helle85 skriver:
jeg kunne godt tænke mig at prøve at gøre det sådan da man så få lidt forskelligt
har du evt ogen gode opskrifter du vil dele på de 3 første ting?? du kan bare skrive en pb hvis det er.
lever i for 2000 inkl alt??
til ts. jeg syntes at du skal sætte din mand stolen for døren, og så give ham 2 valg muligheder (som du ved du ville kunne overskue) og fortælle ham hvordan du har det nu, og hvis han ikke vil så må du sige at han selv må handle og lave mad, også du feks laver en madplan til dig og barnet. 
for det lyder ikke rigtig som om han vil gå med til andet end det han selv syntes.
De 2000,- dækker alt til husholdning, dvs. mad, vaskepulver, bleer, shampoo osv. Transport, tlf og den slags kommer oveni.
Grød laver vi af fx rugflager, speltflager, boghvedegryn, 5 kornsblandinger, eller havregryn. Og så har vi et lille lager af hirse, kokosmel, hørfrø og andet lækkert så grøden kan varieres. Hirse og kokos giver en let sødme. Inde ved bordet står der små skåle med rosiner, gojibær eller friske bær, hakkede mandler, paranødder, hasselnødder eller valnødder, kanel og smør. Så kan vi toppe grøden med, hvad vi har lyst til. Man behøver jo ikke så meget forskelligt, vi har det alligevel i skabet, og man bruger kun en lille smule ad gangen, så det er overhovedet ikke dyrt.
Suppen laver vi altid af grøntsager. Gulerodssuppe med ingefær og hjemmelavet brød, kartoffel/broccolisuppe med ristet bacon/spansk skinke, ærte-mynte suppe, græskarsuppe med saltede græskarkerner. Vi googler opskrifter efter hvilke grøntsager vi har, og laver store portioner, hvor halvdelen fryses ned, så vi altid har supper liggende i fryseren. Hvis der kun er en mindre rest til overs, ryger det alligevel i fryseren, og bruges som sovs til fisk eller kylling. Men suppen laves altid simpelt, kogte grøntsager/kartoffel og krydderurter, der blendes. Når vi får pizza laver min mand dejen om morgenen, sovsen laves af flåede tomater, løg, hvidløg, krydderurter og har vi en squash, aubergine eller lignende kommer den med i og det bliver blendet. Ofte kommer der også kartofler på i helt tynde skiver.
Bælgfrugter kan være linser, røde, sorte, hvide bønner, kikærter. Vi laver indisk dahl, som er super billig og sund. Lasagne med røde linser og en rest sovs fra en pizzadag, falaffel af kikærter, linsefrikadeller, tortilla med kidneybønner, chili "sin" carne med bønner i stedet for kød, eller andre sammenkogte retter, hvor bælgfrugter passer godt til. Min svigerfamilie er vegetarer, så de er en god inspirationskilde. Personligt synes jeg, der skal ekstra krydderier i, når man får bælgfrugter. Smagen af kød mangler og bliver ikke erstatet med smagen af bælgfrugterne, de smager jo ikke af ret meget. Prøv med spidskommen, masala, koriander, friske urter, som jeg synes klæder bælgfrugterne. Mange i min omgangskreds er også glade for tofu, og jeg har forsøgt mange gange, men jeg bryder mig bare ikke om det.
Jeg bruger rigtig meget friske krydderurter, og det kan blive lidt dyrt i længden, så vi dyrker urterne hjemme. Basilikum, rosmarin og timian, og faktisk også hvidløg. Nu er det ikke lige sæson, men i oktober stikker vi nogle fede hvidløg i jorden og sidst på foråret er de ved at være klar.
Jeg håber du fik nogle brugbare svar, ellers er du meget velkommen til at skrive igen.