Kom med jeres bedste sparetips.

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

22. marts 2013

Anonym trådstarter

skrivemaskine skriver:

Min mand elsker også kød, og skulle han bestemme helt alene, skulle vi leve af entrecotes og vildsvinesteg. Men han bestemmer ikke alene, og det kan slet ikke lade sig gøre. Vores ugentlige madplan ser sådan ud:

En grøddag

En suppedag, eller fx vegetar pizza, spinat lasagne

En bælgfrugtdag

En rugbrødsdag med fx spejlæg, torskerogn, tunsalat

En kalkun/kyllingdag

En fiskedag

En køddag

Det betyder, at vi uden problemer kan leve tre mennesker for 2000,- om måneden inkl. bleer. Vi køber kun kød, når prisen er væsentligt nedsat, og fryser det ned. I begyndelsen syntes min mand heller ikke om ideen, men nu hvor han kan se, vores opsparring vokse sig større og større, er han lige så engageret som jeg. Og når vi så endelig får kød, sidder vi nærmest og jubler. Det smager ekstra godt, fordi vi ikke får det så ofte. Samtidig er vores hverdag blevet så meget nemmere, fordi vi har, hvad vi skal bruge i huset og ved på forhånd, hvad vi skal spise. Vi brugte alt for meget tid på, at tænke på aftensmad og indkøb. Nu planlægge vi ca. 10 dage frem, det tager under 10 min. og vores datter er med til at finde på madretter. Det synes hun er alletiders, og er meget stolt, når vi får de retter, hun har foreslået. Vi har gjort det til en familiehobby at spare, og når man er kommet i gang, kan det faktisk være sjovt. Vi drømmer om at købe et hus, og den drøm bliver mere og mere til virkelighed. 

Jeg har en studiekammerat, der er rigtig god til at arrangere bytte-tøj-dage, loppemarkeder og lign. Så får vi alle skiftet det ubrugelige ud med nyt, og det sparer vi også enormt mange penge på. 



Ihh hvor lyder det bare dejligt Gid min kæreste var med på ideen og bare i det mindste ville give det en chance Han er ikke til at hugge eller stikke i desværre

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

22. marts 2013

Anonym trådstarter

gædde/gitte skriver:



rent ud af posen : er det fordi han ikke mener det er hans bord, at sørge for I får noget at spise og derfor ikke vil hjælpe med penge til mad???



Hmm....altså jeg kan sige det sådan at hvis jeg lod være med at handle så rent ud sagt så tror jeg ikke at han ville gøre det og så ville vi ikke få noget at spise. Jeg har nok været for god af mig til at gøre det som en selvfølge at det altid har været mig der har sørget for handlen og madlavning.

Anmeld

22. marts 2013

gædde/gitte

Anonym skriver:



Hmm....altså jeg kan sige det sådan at hvis jeg lod være med at handle så rent ud sagt så tror jeg ikke at han ville gøre det og så ville vi ikke få noget at spise. Jeg har nok været for god af mig til at gøre det som en selvfølge at det altid har været mig der har sørget for handlen og madlavning.



altså hjemme hos os er det også mig der står for maden - og smider pengene til det, men så betaler han mere på huset.... står vi står "lige" også selv om han tjener mest, for uforudsete regninger, bil rep og sådan ordner han.....

Men syntes man som par som minimum skal sørge for at der er ligevægt på konti... forstår ikke rigtig han vil være det bekendt?

Anmeld

22. marts 2013

K&S

Anonym skriver:



Kunne jeg nok men så ved jeg bare at han bliver ganske utilfreds. Jeg har før handlet ind og lavet mad til os hvor han ikke ville spise det da han ikke har villet have det. Han synes vi skal være enige om hvad vi skal spise. Han er altså meget striks hvad mad angår.



Hvis han skal opføre sig sådan, må han da selv handle ind og lave mad - så får han lige præcis det, han gerne vil have 

Anmeld

22. marts 2013

Studerendemor

Anonym skriver:



Ihh hvor lyder det bare dejligt Gid min kæreste var med på ideen og bare i det mindste ville give det en chance Han er ikke til at hugge eller stikke i desværre



Jeg ville gøre det alligevel, og kalde det for et eksperiment. På et eller andet tidspunkt bliver han vel træt af at pive, eller også bliver du rigtig god til at lukke ørerne. Eller måske finde han ud af, det slet ikke er så slemt...

