Graviditet » Blødning

Normalt forbinder man blødning under graviditeten med et faresignal. Der er dog mange gravide, der oplever at bløde lidt i løbet af graviditeten, uden at det er et faresignal. Man bør dog altid kontakte sin læge eller jordemoder, hvis man begynder at bløde i graviditeten, og især hvis blødningen er ledsaget med smerter, da det kan være tegn på en spontan abort, moderkageløsning eller begyndende fødsel.


Implantationsblødning
: Nogle gravide oplever en lille pletblødning blødning, når ægget sætter sig fast (implanteres) ca. en uge efter, befrugtningen er sket.


Blødning først i graviditeten kan skyldes, at slimhinderne under graviditeten bliver mere sarte og sårbare, og at der let kan opstå et lille sår på fx livmoderhalsen. Der kan også være en polyp på slimhinden i livmoderhalsen. Nogle oplever også blødning ved for hård fysisk aktivitet eller efter samleje. Det kan også være en begyndende spontan abort.


Blødning senere i graviditeten
kan komme, hvis moderkagen er forliggende og dækker over livmodermunden, eller hvis moderkagen er begyndt at løsne sig. Sidst i graviditeten vil blødning være tegn på forestående fødsel f.eks. som tegnblødning.
Forrige side Næste side

Terminsberegner

Den første dag i din sidste menstruation:

Antal dage i din cyklus:

(Mellem 22 og 45 dage)

Antal dage fra du har haft ægløsning til du får din menstruation (luthealfasen):

(Mellem 9 og 16 dage)

Beregn termin

Anslået befrugtningsdato:
Forventet terminsdato:
Så langt er du:
Fødselsgruppe: