Chocolate Chip Cookies
20-35 stk. alt efter størrelsen...
Jeg laver dem for det meste så brede som min hånd og 1 cm. tykke, så de flyder ud og bliver store. De bliver sprøde i kanten og let seje i midten.
150 gr. smør
4 ½ dl farin
¾ dl sukker
1 tsk. vanillesukker
2 æg
6 ½ dl havregryn
3 dl hvedemel
et nip salt
1 tsk. bagepulver
200 gr. god mørk chokolade
1 håndfyld hasselnøddekerner
Smelt smørret og rør det med farin, sukker og vanille til det bliver cremet. Det er nemmest med et stort dejfad og en træske. Pisk æggene let og bland dem i sammen med havregrynene.
Bland mel med salt og bagepulver og ælt det i dejen lidt ad gangen.
Hak chokoladen i grove terninger på størrelse med hasselnøddekernerne. Hak hasselnøddekernerne groft og ælt dem godt rundt i dejen sammen med chokoladen.
Form dejen til kugler i hænderne og tryk dem flade på en bageplade med bagepapir.
Bages ved 180 grader i 8-12 min. afhængigt af størrelsen.
Træk papiret over på en rist og lad kagerne køle af dér.
Opbevares i tætsluttende dåse.
Anmeld
Citér