Anmeld

22. marts 2013

helle85

skrivemaskine skriver:

Min mand elsker også kød, og skulle han bestemme helt alene, skulle vi leve af entrecotes og vildsvinesteg. Men han bestemmer ikke alene, og det kan slet ikke lade sig gøre. Vores ugentlige madplan ser sådan ud:

En grøddag

En suppedag, eller fx vegetar pizza, spinat lasagne

En bælgfrugtdag

En rugbrødsdag med fx spejlæg, torskerogn, tunsalat

En kalkun/kyllingdag

En fiskedag

En køddag

Det betyder, at vi uden problemer kan leve tre mennesker for 2000,- om måneden inkl. bleer. Vi køber kun kød, når prisen er væsentligt nedsat, og fryser det ned. I begyndelsen syntes min mand heller ikke om ideen, men nu hvor han kan se, vores opsparring vokse sig større og større, er han lige så engageret som jeg. Og når vi så endelig får kød, sidder vi nærmest og jubler. Det smager ekstra godt, fordi vi ikke får det så ofte. Samtidig er vores hverdag blevet så meget nemmere, fordi vi har, hvad vi skal bruge i huset og ved på forhånd, hvad vi skal spise. Vi brugte alt for meget tid på, at tænke på aftensmad og indkøb. Nu planlægge vi ca. 10 dage frem, det tager under 10 min. og vores datter er med til at finde på madretter. Det synes hun er alletiders, og er meget stolt, når vi får de retter, hun har foreslået. Vi har gjort det til en familiehobby at spare, og når man er kommet i gang, kan det faktisk være sjovt. Vi drømmer om at købe et hus, og den drøm bliver mere og mere til virkelighed. 

Jeg har en studiekammerat, der er rigtig god til at arrangere bytte-tøj-dage, loppemarkeder og lign. Så får vi alle skiftet det ubrugelige ud med nyt, og det sparer vi også enormt mange penge på. 



jeg kunne godt tænke mig at prøve at gøre det sådan da man så få lidt forskelligt har du evt ogen gode opskrifter du vil dele på de 3 første ting?? du kan bare skrive en pb hvis det er.

lever i for 2000 inkl alt??

til ts. jeg syntes at du skal sætte din mand stolen for døren, og så give ham 2 valg muligheder (som du ved du ville kunne overskue) og fortælle ham hvordan du har det nu, og hvis han ikke vil så må du sige at han selv må handle og lave mad, også du feks laver en madplan til dig og barnet.

for det lyder ikke rigtig som om han vil gå med til andet end det han selv syntes.

Anmeld

23. marts 2013

Studerendemor

helle85 skriver:



jeg kunne godt tænke mig at prøve at gøre det sådan da man så få lidt forskelligt har du evt ogen gode opskrifter du vil dele på de 3 første ting?? du kan bare skrive en pb hvis det er.

lever i for 2000 inkl alt??

til ts. jeg syntes at du skal sætte din mand stolen for døren, og så give ham 2 valg muligheder (som du ved du ville kunne overskue) og fortælle ham hvordan du har det nu, og hvis han ikke vil så må du sige at han selv må handle og lave mad, også du feks laver en madplan til dig og barnet.

for det lyder ikke rigtig som om han vil gå med til andet end det han selv syntes.



De 2000,- dækker alt til husholdning, dvs. mad, vaskepulver, bleer, shampoo osv. Transport, tlf og den slags kommer oveni.

Grød laver vi af fx rugflager, speltflager, boghvedegryn, 5 kornsblandinger, eller havregryn. Og så har vi et lille lager af hirse, kokosmel, hørfrø og andet lækkert så grøden kan varieres. Hirse og kokos giver en let sødme. Inde ved bordet står der små skåle med rosiner, gojibær eller friske bær, hakkede mandler, paranødder, hasselnødder eller valnødder, kanel og smør. Så kan vi toppe grøden med, hvad vi har lyst til. Man behøver jo ikke så meget forskelligt, vi har det alligevel i skabet, og man bruger kun en lille smule ad gangen, så det er overhovedet ikke dyrt. 

Suppen laver vi altid af grøntsager. Gulerodssuppe med ingefær og hjemmelavet brød, kartoffel/broccolisuppe med ristet bacon/spansk skinke, ærte-mynte suppe, græskarsuppe med saltede græskarkerner. Vi googler opskrifter efter hvilke grøntsager vi har, og laver store portioner, hvor halvdelen fryses ned, så vi altid har supper liggende i fryseren. Hvis der kun er en mindre rest til overs, ryger det alligevel i fryseren, og bruges som sovs til fisk eller kylling. Men suppen laves altid simpelt, kogte grøntsager/kartoffel og krydderurter, der blendes. Når vi får pizza laver min mand dejen om morgenen, sovsen laves af flåede tomater, løg, hvidløg, krydderurter og har vi en squash, aubergine eller lignende kommer den med i og det bliver blendet. Ofte kommer der også kartofler på i helt tynde skiver. 

