Kun til opskrifter!

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

14. januar 2011

Manakauapo

Shao Thomé chokoladebund

 

Super lækker chokoladebund som ikke er for tung.

Det er en ret stor portion. Den passer til en bageplade på 45x60 cm. Da jeg var på kursus brugte vi 2x opskrift til en 4 etagers bryllupskage.

175 g marcipan
175 g sukker
205 g smør
250 g æggeblomme
40 g vanillesukker eller en stang vanille
250 g mel
45 g hakkede nødder

440 g æggehvider
175 g melis

220 g Shao Thomé mørk chokolade eller anden god mørk chokolade

Smør, sukker og marcipan blandes godt.
Æggeblommer røres i lidt ad gangen.
vanille, mel og nødder vendes i.
Chokolade røres i

Æggehvider piskes stive og sukker piskes i lidt ad gangen. Det skal piskes meget ligesom til marengs.
Hviderne vendes forsigtigt i dejen.

Dejen bredes ud på plader og bages 15 min ved 180 grader.

Anmeld Citér

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

14. januar 2011

Manakauapo

Rebecca's drømmekagebunde

 

6 æg
600g sukker
500g mel
6 tsk. Bagepulver
2 tsk. Vanillesukker
100g margarine
4 dl. Mælk

Æg og sukker piskes. Mel, bagepulver og vanillesukker blandes og puttes i. Mælk og margarine koges sammen og puttes i til sidst. Dejen kommes i en stor bradepande.
Bages ved 200 grader i 20 min.
Her er der til en tyk bund eller to meget tynde.... Let og luftig!

Anmeld Citér

14. januar 2011

Manakauapo

Rikke's chokoladekage uden æg

 

600 g Mel
600 g Sukker
1 Liter Kærnemælk
50 g Natron
100 g Kakao
2 Spsk Vaniljesukker
1,5 dl Olie


Det hele blandes sammen
Bages i ovnen ved 200 grader i ca 35 min

Giver en meget stor portion. Jeg bager den altid i en rund Ø28 cm, og der bliver mindst 3 bunde af en fin tykkelse Smiley

Anmeld Citér

14. januar 2011

Manakauapo

Mudcake

 

Her er opskriften til en 25 cm. springform:

Ingredienser:
250 g. smør
250 g. mørk chokolade
8 tsk. instant coffee
180 ml vand
150 g. self-raising mel
Self-raising mel: 215g mel, 2½ tsk. bagepulver og 3/4 tsk. fint salt.
150 g. mel
60 g. kakao
½ tsk. natron
550 g. sukker
4 æg
8 tsk rapsolie
125 ml kærnemælk

Bagetid 1 time og 50 min ved 160º

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 160 grader.
Smør formen og for med bagepapir.
Dette for at kagen nemt tages ud af formen.
Smør, chokolade, vand og kaffe kommes i en gryde og smeltes ved lav varme.
Mel, selfraising mel, kakao og natron sigtes sammen i en skål.
Tilsæt sukker og bland det hele godt.
Æg, olie og kærnemælk røres/piskes sammen, med en gaffel.
Bland ægge/kærnemælks-massen og chokolade/smør-massen med resten.
Brug en stor ske eller en dejskraber.
Kom dejen i bageformen og bag den som nævnt.
Kagen bliver bedst, hvis den får lov at hvile et par dage i køleskabet.
Husk at pakke den godt ind, så den ikke tager smag fra andre madvarer.
Husholdningsfilm er godt til dette formål.

Mudcake er meget drøj. Den er ovre i konfektkage-genren, så lidt syrligt fyld som bærfromager, appelsiner eller anden frugt skaber en god komposition af det friske og det tunge.
Der skal ikke meget mudcake til pr. person.
Uhmmm...

Anmeld Citér

19. januar 2011

Ranarupta

Chocolate Chip Cookies
20-35 stk. alt efter størrelsen...

Jeg laver dem for det meste så brede som min hånd og 1 cm. tykke, så de flyder ud og bliver store. De bliver sprøde i kanten og let seje i midten.

150 gr. smør
4 ½ dl farin
¾ dl sukker
1 tsk. vanillesukker
2 æg
6 ½ dl havregryn
3 dl hvedemel
et nip salt
1 tsk. bagepulver
200 gr. god mørk chokolade
1 håndfyld hasselnøddekerner

Smelt smørret og rør det med farin, sukker og vanille til det bliver cremet. Det er nemmest med et stort dejfad og en træske. Pisk æggene let og bland dem i sammen med havregrynene.

Bland mel med salt og bagepulver og ælt det i dejen lidt ad gangen.

Hak chokoladen i grove terninger på størrelse med hasselnøddekernerne. Hak hasselnøddekernerne groft og ælt dem godt rundt i dejen sammen med chokoladen.

Form dejen til kugler i hænderne og tryk dem flade på en bageplade med bagepapir. 

Bages ved 180 grader i 8-12 min. afhængigt af størrelsen.

