Baby » Natamning

De fleste små børn har behov for at komme til deres mors bryst om natten. Her får de dækket behovet for næring, tryghed og varme. Nogle børn vågner en enkelt gang om natten for at sutte på brystet, mens andre børn gerne vil ligge der uafbrudt. Begge dele er helt normalt.

Når det lille barn gerne vil sutte ofte eller længe, kan det handle om, at det har brug for den tryghed, mors krop og nærvær giver. Barnet kan selvfølgelig også være sultent, og under natamning øges mælkeproduktionen. Børn har godt af tryghed, og du kan derfor roligt lade dit barn sove hos dig, og lade det sutte på brystet ligeså meget og så længe, det har lyst til. Du kan ikke forkæle dit barn på denne måde, men mange synes det er hårdt at lægge krop til natamning.

Det klassiske spørgsmål fra svigermor eller fra mødregruppen er: ”Sover hun igennem?” Det kan give anledning til usikkerhed og bekymring. Alligevel er der god grund til at være tilfreds og stolt, hvis dit barn bliver natammet. Derved sikrer du nemlig, at dit barn får, hvad det har brug for af tryghed, varme og næring. Det er snarere reglen end undtagelsen, at spædbørn bliver ammet om natten. Der er altså ikke nogen grund til bekymring, hvis dit barn har brug for brystet om natten. Heller ikke selvom det er hver anden time natten igennem. Det er helt normalt.


Læs mere om natamning på de næste sider


Denne artikel stammer fa bogen "Alt om amning" af Stine Roldgaard og Christina Tatarczuk, fra forlaget Iris.
Forrige side Næste side

Terminsberegner

Den første dag i din sidste menstruation:

Antal dage i din cyklus:

(Mellem 22 og 45 dage)

Antal dage fra du har haft ægløsning til du får din menstruation (luthealfasen):

(Mellem 9 og 16 dage)

Beregn termin

Anslået befrugtningsdato:
Forventet terminsdato:
Så langt er du:
Fødselsgruppe: