Julesmåkager/konfekt - Hvilke laver du?

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

25. november 2013

Ullaen

FruOlsen skriver:



Jeg prøvede denne sidste år, og bager den igen i år - og den var virkelig god!

Dog skal du være opmærksom på at fordejen skal stå ca en måned før den er klar



Øv... mon ikke 3 uger kan gøre det??

Men ellers må det lykkedes næste år.

Tak for linket

 

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

25. november 2013

Købmagerkonen

Ullaen skriver:



Øv... mon ikke 3 uger kan gøre det??

Men ellers må det lykkedes næste år.

Tak for linket

 



Det er da et forsøg værd med de 3 uger Ellers må du vente til november næste år!

Anmeld

26. november 2013

Muffin_girl

VIPpigen skriver:



Bryder mig generelt ikke om den twist af appelsin, eller citron i mine kager

Nu lettede jeg lige min tykke mås fra sofaen 

Festsmåkager:

170 g mel, 150 g smør, 45 g mørk chokolade, 50 g hasselnøddeflager, 100 g flormelis, 1 æggehvide.

chokoladen hakkes groft og alle ingredienser arbejdes sammen til en dej. Denne trilles ud i pølser, som sættes køligt i 30 min. Herefter skæres pølserne i tynde skiver, som sættes på en bageplade med bagepapir. Ca 8 min ved 200 grader

Vognhjul

250 g hvedemel, 200 g smør, 100 g flormelis, 1 tsk vanillesukker, 1 1/2 spsk god kakao.

ælt alle de nævnte ingredienser til en blød dej (foruden kakaoen). Del dejen i 2 stykker, og ælt nu den ene halvdel med kakaoen. Rul den lyse dej ud i en rektangulær plade på da 30x20 cm (rul den ud mellem 2 stykker bagepapir) herefter rulles den brune dej ud ligesådan, og læg den ovenpå den lyse. De 2 stykker rulles sammen som en roulade. Læg den i køleskabet i 3-4 timer. Skær den i skiver med en skarp kniv, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bages ca 10 min, ved 180 grader

 

Så der lidt nye kager 



Tak for opskrifterne

Anmeld

26. november 2013

stjernehimmel

Bounty chokolade

og abrikos med marcipan og chokolade er et most her i huset.

 

jødekager, og måske en anden slags småkager....

 

og og så tror jeg vi skal lave et brunkagehus til nisselandskab...

Anmeld

26. november 2013

Carina:-)

Vi har bagt pebernødder og vaniliekranse og lavet et hold havregrynskugler -Det hele er guffet 

Men skal have lavet fedtebrød og fyldte chokolader med bailyfyld

Laver også lidt konfekt med baily og cognac i og et hold havregrynskugler mere.

Så skal der laves karameller og et par karamel/nougatstænger 

Og det er vist det

Anmeld

27. november 2013

Muffin_girl

VIPpigen skriver:



Bryder mig generelt ikke om den twist af appelsin, eller citron i mine kager

Nu lettede jeg lige min tykke mås fra sofaen 

Festsmåkager:

170 g mel, 150 g smør, 45 g mørk chokolade, 50 g hasselnøddeflager, 100 g flormelis, 1 æggehvide.

chokoladen hakkes groft og alle ingredienser arbejdes sammen til en dej. Denne trilles ud i pølser, som sættes køligt i 30 min. Herefter skæres pølserne i tynde skiver, som sættes på en bageplade med bagepapir. Ca 8 min ved 200 grader

Vognhjul

250 g hvedemel, 200 g smør, 100 g flormelis, 1 tsk vanillesukker, 1 1/2 spsk god kakao.

ælt alle de nævnte ingredienser til en blød dej (foruden kakaoen). Del dejen i 2 stykker, og ælt nu den ene halvdel med kakaoen. Rul den lyse dej ud i en rektangulær plade på da 30x20 cm (rul den ud mellem 2 stykker bagepapir) herefter rulles den brune dej ud ligesådan, og læg den ovenpå den lyse. De 2 stykker rulles sammen som en roulade. Læg den i køleskabet i 3-4 timer. Skær den i skiver med en skarp kniv, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bages ca 10 min, ved 180 grader

 

Så der lidt nye kager 



Kan begge kage deje laves i forvejen? Og kan de evt.fryses? 

Og hvor lang tid er holdbarheden ?

Sidste spørgsmål: Hvor mange bliver der af portionen?  

Anmeld

27. november 2013

Muffin_girl

stjernehimmel skriver:

Bounty chokolade

og abrikos med marcipan og chokolade er et most her i huset.

 

jødekager, og måske en anden slags småkager....

 

og og så tror jeg vi skal lave et brunkagehus til nisselandskab...



Den med Bounty er GOD

Uhhh jeg er ikke god til tørret frugt...

Jeg har godt nok kigget på at lave sådan en hus.. Syntes bare det virker ret så svært.. 

Anmeld

27. november 2013

Muffin_girl

Carina:-) skriver:

Vi har bagt pebernødder og vaniliekranse og lavet et hold havregrynskugler -Det hele er guffet 

Men skal have lavet fedtebrød og fyldte chokolader med bailyfyld

Laver også lidt konfekt med baily og cognac i og et hold havregrynskugler mere.

Så skal der laves karameller og et par karamel/nougatstænger 

Og det er vist det



Hihi ja det kan jo ske ... At det smutter ..

Uhmmm chokolade med baileys fyld... MUMS

Karamel nougat stænger? Hvad er det ?  

Anmeld

27. november 2013

VIPpigen

Aalborg_Pigen skriver:



Kan begge kage deje laves i forvejen? Og kan de evt.fryses? 

Og hvor lang tid er holdbarheden ?

Sidste spørgsmål: Hvor mange bliver der af portionen?  



De kan sagtens laves i forvejen, husker ikke hvor længe før, men længe. De kan også fryses.

festsmåkagerne er ca på 150 stk. Vognhjul er ca 75 stk

Anmeld

27. november 2013

Carina:-)

Aalborg_Pigen skriver:



Hihi ja det kan jo ske ... At det smutter ..

Uhmmm chokolade med baileys fyld... MUMS

Karamel nougat stænger? Hvad er det ?  



Finder lige opskriften i morgen ,den ligger på den anden com

Men det er karamel man ligger nougat på og så overtrækker med chokolade-Kan ikke lige huske målene på karamellen så vender lige tilbage hvis du vil have opskriften?

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.