Træk papiret over på en rist og lad kagerne køle af dér.

Opbevares i tætsluttende dåse.

Anmeld Citér

6. februar 2011

muzen

Bountycreme med chokolade


* 2 bl. Husblas
* 3 Æggehvider
* 85 g Sukker
* ½ tsk Vaniliesukker
* 1 dl Piskefløde
* 60 g Kokosmel

Læg husblasen i blød. Pisk æggehviderne stive, og pisk derefter sukkeret lidt efter lidt. pisk det stift så det bliver til guf.

smelt chokoladen over vandbad men lad ikke det hele smelte det sidste af chokoladen skal smelte sig selv.

Pisk fløden stiv.

bland flødeskummet, vaniliesukkeret og kokosmelet og den ikke for varme chokolade sammen. bland det hele sammen med æggehviderne.

Smelt husblasen over vandbad eller i mikroovnen.
kom til sidst husblasen i.

Den er ca. 2 timer om at stivne.

MUMS det her er bare kræs for dem der kan lige bounty chokolade

Anmeld Citér

6. februar 2011

muzen

Flødeboller

500 g ODENSE Ren Rå Marcipan
300 g sukker
1 dl vand
150 g past. æggehvider
250 g ODENSE Mørk Overtræk


Marcipanbunde
En rulle marcipan skæres i 30 skiver, lægges på bagepapir og bages ved 180 °C
i 5 – 8 min.

Guf
300 g sukker og 1 dl vand koges op og koger i 2 min. 150 g past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt. Guffet piskes stift med en hånd-mikser ved middel hastighed i ca. 15 min.

Guffet sprøjtes på marcipanbundene med en plastikpose, og flødebollerne bages i 5 min. ved 180 °C, så de får en fast over-flade.

Efter afkøling pensles flødebollerne med smeltet ODENSE Mørk Overtræk.

Tips: Sukkerlagen er klar, når den er gylden i kanten. Hældes i kogende (121ºC), direkte fra blusset.

Anmeld Citér

6. februar 2011

muzen

Doughnuts

Ingredienser: Kg.gram

Dej: 1.265
Hvedemel 650g
Margarine 125g
Sukker 75g
Æg 60g
Gær 50g
Mælk 300g
Salt 3g
Kardemomme 2g

Total 1.265g

Husk: Palmin til stegning (500 gr.)


Du gør sådan her:

Margarinen smuldres i melet.

Sukker, salt og kardemomme tilsættes og blandes med mel/margarine.

Gæren udrøres i mælken og blandes i melblandingen.

Æg tilsættes.

Det hele røres godt sammen, til dejen er smidig. (ca. 5 min.)

Hæver tildækket 30 min.

Dejen deles i 24 stykker.

Formes til en bolle der trykkes lidt flad og stikker en finger igennem så det

bliver til en ring.

Ringene efterhæver 15 min.

Koges i palmin til de er lysebrune.*

Drysses eller rulles i sukker.


* = 500 gr. palmin passer til en 28 cm. pande, der stilles på den store plade der stilles på ”4” (skala 0 – 6)

Anmeld Citér

6. februar 2011

muzen

Baileys mousse

4 blade husblas
50 g hvid chokolade
1 dl Baileys
4 pasteurierede æggeblommer
2 spsk sukker
3 dl piskefløde
100 g mørk chokolade

Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter. Smelt husblassen i mikroovnen eller over vandbad i det vand, der følger med.

Hak den hvide chokolade fint og smelt den i mikroovn eller over vandbad.

Rør Baileys i den smeltede husblas og den det hele i den hvide chokolade.

Pisk æggeblommerne cremede med sukker. Rør chokoladeblandingen og æggeblandingen sammen.

Pisk fløden til skum og vend det i. Hak den mørke chokolade og vend også det i.

Sæt moussen på køl og vend af og til i den for at chokoladen ikke falder til bunds. Når moussen er tyknet kan den lægges i kagen.

Anmeld Citér

6. februar 2011

muzen

Bananmuffins med chokolade

Disse muffins er fugtige uden at blive tunge, og chokoladen giver dem en ekstra fyldig smag. Mængden af bananer og chokolade kan godt varieres lidt efter hvad du har i skabene.

250 g mel

1½ tsk bagepulver

½ tsk fint salt

200 g sukker

80 ml rapsolie

2-3 modne bananer, moset med en gaffel

60 ml vand

50-100 g mørk chokolade, hakket

Indstil ovnen til 180 grader. Bland mel, salt, chokolade og bagepulver i en skål. Bland sukker og olie i en anden. Tilsæt de mosede bananer til sukkerblandingen, derefter vandet. Hæld de to skåle sammen, og rør det let sammen, ikke for længe. Hæld blandingen i ca. 12 muffinsforme, og bag det i omkring 30 min. Kagerne skal være lysebrune, giv dem hellere for meget end for lidt, da de så bliver klæge og kedelige.

Anmeld Citér

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.