefter i smakage dejen ved lav hastighed. køl dejen i 10 min, rul herefter dejen på en let melet overflade. rul dejen til 2 stænger og læg dem herefter i en frysepose hvorefter de køles i 2-3 timer eller natten over. for varm ovnen til 180grader (160 grader ved varmluft. skær skiver af stængerne der er lidt over en halv centimeter tykke. læg dem på et stykke bagepapir med ca 2,5 cm imellem dem.bag dem i 14-18 minutter eller til de er rimeligt faste at røre ved. køl dem af på en rist. Bund: efter afkøling skal der finhakkes (gerne i food processer)tilstrækkeligt med småkager, så man får de 710 ml, der skal bruges. disse kagekrumer lægges i en skål hvor de blandes med sukker og den smeltede smør. kagekrumme mixet lægges i bunden og en tredjedel op af siderne af en rund form (25-26 cm i diameter). formen smøres og fores i bunden med bagepapir. fyld: forvarm igen ovnen til 180 grader (160 ved varmluft). ved medium hastighed piskes sukkeret i flødeosten. imens skal piskefløden simre i en gryde. den tages af varmen og espresso pulveret blandes i og herefter vaniljen. ved lav hastighed piskes fløde blandingen gradvist i flødeosteblandingen. herefter tilsættes æggene et ad gangen. det må kun piskes til æggene er helt blandet ind i resten hvorefter det hældes over kagekrumme bunden. chokoladestykkerne strøes henover toppen og vendes forsigtigt ned i fylet med en kniv. placer formen i en større for og fyld den store form halvt op med varmt vand. bag kagen i 60-70 minnutter eller indtil den er let gylden på overfladen. lad kagen køle i 1-2 timer inden den tages ud af formen. for at få den ud føres en kniv rundt i kanten af formen så den løsner. pas på ikke at ødelægge skorpen. det nemmeste er at bruge en springform da denne er nemmest at få at siderne. et stykke plastik lægges på toppen af kagen og en tallerken over så man kan vende kagen på hovedet uden at den tager skade. herefter kan bunden af formen tages af og bagepapiret kan forsigtig pilles af. det ønskede fad lægges nu på og kagen vendes igen og er nu færdig.
Anmeld
Citér