Samina Shah

  • Uddannet på Haslev Seminarium i 1999
  • Ansættelse på Charlotteskolen skole i Stor Kbh 1999
  • Ansættelse på Vestre skole i Viborg 2003

 

I min funktion, som folkeskolelærer, er jeg op gennem årerne støt på mange spændende mennesker og problemstillinger. Ud over min faglighed, har jeg også et skarpt fokus på det, der sker mellem mennesker. Det ligger mig højt på sinde, at børn og unge kan lide at gå i skole. At børn og unge har kammerater i skolen, der bliver glade for at se dem, når de kommer, og savner dem, når de er fraværende. Mobning i skolen er noget, der ikke må ske og som desværre sker.
Et fokus på dette må altid være til stede.

Et godt skoleliv handler også om sund kost, gode sengetider og konstruktive lektielæsningsstrategier. Mit arbejde i skolen omhandler derfor også forældrene. Forældrerollen i dag er for nogen blevet en usikker faktor. Måske fordi vi har så travlt med arbejde, parforhold eller selvrealisering. Forældrene skal støtte op omkring deres barn ved også at være opmærksomme på kostens betydning for læring. De skal huske at skære sukkeret væk i dagligdagen, sørge for gode sengetider for deres barn og hjælpe barnet med at danne konstruktive lektielæsnings strategier.

Sms, hjemmesider og msn kræver, at vi som voksne får skabt etik omkring, hvordan vi skriftligt henvender os til hinanden. Dette er et helt nyt område, som folkeskolen også skal støtte op omkring.

Et skoleliv skal være et liv, vi husker tilbage på med gode minder. Ét, som kommende skolebørn og deres forældre glæder sig til. Og heldigvis bliver det for de fleste også en rigtig god oplevelse.

Privat er jeg fraskilt og har to piger på hhv. 13 år og 6 år.


www.pigerum.dk

 

Samina Shah er uddannet folkeskolelærer og kan besvare spørgsmål om børns skoleliv. Alt fra pædagogik, det sociale liv i klassen, mobning, forældrerollen til SSP, PPR, bekymringsbreve til kommunen osv.

Artikler og klummer

Den professionelle tvivl
Seksuelle overgreb på børn er et tabu, som vi er nød til at forholde os til, og første skridt er at turde tale om det.

Forældregrupper er omsorg for hinanden
Det kan være hårdt at være forældre, selv til helt "normale" børn, og det kan være svært at bede om råd og hjælp til at tackle hverdagen som familie. Løsningen kan være forældregrupper.

Håndtering af mobning
Mobning går ikke over af sig selv. Det er et overgreb. Derfor er det de voksne, der har hovedansvaret for at få det stoppet – ikke eleverne.

Folkeskolen - mine bonusforældre?
Som folkeskolelærer og med ansvaret for børn og deres skoleliv hviler der et stort ansvar på lærerne om at være opmærksomme på, at deres elever har det godt. Det er skolens opgave, at eleverne tilegner sig faglig viden. Og det er vel egentlig skolens fornemmeste opgave?

HandyWomen eller Nød lærer nøgen kvinde at …
Til hverdag er jeg en selvstændig kvinde på meget høje hæle. Som mange andre kvinder kan jeg godt lide at dufte af parfume og have en ”let make up” på, der ligner, at så godt ser jeg bare helt naturligt ud. At jeg pludselig skulle finde mig selv i den situation, at jeg var forvandlet til handywoman i svedige arbejdsbukser, var ikke lige det selvbillede, jeg havde regnet med at stå med en dag.

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.