Kun til opskrifter!

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

14. januar 2011

Manakauapo

Hvid mudcake

 

Ingredienser:
150 g hakket hvid chokolade
440 g sukker
250 g smør
1 tsk vanillesukker
300 g mel
1 tsk bagepulver
1½ tsk revet citronskal
250 ml mælk
2 æg

Sådan gør du:
Smelt smør, sukker og chokolade med mælken.
Lad det køle af i 15 minutter.
Pisk æg og citronskal i massen.
Sigt mel og bagepulver og pisk det i.
Bages ved 160 grader i 1½ til 2 timer.
Køl kagen af og overtræk den evt. med en ganache af hvid chokolade.

Anmeld Citér

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

14. januar 2011

Manakauapo

Svampet chokoladekage

 

300 g Mel
75 g Smør eller Margarine
300 g Sukker
2 stk Æg
50 g Kakao
2-3 dl. Kærnemælk
1 tsk. Natron
1 tsk. Bagepulver
½ tsk. Vaniliesukker

Fedtstoffet smeltes og piskes godt med sukkeret til en ensartet masse, hvorefter æggene (under stadig omrøring) tilsættes et ad gangen.
De resterende ingredienser sigtes sammen med melet, og det hele røres til en ensartet masse, som hældes op i en smurt bradepande.
Bages på ovnens nederste rille ved ca. 200 grader i ca. 15 min.
Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.

Tip: Hvis du bager kagen i en rundform - hvor kagen så bliver højere - skal bagetiden forlænges en smule og for at toppen ikke skal blive brændt, kan graderne evt. nedsættes til 180 grader.
Kagen er lækker og svampet og smager godt af kakao. Jo mere svampet du ønsker kagen, jo mere kærnemælk skal der tilsættes

Anmeld Citér

14. januar 2011

Manakauapo

Amerikansk Banankage

 

Ingredienser:
200 g Sukker
100 g Blødt smør
5 Groft mosede bananer
3 Æg
2 tsk Vaniliepulver
½ tsk Salt
100 g Hakkede pekannødder/chokolade

Sådan gør du:
Begynd med at røre smør og sukker hvidt.
Tilsæt banan og æg og rør godt.
Bland alt det tørre i en skål og bland det derefter i smørblandingen.
Fyld dejen i en 2 l. velsmurt brødform.
Bag den ved 175 grader C. i ca. en time.
Mærk med en nål om kagen er gennem bagt.

Anmeld Citér

14. januar 2011

Manakauapo

Æblekage

 

150 gr. margarine
125 gr. sukker
1 tsk. vanilje
4 stk. æg
150 gr. mel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
Æbler (efter behov)
Abrikosmarmelade

Margarine, vanilje og sukker røres godt. Tilsæt et æg af gangen. Tilsæt resten af ingredienserne. Hæld dejen i en bradepande.
Skær æblerne i kvarte og derefter i tynde skiver på tværs, som sætte ned i dejen. Drys med kanel og sukker. Kagen bages ved 175 grader i ca. 30 minutter.
Pensl kagen - mens den er lun - med abrikosmarmelade

Anmeld Citér

14. januar 2011

Manakauapo

Drømmekage

 

4 dl hvedemel
50 g smør
3 dl sukker
4 æg
2 dl mælk
3 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker

Fyld:
125 g smør
100 g kokosmel
2½ dl brun farin
½ dl mælk

Æg og sukker piskes sammen. Mel, vaniljesukker og bagepulver blandes og vendes i. Bring mælk og smør i kog, afkøles, og blandes i. Hæld dejen i en bradepande og bag på miderste rille ved 175 grader i ca. 20-30 minutter.

Ingredienserne til fyldet blandes i en gryde og smeltes sammen. Fordeles på den bagte kage, der stilles i ovnen igen ved 200 grader i 5 minutter.

Anmeld Citér

14. januar 2011

Manakauapo

Banankage

 

3 æg
175 g sukker
2 tsk vaniljesukker
125 g mel
1 tsk bagepulver
100 g smeltet margarine
1 moset banan

Pisk æg, sukker og vanilje godt. Bland margarine i skiftevis med de tørre ingredienser. Vend den mosede banan i, og hæld dejen i en bageform, og bages ved 175 grader i ca. 55 minutter.

Anmeld Citér

14. januar 2011

Manakauapo

Squashkage

 

150 g blød margarine
150 g brun farin
3 æg
240 g mel
1 tsk bagepulver
1 spsk kanel
300 g revet squash
50 g hakkede nødder

Rør æg og sukker godt sammen. Tilsæt et æg ad gangen. Rør alle de tørre dele og revet squash i - til en ensartet dej.
Hæld dejen i en springform og bag ved 175 grader i ca. 60 minutter

Anmeld Citér

14. januar 2011

Manakauapo

Pralekage

 

250 g Smør
200g Sukker
4 Æggeblommer
2 dl Mælk ell. kaffefløde
150 g Mel
3 strøgne tsk. Bagepulver

Marengsdej:
4 Æggehvider
300 g Sukker
2 stk Vanillesukker
100 g Nøddekerner i flager

Creme:
4 dl Piskefløde
4 dl Cremefraice 18%

Kagedejen: Sukker og smør røres skummende og efterhånden piskes æggeblommerne i. Melet blandes med bagepulveret og røres skiftevis med mælken i dejen. Hældes i en velsmurt form ca. 30 X 40 cm.

Marengsen: Æggehviderne piskes meget stive og heri røres forsigtig lidt efter lidt sukker og vanillesukker i. Marengsdejen smøres ud over den ubagte kage og herover drysses med nøddeflagerne. Bages på nederste rille ved ca. 200 gr. i 30 min. Pas på den ikke bliver for brun på overfladen, læg evt folie over de sidste 5 min.

Creme: Stiftpisket flødeskum piskes med cremefraice (det skal piskes længe for at blive godt tykt) fordeles over den kolde kage og derefter pyntes med frugt helt efter smag og fantasi.

Anmeld Citér

14. januar 2011

Manakauapo

Martin's mandelbunde

 

200 råmarcipan
100 melis
2 æg
100 æggehvider
50 melis
50 mel
lidt hjortetaksalt

tag råmarcipan og bland sammen med melis til det er uden klumper, tilsæt herefter æg lidt ad gangen og massen køres glat pisk herefter hvider og melis til marengs skum og vend det i marcipan massen, tag mel og en knivspids hjortetaksalt og bland det sammen og tilsæt imens det vendes i til en glat og homogen masse, massen vejen af på 250- 300 gram og smøres ud med palet kniv på lagkagepapir til ca 20 cm bages ved 220 i ca 10 min, kom bundende i ovnen straks efter at de er smurt ud.

Anmeld Citér

14. januar 2011

Manakauapo

Lagkagebunde

 

4 Æg
125 g Sukker
75 g Hvedemel
75 g Kartoffelmel
1 tsk Bagepulver

Pisk æggene lette og skummende. Tilsæt sukker og pisk grundigt. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver. Sigt det i æggemassen og vend det forsigtigt i. Hældes i en smurt springform og bages ved 200 grader i 35 minutter på en af de midterste ribber i ovnen. Dæk evt. med stanniol, hvis kagen bliver for mørk. Lad kagen køle af på en bagerist og flæk den herefter i 3 bunde med en skarp kniv.

Springform: Ø 18-24 cm

Anmeld Citér

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.