Baby » Tegn på at mor eller barn er parat til stoppe

Ligesom moderen kan være klar til at stoppe amningen, kan barnet også være det. Det er forskelligt i hvilken alder, barnet er parat, men det er vigtigt at være åben overfor barnets signaler.

Ligesom det ikke er hensigtsmæssigt at amme udelukkende for barnets skyld, er det heller ikke klogt at moderen prøver at fortsætte amningen for sin egen skyld. Hun bør derfor støtte barnet, hvis det viser tegn på at være klar til at stoppe amningen.

Amning er en hyggestund, som vil afsluttes på et tidspunkt. Det er helt naturligt, og det er tilmed bedst, hvis den afsluttes uden tænders gnidsel, og når begge parter er parate. En afvænning, nedtrapning eller afslutning af ammeforløbet over tid er i langt de fleste tilfælde at foretrække frem for et pludseligt ammestop. På den måde indstiller både bryst, barn og mor sig på den nye situation.

Afvænning eller afslutning af ammeforløbet sker ofte i takt med, at barnet får anden mad. Selvom det er sundt for barnet at blive ammet ved siden af den almindelige kost, vælger mange børn og mødre at nedtrappe amningen på samme tidspunkt, som almindelig kost introduceres.

I princippet behøver man ikke gøre noget for at stoppe amningen, da den i langt de fleste tilfælde vil ophøre af sig selv. Hvis barnet får den tid, det har brug for og i øvrigt lever et liv, hvor dets behov bliver dækket, vil barnet på et tidspunkt miste interessen for brystet.


Tegn på at barnet er i gang med en afvænning fra brystet:
  • Barnet glemmer at bede om bryst
  • Barnet siger nej tak til brystet
  • Barnet vælger sin sut frem for brystet, når det har brug for at hyggesutte
  • Hvis det kun er mor, der gør barnet opmærksom på brystet

Denne artikel stammer fa bogen "Alt om amning" af Stine Roldgaard og Christina Tatarczuk, fra forlaget Iris.
Forrige side Næste side

Terminsberegner

Beregn din termin

Den første dag i din sidste menstruation:

Antal dage i din cyklus:

(Mellem 22 og 45 dage)

Antal dage fra du har haft ægløsning til du får din menstruation (luthealfasen):

(Mellem 9 og 16 dage)

Beregn termin

Anslået befrugtningsdato:
Forventet terminsdato:
Så langt er du:
Fødselsgruppe: