Der er jo mange, der får øjnene op for, hvad der gemmer sig af tilsætningstoffer m.m. i færdigkøbt mad, når de får børn. Og begynder at købe økologisk eller i højere grad vælger hjemmelavet mad. Der er også mange, der i høj grad definerer sig selv som gode mødre, fordi de lever op til egne og andres forventning om at man klarer det hele og har overskud - også som nybagt mor.
Der er flere grunde til at lave maden fra grunden af, fx at du undgår tilsætningsstoffer, at du undgår de store mængder af tilsat sukker, som mange færdigprodukter indeholder, og at maden er lidt forskellig, hver gang du tilbereder den - de to sidst ting lærer barnet, at mad kan smage forskelligt, og iflg. teorien får det børn til at være mindre kræsne med tiden. En anden grund er, at det stort set altid er meget billigere. Tredje grund er, at du sparer på ressourcerne, når du ikke køber ting i små glas.
Prøv at lave en portion hirsegrød og tilsæt lidt æblemos, som du har kogt i en stor portion og bagefter har frosset ned i små-portioner, så du har til mange gange. Du vil se, at det er rigtigt, at det ikke er spor svært.
Jeg vil nu også sige, at der er masser af andre ting, der er mere vigtige for din baby end hjemmelavet grød og mos. Hvis du ikke har overskud til at lave det, så har babyen mere glæde af en mor med tid - end en mor der stresser rundt og klatter med hjemmelavet grød. Og hvis du synes, at økologi er noget opreklameret ævl, så er du ikke ærlig overfor dig selv, hvis du køber det til din baby.
Det at blive mor er en følsom ting. Og det gælder om at finde sine egne ben at stå på, vælge som det passer med ens personlighed og stå ved sine egne holdninger. Det er du sikkert også ved at lære.
Anmeld