Bælgfrugter kan være linser, røde, sorte, hvide bønner, kikærter. Vi laver indisk dahl, som er super billig og sund. Lasagne med røde linser og en rest sovs fra en pizzadag, falaffel af kikærter, linsefrikadeller, tortilla med kidneybønner, chili "sin" carne med bønner i stedet for kød, eller andre sammenkogte retter, hvor bælgfrugter passer godt til. Min svigerfamilie er vegetarer, så de er en god inspirationskilde. Personligt synes jeg, der skal ekstra krydderier i, når man får bælgfrugter. Smagen af kød mangler og bliver ikke erstatet med smagen af bælgfrugterne, de smager jo ikke af ret meget. Prøv med spidskommen, masala, koriander, friske urter, som jeg synes klæder bælgfrugterne. Mange i min omgangskreds er også glade for tofu, og jeg har forsøgt mange gange, men jeg bryder mig bare ikke om det. 

Jeg bruger rigtig meget friske krydderurter, og det kan blive lidt dyrt i længden, så vi dyrker urterne hjemme. Basilikum, rosmarin og timian, og faktisk også hvidløg. Nu er det ikke lige sæson, men i oktober stikker vi nogle fede hvidløg i jorden og sidst på foråret er de ved at være klar. 

Jeg håber du fik nogle brugbare svar, ellers er du meget velkommen til at skrive igen.

Anmeld

23. marts 2013

Muffin_girl

skrivemaskine skriver:



De 2000,- dækker alt til husholdning, dvs. mad, vaskepulver, bleer, shampoo osv. Transport, tlf og den slags kommer oveni.

Grød laver vi af fx rugflager, speltflager, boghvedegryn, 5 kornsblandinger, eller havregryn. Og så har vi et lille lager af hirse, kokosmel, hørfrø og andet lækkert så grøden kan varieres. Hirse og kokos giver en let sødme. Inde ved bordet står der små skåle med rosiner, gojibær eller friske bær, hakkede mandler, paranødder, hasselnødder eller valnødder, kanel og smør. Så kan vi toppe grøden med, hvad vi har lyst til. Man behøver jo ikke så meget forskelligt, vi har det alligevel i skabet, og man bruger kun en lille smule ad gangen, så det er overhovedet ikke dyrt. 

Suppen laver vi altid af grøntsager. Gulerodssuppe med ingefær og hjemmelavet brød, kartoffel/broccolisuppe med ristet bacon/spansk skinke, ærte-mynte suppe, græskarsuppe med saltede græskarkerner. Vi googler opskrifter efter hvilke grøntsager vi har, og laver store portioner, hvor halvdelen fryses ned, så vi altid har supper liggende i fryseren. Hvis der kun er en mindre rest til overs, ryger det alligevel i fryseren, og bruges som sovs til fisk eller kylling. Men suppen laves altid simpelt, kogte grøntsager/kartoffel og krydderurter, der blendes. Når vi får pizza laver min mand dejen om morgenen, sovsen laves af flåede tomater, løg, hvidløg, krydderurter og har vi en squash, aubergine eller lignende kommer den med i og det bliver blendet. Ofte kommer der også kartofler på i helt tynde skiver. 

Bælgfrugter kan være linser, røde, sorte, hvide bønner, kikærter. Vi laver indisk dahl, som er super billig og sund. Lasagne med røde linser og en rest sovs fra en pizzadag, falaffel af kikærter, linsefrikadeller, tortilla med kidneybønner, chili "sin" carne med bønner i stedet for kød, eller andre sammenkogte retter, hvor bælgfrugter passer godt til. Min svigerfamilie er vegetarer, så de er en god inspirationskilde. Personligt synes jeg, der skal ekstra krydderier i, når man får bælgfrugter. Smagen af kød mangler og bliver ikke erstatet med smagen af bælgfrugterne, de smager jo ikke af ret meget. Prøv med spidskommen, masala, koriander, friske urter, som jeg synes klæder bælgfrugterne. Mange i min omgangskreds er også glade for tofu, og jeg har forsøgt mange gange, men jeg bryder mig bare ikke om det. 

Jeg bruger rigtig meget friske krydderurter, og det kan blive lidt dyrt i længden, så vi dyrker urterne hjemme. Basilikum, rosmarin og timian, og faktisk også hvidløg. Nu er det ikke lige sæson, men i oktober stikker vi nogle fede hvidløg i jorden og sidst på foråret er de ved at være klar. 

