Er det virkelig SÅ slemt...

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

26. september 2010

Johannamor-vb

Problemet med sukker i maden er faktisk ens, om man er baby, barn eller voksen: Vi kan vænne os til, at mad skal smage på en bestemt måde, og hvis den måde indeholder mange tomme kalorier, så er kostsammensætningen problematisk. Der er ikke noget galt i at frådse i lagkage til festen eller at spise lune hjemmebagte boller med tandsmør. Men hvis man spiser slik hver eneste dag og skal have smør under alt pålæg til frokosten - så ender de fleste af os (med almindeligt lavt aktivitetsniveau) med for mange kilo på sidebenene. (Kilo-udfordringen ved jeg fra andre tråde, at jeg deler med rigtigt mange herinde, ligesom det jo er tydeligt, når man bevæger sig rundt i byen.) Vores kostpræferencer lægges helt fra starten - fx har undersøgelser vist, at småbørn har det bedre med hot mad, hvis det er, hvad de fik, mens de lå i deres mors mave. Og hvis babyer lærer at al mad skal være blød og sød har de svært ved at lære at spise alt det andet dejlige, der er grynet, stærkt, surt, sejt, sprødt... Der er altså to problemer med sød mad: Dels er det tomme kalorier, som vi bliver tykke af - forudsat at det søde er sukker. Dels vænner vi os til at mad er sød, så vi foretrækker det sødere hele vejen rundt - også i ketchup, brød, sovs, dressing, suppe osv. osv. Sidstnævnte mener man faktisk er én af forklaringerne på, at man generelt tager mere på / taber sig mindre end forventet, hvis man drikker lightprodukter frem for at drikke (dansk-)vand.

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

27. september 2010

lib1982-vb

LYP skrev:
Det er barnets behov, hvis barnet er vænnet til at alt er meget sødt - og er man småt spisende (som det er min opfattelse at trådstarter var bekymret for med sit barn)er der måske ikke 'råd' til at spytte ud indtil man har smagt på sagerne tilstrækkeligt mange gange hvis man også gerne vil have et mæt barn der sover godt om natten ;-9
Sødt eller surt - man skal jo stadig vænne sig til smagen... I starten (1½-2 mdr.) supp. vi op med MME, når drengene havde fået grød, så de fik stadig hvad de havde brug for! I starten blev grød, mos m.m. slet ikke betragtet som et måltid!

Anmeld

28. september 2010

Lotte1976-vb

Johannamor skrev:
Vores kostpræferencer lægges helt fra starten - fx har undersøgelser vist, at småbørn har det bedre med hot mad, hvis det er, hvad de fik, mens de lå i deres mors mave. Og hvis babyer lærer at al mad skal være blød og sød har de svært ved at lære at spise alt det andet dejlige, der er grynet, stærkt, surt, sejt, sprødt...
Både modermælk og MME smager sødt - så vi bliver vænnet til fra starten af, at det søde er godt ;) Så derfor er der selvfølgelig en udfordring. Men hvis man nu modererer sig med sukkeret i form af slik og sodavand, så betyder det knap så meget, at der er sukker i maden - i øvrigt er det det TILsatte sukker, vi skal passe på.

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.