Svampet chokoladekage
300 g Mel
75 g Smør eller Margarine
300 g Sukker
2 stk Æg
50 g Kakao
2-3 dl. Kærnemælk
1 tsk. Natron
1 tsk. Bagepulver
½ tsk. Vaniliesukker
Fedtstoffet smeltes og piskes godt med sukkeret til en ensartet masse, hvorefter æggene (under stadig omrøring) tilsættes et ad gangen.
De resterende ingredienser sigtes sammen med melet, og det hele røres til en ensartet masse, som hældes op i en smurt bradepande.
Bages på ovnens nederste rille ved ca. 200 grader i ca. 15 min.
Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.
Tip: Hvis du bager kagen i en rundform - hvor kagen så bliver højere - skal bagetiden forlænges en smule og for at toppen ikke skal blive brændt, kan graderne evt. nedsættes til 180 grader.
Kagen er lækker og svampet og smager godt af kakao. Jo mere svampet du ønsker kagen, jo mere kærnemælk skal der tilsættes
Anmeld
Citér