Eksperthjælp: Øge mælkeproduktionen

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

509 visninger
0 svar
0 synes godt om
26. marts 2017

Karen Bøhrnsen

Hej
Min datter er snart 4 måneder.
Kan jeg gøre noget for at øge min mælkeproduktion og hvis ja, hvad???
Håber i kan hjælpe med gode råd.
På forhånd mange tak.

Vh. PernilleKarens svar

Kære Pernille

 

Tak for dit spørgsmål

 

Ja, der findes mange gode ting, du kan gøre for at fremme mælkeproduktionen!

1. prioritet er at have din datter så meget som muligt hos dig som muligt og allerhelst  hud mod hud. Det bedste ville være, hvis du hoppede i seng med hende nogle dage og bare lå der  hud mod hud.

Hud mod hud fremmer amningen, ligesom det giver din datter direkte adgang til brystet. Hvis hun får lov at sutte alt det hun vil, vil mælkeproduktionen tilpasse sig hendes behov.

Men det betyder også, at du skal geare fuldstændig ned. Bed din kæreste om at overtage de huslige pligter og få han til at forkæle dig de dage, arbejdet med at øge mælkeproduktionen, står på. Bed din kæreste om at smøre en madpakke til dig inden han tager af sted på arbejde, få ham til at stille en kande saft eller vand og en kande te frem. Få ham til at købe det sidste nye dameblad og finde mobilopladeren og fjernbetjeningen frem....

Jo mere din datter sutter, jo mere mælk laver du! Så simpelt er det.

Hvis har krudt i enden og synes det er frustrerende at ligge i sengen eller på sofaen hele dagen i flere dage, kan du i stedet bruge vikle eller slynge (skriv evt til vores slyngeekspert). I både vikle og slynge kan du have dit barn hud mod hud og du kan også amme hende i viklen eller slyngen)

 

Når du får din mælkeproduktion op på fuld produktion, er det vigtigt at din datter, tømmer det ene bryst inden du tilbyder hende det andet bryst. Den første mælk er nemlig den tynde mælk, der slukker tørsten, hvor den sidste mælk er den fedende og den, der får din datter til at vokse. 

Du ved, din pige er blevet mæt ved brystet, hvis hun sover 3-4 timer eller mere efter et måltid og du kan ved næste måltid tilbyde det andet bryst.

Hvis hun vil spise allerede efter 1 eller 2 timer efter sidste måltid, er hun ikke blevet ordenlig mæt og du skal tilbyde hende det samme bryst igen, da hun her er tættere på den fedende og mættende mælk.

Hvis du har overskud er udmalkning også en mulighed for at stimulere mælkeproduktionen. Du finder gode og effektive brystpumper til leje hos babysolution.dk

 

Venlig hilsen

Karen Bøhrnsen

Jordemoder, IBCLC og ammekonsulent

like f acebook.com/jordemoder.net

 

 Karen tilbyder i brevkassen personlig og individuelt tilpasset vejledning i graviditet, fødsel, barsel og ikke mindst i amning.

Se Karens hjemmeside: www.jordemoder.net

Anmeld Citér

3 numre af Vores Børn + 2 LEGO Storage bokse.

Spar 384 kr.

Køb her for kun 229 kr.

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.

Rikke Nielsen

Scannings-sygeplejerske


Gitte Sander

Psykoterapeut og parterapeut