Baby » Amning 0-6 måneder

Der er næsten ikke nogen kontakt mellem mor og barn, der er så dejlig som en velfungerende amning . Ofte er barnet under amning meget interesseret i øjenkontakt, og det sutter og synker med stort velbehag. Man kan føle sig ganske vellykket som mor med mælken, der strømmer ud og det lille buttede spædbarn, der gengælder ens kærlighed med smil og grynt og i næste øjeblik falder i dyb søvn i ens arme.

Men amningen af det spæde barn er ikke altid så glamourøs. Ammeproblemer forekommer hyppigt i den første tid, hvor barnet udelukkende skal leve af mælk, og det kan indimellem overskygge den ellers dejlige ammeoplevelse. I denne periode oplever en del mødre sår og revner på brystvorterne, ammestrejke, børn, der bider, svamp, appetitspring, for meget mælk, tilstoppede mælkegange, gylperi, kolik, efterfødselsreaktioner, problemer med kærlighedslivet eller andre besværende tilstande.

Det er vigtigt at vide, at der en årsag til alle ammeproblemer, ligesom det er væsentligt at være klar over, at der findes en løsning på langt de fleste af dem.


Læs i dette afsnit om amning af barnet på 0-6 måneder.


Denne artikel stammer fa bogen "Alt om amning" af Stine Roldgaard og Christina Tatarczuk, fra forlaget Iris.
Forrige side Næste side

Terminsberegner

Den første dag i din sidste menstruation:

Antal dage i din cyklus:

(Mellem 22 og 45 dage)

Antal dage fra du har haft ægløsning til du får din menstruation (luthealfasen):

(Mellem 9 og 16 dage)

Beregn termin

Anslået befrugtningsdato:
Forventet terminsdato:
Så langt er du:
Fødselsgruppe: