Kun til opskrifter!

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

14. januar 2011

Manakauapo

Camilla's sukkerbrødsbunde

 

Sukkerbrødsbunde
(passer til en rund kage på 18-20 cm)

5 Æg
120 g Sukker
100 g Hvedemel
1 1/2 spsk Kartoffelmel
1 tsk Bagepulver

Kig bagepapir ud til sider og bund, så bageformen er foret og efterlader en hel skarp og lige kage.
Del æggene i blommer og hvider. Pisk hviderne stive og sæt dem til side. Pisk blommerne og sukker til en lys og skummende masse. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver og sigt det i massen, mens du folder det i med en dejskraber. Vær omhyggelig for at undgå "mel-lommer". Fold de stiftpiskede æggehvider i dejen og fordel den i bageformen. Bag kagen på næstnederste rille ved 175 C i 40-45 minutter (UDEN varmluftsblæser). Du må IKKE åbne ovnen i de første 30 minutter. Afkøl kagen. Når kagen er helt afkølet flækkes den i to eller tre bunde.

Smagsvarianter:

Vend 2-3 spsk finthakkede smuttede ristede mandler i dejen til sidst. Finthakkede nødder kan også anvendes.
Erstat 2 spsk kakaopulver med 2 spsk mel. Tilsæt kakaoen sammen med melet
Vend 2 spsk kokosmel i dejen til sidst
Vend reven skal af appelsin i dejen

Anmeld Citér

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

14. januar 2011

Manakauapo

Mocha Chocolate Chip Cheesecake

 

Småkagedej:
227 g smør (saltet)
125 ml sukker
2 stk æg (store)
2 tsk bourbon vanilje paste
125 ml kakao pulver
500 ml mel

Bund:
710 ml kage krummer
90 ml sukker
128 g smør (usaltet og smeltet)

Fyld:
1133 g flødeost
355ml sukker
125 ml piskefløde
1 spsk + 1 tsk instant espresso pulver
2 tsk bourbon vanilje paste

til småkagerne: i en skål piskes smør og sukker ved medium hastighed. herefter tilsættes (ved medium lav hastighed)æg og vanilje til det er en homogen masse. bland de tørre ingredienser og mix dem herefter i smakage dejen ved lav hastighed. køl dejen i 10 min, rul herefter dejen på en let melet overflade. rul dejen til 2 stænger og læg dem herefter i en frysepose hvorefter de køles i 2-3 timer eller natten over. for varm ovnen til 180grader (160 grader ved varmluft. skær skiver af stængerne der er lidt over en halv centimeter tykke. læg dem på et stykke bagepapir med ca 2,5 cm imellem dem.bag dem i 14-18 minutter eller til de er rimeligt faste at røre ved. køl dem af på en rist. Bund: efter afkøling skal der finhakkes (gerne i food processer)tilstrækkeligt med småkager, så man får de 710 ml, der skal bruges. disse kagekrumer lægges i en skål hvor de blandes med sukker og den smeltede smør. kagekrumme mixet lægges i bunden og en tredjedel op af siderne af en rund form (25-26 cm i diameter). formen smøres og fores i bunden med bagepapir. fyld: forvarm igen ovnen til 180 grader (160 ved varmluft). ved medium hastighed piskes sukkeret i flødeosten. imens skal piskefløden simre i en gryde. den tages af varmen og espresso pulveret blandes i og herefter vaniljen. ved lav hastighed piskes fløde blandingen gradvist i flødeosteblandingen. herefter tilsættes æggene et ad gangen. det må kun piskes til æggene er helt blandet ind i resten hvorefter det hældes over kagekrumme bunden. chokoladestykkerne strøes henover toppen og vendes forsigtigt ned i fylet med en kniv. placer formen i en større for og fyld den store form halvt op med varmt vand. bag kagen i 60-70 minnutter eller indtil den er let gylden på overfladen. lad kagen køle i 1-2 timer inden den tages ud af formen. for at få den ud føres en kniv rundt i kanten af formen så den løsner. pas på ikke at ødelægge skorpen. det nemmeste er at bruge en springform da denne er nemmest at få at siderne. et stykke plastik lægges på toppen af kagen og en tallerken over så man kan vende kagen på hovedet uden at den tager skade. herefter kan bunden af formen tages af og bagepapiret kan forsigtig pilles af. det ønskede fad lægges nu på og kagen vendes igen og er nu færdig.

