Baby » Amning og menstruation

Det er ikke bare en skrøne, at menstruationshormonerne går i mælken – det gør de, og i nogle tilfælde lægger barnet mærke til det, mens det i andre tilfælde ikke ænser nogen forandring. Hormonerne kan betyde en ændring af mælkens smag og i mælkemængden. Det er ikke skadeligt for barnet, og du kan roligt amme videre, som du plejer.

For nogle betyder det, at barnet ændrer suttemønster, fx ved at blive utålmodigt ved brystet, ved at være mindre vild med at blive ammet, eller ligefrem ved at afvise brystet i et par dage op til eller under menstruationen. Der er ikke noget, du kan gøre for at ændre mælkens smag, men du kan fortælle dit barn, at alt er i orden. Måske kan du berolige dit barn ved selv at være rolig og tage ”hormonmælken” med afslappethed. Hvis dit barn direkte afviser brystet over længere tid, kan du læse afsnittet om ammestrejke i afsnittet "Amning 0-6 måneder".

Mælkeproduktionen kan være lidt mindre i menstruationsperioden, måske fordi produktionen af østrogen og progesteron falder i denne periode. Har du mindre mælk, kan du amme lidt oftere. Lad barnet bestemme, så får det, hvad det skal have.


Denne artikel stammer fa bogen "Alt om amning" af Stine Roldgaard og Christina Tatarczuk, fra forlaget Iris.
Forrige side Næste side

Terminsberegner

Den første dag i din sidste menstruation:

Antal dage i din cyklus:

(Mellem 22 og 45 dage)

Antal dage fra du har haft ægløsning til du får din menstruation (luthealfasen):

(Mellem 9 og 16 dage)

Beregn termin

Anslået befrugtningsdato:
Forventet terminsdato:
Så langt er du:
Fødselsgruppe: