Lone Jakobsen skriver:
uh jeg bliver helt dårlig når jeg læser om jeres madspild
her bliver praktisk talt intet mad smidt ud:
* tag kun det pålæg op der kan bruges indenfor en alm. uge. bruger i ikke madpakker, så nøjes fx. med en leverpostej og en ost.
*ost kan rives og fryses til at komme ovenpå retter senere
*youghurt der er for gammel kan bruges til at bage med. (temperaturen i ovnen slår bakterierne ihjel)
*selv om datoen er overskredet er meget mad helt okay, brug dine sanser, duft, føl, mærk og smag
* grønsager der har det lidt skidt, kan ofte bruges i supper eller sammenkogte retter. gullerødder kan skrælles og koges, frugt kan bruges i smoothies, kål kan snittes, skoldes og fryses, det kan champignoner, broccoli og mange andre ting også
* bliver franskbrødet for tørt, så lav det brødcroutoner, eller lav toast til aften, evt. blend det og brug det til rasp. tørt rugbrød kan laves til ymerdrys.
nemme retter der kan fryses kan fx. være:
lasagne
pizzaer
pizza snegle
pølsehorn
supper
sammenkogte retter af enhver slags
har desværre lidt travlt, men håber sørme du får styr på det, for kan slet ikke bære at tænke på alt det du smider ud.
Lone
Mange tak for de mange råd.
Jeg er "desværre" sådan at når maden blvier for gammel ryger det ud. Jeg kan ikke med mad der ahr overskredet datoen. Jo måske lige et par dage, men så er det, det.
Så genbrug er ikke mig.. Vi skal bare lære at begrænse os og det vil vi gøre ved at fryse ned. Idag har vi handlet ind, halvdelen af osten og pålæget er kommet i fryseren klar til når det skal bruges.
Der er lavet masser af mørbradgryde hvor resten er klar til fryseren.