Anmeld Citér

14. januar 2011

Manakauapo

Pink Champagne kage

 

Ingredienser:
280 g+105 g Sigtet mel
1 spsk Bagepulver
1 tsk. Salt
150 g Smør
200 g+100g Sukker
170 g Champagne
4 æggehvider

Fyld:
140 g kokosmel
60 g Smør
16 store Skumfiduser skåret i kvarte
1 spsk Hvidvin

Fondantglasur:
500 g Floursukker
60 g Lys Sirup
60ml Vand
6 Æggehvider
1-1½ tsk vanille
lidt salt
1-2 dråber mandelskstrakt
2-3 dråber pink/rød frugtfarve

Sådan gør du:
Kagen:
Sigt mel med bagepulver og salt.
Pisk smør med sukker, mix det med melblandingen og champange lidt af gangen.
Mix til det er en jævn glat masse.
Pisk æggehvider stive.
Tilsæt de 100 g sukker gradvist, fortsæt piskningen til det er stift marengs.
Vend forsigtigt halvdelen af marengsen i dejmassen, derefter resten af massen.
I 2 smurte og melet forme.
Bagetid 25-30 min ved 180 grader.
Lad kagen køle af i formene i 10 min inden de vendes ud på en bagerist til afkøling.

Fyld:
Imellem de to lag kommes kokosfyldet som laves sådan: Sæt smør, skumfiduser og vin over et vandbad.
Rør indtil skumfiduserne er smeltet og det hele er blandet godt.
Tag af vandbadet og rør kokosmelet i.
Rør stadig indtil det er tykt nok til at smøre ud.

Fondantglasur:
Sigt floursukker i en skål, tilsæt sirup og vand.
Sæt det over vandbad og rør til det er jævnt.
Bland vanille, salt og mandelekstrakt i.
Tilsæt til sidst rød eller pink farve til man er tilfreds.
Start med at smøre et tyndt lag glasur over siderne og toppen for at binde krummerne fast. Hæld mere glasur på toppen og smør hurtigt for et glat lag.
Smør også andet lag på siderne.

Anmeld Citér

14. januar 2011

Manakauapo

Abrikoskage

 

75 gram smør
125 gram brun farin
2 store æg
175 gram hvedemel
2 tsk bagepulver
1 spsk vanillesukker
½ tsk kardemommem
Skallen af 1 appelsin
70 ml vegetabilsk olie
5 store abrikoser
1 spsk sukker

Tænd ovnen på 175 grader. Smør en 20 cm springform eller bare et tærtefad med høje kanter.
Skær abrikoserne i halve og fjern stenen.
Pisk smørret med sukkeret i ca 5 minutter, til det er luftigt. Pisk æggene i, et ad gangen. Pisk ca et minut efter hvert æg. Pisk olien i sammen med appelsinskal, vanillesukker og kardemomme.
Sigt bagepulver og mel sammen. Rør blandingen i dejen. Fyld den i formen og læg abrikoserne ovenpå. Tryk dem let ned i dejen. Drys sukkeret over. Bag kagen 35 minutter på midterste rille. Kan spises lun eller kold. Creme fraiche eller vanilleis ville passe godt til.

Anmeld Citér

14. januar 2011

Manakauapo

De ultimative brownies

 

125 g. god mørk chokolade
150 g. hasselnødder
160 g. mel
1 tsk. bagepulver
4 spsk. kakao
2 spsk. vanilliesukker
200 g. smør
200 g. sukker
200 g. brun farin
6 æg (mellem størrelse)
Evt. kakao og flormelis til glasur

Tilberedning:

I en foodprocessor hakkes chokolade og hasselnødder sammen. Mel, bagepulver, kakao og vanilliesukker blandes godt sammen i en skål.

Smør, sukker og farin røres godt sammen i en røremaskine med piskeris påmonteret. Æg tilsættes et ad gangen under piskning, herefter melblandingen. Til sidst røres chokolade/nøddeblandingen i. Det hele hældes i en smurt form (30x40 cm) og bages ved 170 grader i 30-40 minutter afhængig af formens tykkelse - prøv med en nål, om der hænger noget ved

Anmeld Citér

14. januar 2011

Manakauapo

Pund-til-pund kage (svampet sandkage)
svare til ca. 3 bunde i en 22 cm. form.

