Meliora skriver:
Jeg kan bare se at 6 ud af 7 retter indeholder stivelsesprodukter (brød, kartofler, pasta), der er ikke super mange grøntsager involveret og især ikke af de grove, plus at det primært er okse og svinekød der bruges, hvilket er sværere at forbrænde end fjerkræ og fisk. Og altså kartoffelmos og bacon bliver jo bare aldrig en decideret sund spise, når man forsøger at tabe sig. GI indexet er vildt højt på kartofler, især når de er bagte/mosede.
Sakset fra nettet: Det er vigtigt at bemærke at en sund fødevare (som f.eks. kogte gulerødder) kan ligge i rød zone, ligesom at en usund fødevare (som f.eks. kartoffelchips) kan ligge i grøn zone. Glykæmisk indeks fortæller altså ikke, om en fødevare er sund eller usund, men blot hvilken belastning en fødevare giver på blodsukkeret.
http://videnskab.dk/krop-sundhed/kartofler-er-sundere-end-pasta-og-ris
Du kan stadig ikke se i feks lasagne om der er grønsager i, om jeg bruger hvid/grov pasta og mht kartoffelmosen så er det mosede kartofler, kartoffelvand og mælk, ingen smør?
Anmeld