Aalborg_Pigen skriver:
Jeg plejer bare at hakke dem MEGET fint
Da jeg ikke er vild med dem selv..
Men hvad er vognhjul og festkager? Hvis jeg skal søge efter opskrifter
HOLD NU OP... DET er dælme meget smør... Du må dælme få en kæmpe portion...
Bryder mig generelt ikke om den twist af appelsin, eller citron i mine kager
Nu lettede jeg lige min tykke mås fra sofaen 
Festsmåkager:
170 g mel, 150 g smør, 45 g mørk chokolade, 50 g hasselnøddeflager, 100 g flormelis, 1 æggehvide.
chokoladen hakkes groft og alle ingredienser arbejdes sammen til en dej. Denne trilles ud i pølser, som sættes køligt i 30 min. Herefter skæres pølserne i tynde skiver, som sættes på en bageplade med bagepapir. Ca 8 min ved 200 grader
Vognhjul
250 g hvedemel, 200 g smør, 100 g flormelis, 1 tsk vanillesukker, 1 1/2 spsk god kakao.
ælt alle de nævnte ingredienser til en blød dej (foruden kakaoen). Del dejen i 2 stykker, og ælt nu den ene halvdel med kakaoen. Rul den lyse dej ud i en rektangulær plade på da 30x20 cm (rul den ud mellem 2 stykker bagepapir) herefter rulles den brune dej ud ligesådan, og læg den ovenpå den lyse. De 2 stykker rulles sammen som en roulade. Læg den i køleskabet i 3-4 timer. Skær den i skiver med en skarp kniv, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bages ca 10 min, ved 180 grader
Så der lidt nye kager 
Anmeld