300 g. margarine (blødt)
300 g. sukker
3 æg
300 g. mel
2 tsk vanillesukker

- margarine og sukker piskes til det lysner.
- æggene piskes i massen, ét ad gangen.
- mel og vanillesukker sies i massen og dejen røres godt.
- hældes i en smurt og melet form og bages ved. 160-180 grader i godt 60 min. (tjek med en nål)

man kan også tilsætte 60 g. kakaopulver til opskriften, hvis man ønsker en chokoladekage.

Anmeld Citér

14. januar 2011

Manakauapo

Biskuitbunde

 

4 æg.
125.g.sukker.
125.g.mel.
1.tsk.bagepulver.

Æg og sukker piskes i ca 5-10 min. Skal være meget hvidt at se på. Mel og bagepulver sigtes i æggemassen lidt ad gangen, vendes i med en dejskraber. Mængden passer til 2 springforme (24 cm.).
Undlad at smørre formene. Ved at lade vær får du kagen med op ad siden, så den løfter sig. Og du undgår at den buler på midten.
Du kan klippe 2 stk. bagepapir i 24 cm i dia. og lægge en for neden og en ovenpå dejen inden den bages. SKAL køles helt af inden den kan flækkes i 1-2 lag.
Bages ved 175 grader i ca 20 min.Varmluft 170 grader. Mærk med en gaffel om dejen er bagt.

Anmeld Citér

14. januar 2011

Manakauapo

Mazarinbunde

 

500 g. marcipanmasse
500 g. sukker
500 g. smør
½   liter   æg
125 g. mel

Ælt marcipanmassen godt sammen med sukker. rør derefter smør i. Rør æggene i lidt efter lidt og rør til sidst melet i. dejen må endelig ikke røres for længe, men skal blandes godt. Find den form du vil bruge og hæld dejen ud. Glat den lige rundt over det hele. Der skal være en lille kant på formen. Den vil gerne flyde ud under bagningen.Har du ikke en firkantet form, så kan du lave en af bageparpir, ved at bukke kanten op og klipse den sammen i hjørnerne.
Bundende bages ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Bundende afkøles på pladen og derefter kan papiret trækkes forsigtig af.
Tips: Ønskes der en farve i bundene kan du bruge nogle dråber af levendsmiddelsfarve. Jeg bruger feks. grøn. Det giver en flot effekt når du skær af kagen.

Anmeld Citér

14. januar 2011

Manakauapo

Chokoladebunde

 

6  stk.   æg
185 g.   sukker
165 g.   mel
  38 g.   kakao
1½ tsk. bagepulver.

Lune æg (stuestemperatur) piskes luftige op med sukker. Ca 5-10 min. Skal fylde meget i skålen. Bland mel, kakao og bagepulver sammen og sigte det igennem en si, ned i æggemassen, lidt ad gangen mens du vender med en dejskraber.
Denne portion er til 2 stk. bage plader til ovnen. Fordel dejen på 2 stk bagepapir og sæt begge ind på varmluft 200 grader i ca. 5-10 min. Hold øje med dem, giv dem evt. et par min ekstra. de skal kunne give lidt efter når du trykker lidt på dem.
Tages ud. Drys lidt sukker på. tag et rent stykke bagepapir og læg det oven på bunden. Vend bunden om og lad den køle af. Træk ikke papiret af bagsiden før du skal bruge bunden. Denne metode er med til at holde bunden fugtig, så den ikke bliver tør.
De kan fryses, hvis du vil lave dem i forvejen.

Anmeld Citér

14. januar 2011

Manakauapo

Chokolademarcipanbunde

 

10         æg.
500 g.   marcipan
50 g.     hvedemel
80 g.     kakao
150 g.   sukker

Skil æggene ad i hver sin skål. Rør marcipanen blød sammen med blommerne.
Sigt mel og kakao og rør det sammen med marcipan blandningen.
Pisk hviderne halvstive og tilsæt sukkeret lidt ad gangen, mens hviderne piskes helt stive.
Vend forsigtig marcipan blandningen i de piskede hvider med en dejskraber.
Klip 2 stykker bagepapir på 40x40 cm.
Bøj 2-3 cm høje kanter op og hold hjørnerne sammen med en klips.
Hæld dejen i de 2 parpirforme.
Bundene bages ved 170 grader i ca 20 min.
Bundene skal give en smule efter, når du mærker på dem.
Lad dem køle af.
Nu er de klar til at bruge som du ønsker. Evt. skæres de ud efter den form for kage der skal laves. Hvis de laves i en form med mousse/fromage, er det en god ide at lægge bunde op ad siderne i formen også.
De er gode.

Anmeld Citér

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.