Jeg håber du fik nogle brugbare svar, ellers er du meget velkommen til at skrive igen.



Hold da op du er opfindsom!

Anmeld

23. marts 2013

helle85

skrivemaskine skriver:



De 2000,- dækker alt til husholdning, dvs. mad, vaskepulver, bleer, shampoo osv. Transport, tlf og den slags kommer oveni.

Grød laver vi af fx rugflager, speltflager, boghvedegryn, 5 kornsblandinger, eller havregryn. Og så har vi et lille lager af hirse, kokosmel, hørfrø og andet lækkert så grøden kan varieres. Hirse og kokos giver en let sødme. Inde ved bordet står der små skåle med rosiner, gojibær eller friske bær, hakkede mandler, paranødder, hasselnødder eller valnødder, kanel og smør. Så kan vi toppe grøden med, hvad vi har lyst til. Man behøver jo ikke så meget forskelligt, vi har det alligevel i skabet, og man bruger kun en lille smule ad gangen, så det er overhovedet ikke dyrt. 

Suppen laver vi altid af grøntsager. Gulerodssuppe med ingefær og hjemmelavet brød, kartoffel/broccolisuppe med ristet bacon/spansk skinke, ærte-mynte suppe, græskarsuppe med saltede græskarkerner. Vi googler opskrifter efter hvilke grøntsager vi har, og laver store portioner, hvor halvdelen fryses ned, så vi altid har supper liggende i fryseren. Hvis der kun er en mindre rest til overs, ryger det alligevel i fryseren, og bruges som sovs til fisk eller kylling. Men suppen laves altid simpelt, kogte grøntsager/kartoffel og krydderurter, der blendes. Når vi får pizza laver min mand dejen om morgenen, sovsen laves af flåede tomater, løg, hvidløg, krydderurter og har vi en squash, aubergine eller lignende kommer den med i og det bliver blendet. Ofte kommer der også kartofler på i helt tynde skiver. 

Bælgfrugter kan være linser, røde, sorte, hvide bønner, kikærter. Vi laver indisk dahl, som er super billig og sund. Lasagne med røde linser og en rest sovs fra en pizzadag, falaffel af kikærter, linsefrikadeller, tortilla med kidneybønner, chili "sin" carne med bønner i stedet for kød, eller andre sammenkogte retter, hvor bælgfrugter passer godt til. Min svigerfamilie er vegetarer, så de er en god inspirationskilde. Personligt synes jeg, der skal ekstra krydderier i, når man får bælgfrugter. Smagen af kød mangler og bliver ikke erstatet med smagen af bælgfrugterne, de smager jo ikke af ret meget. Prøv med spidskommen, masala, koriander, friske urter, som jeg synes klæder bælgfrugterne. Mange i min omgangskreds er også glade for tofu, og jeg har forsøgt mange gange, men jeg bryder mig bare ikke om det. 

Jeg bruger rigtig meget friske krydderurter, og det kan blive lidt dyrt i længden, så vi dyrker urterne hjemme. Basilikum, rosmarin og timian, og faktisk også hvidløg. Nu er det ikke lige sæson, men i oktober stikker vi nogle fede hvidløg i jorden og sidst på foråret er de ved at være klar. 

Jeg håber du fik nogle brugbare svar, ellers er du meget velkommen til at skrive igen.



det er meget brugbart tusin tak

det gav noget inspiration om hvad man kan brug osv. så jeg vil helt klart gå i gang med at prøve at lave en mad plan og kigge mere på det

også selvom min mand er lidt skeptisk, da jeg nævnte pizza og chilli con carne med bønner, (han har været van til altid at få meget kød, og jeg har ændret det lidt af gangen så der kun er 1 stk til hver) men han er da med på at vi skal prøve det, for han kan godt se pointen i at man så få lidt andet mad an det man er van til

Anmeld

23. marts 2013

Studerendemor

helle85 skriver:



det er meget brugbart tusin tak

det gav noget inspiration om hvad man kan brug osv. så jeg vil helt klart gå i gang med at prøve at lave en mad plan og kigge mere på det

også selvom min mand er lidt skeptisk, da jeg nævnte pizza og chilli con carne med bønner, (han har været van til altid at få meget kød, og jeg har ændret det lidt af gangen så der kun er 1 stk til hver) men han er da med på at vi skal prøve det, for han kan godt se pointen i at man så få lidt andet mad an det man er van til



Om ikke andet, er det underholdende at se dem i hovedet, når man nævner kidney bønner i stedet end kød. 

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.