skal mændene hjælpes med at ta ansvar?

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

23. januar 2013

Nadia&Daniel

Mettefpigen skriver:

Jeg synes at hver familie selv skal bestemme hvordan de vil fordele barslen :-) og synes også det virker mere som tvang da ugerne bortfalder hvis faren ikk bruger dem....Min mand ønsker ikke barsel - og jeg føler også vi mister dem så

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

23. januar 2013

LBK

Michel Steen-Hansen skriver:

Jeg har barselsorlov sammen med Vitus på 9 måneder. Vi skriver dagligt om mænd, identitet og barsel på www.farsbarsel.dk

Vores Mor sidder i folketinget og lige nu mener hu, at hun kæmper en kamp for at give familierne bedre forhold ved at reserverer en del af barselsorloven til mænd. Vitus og jeg, at det er en god ide med øremærket barsel. Ikke kun fordi  knægten og hans gamle far synes det er fantastisk dejligt, men også fordi der er så mange undersøgelser og indikatorer der viser, at det gavner hele familien og skaber mere dynamik på arbejdsmarkedet, hvis mænd tager en større del af barselsorloven.

Hvad synes I?

Det handler ikke om at  tvinge fædre på barsel mod deres vilje, men om at lave reglerne så en del af barslen er til faderen og en del er til moderen. På den måde kan familierne selv vælge om de vil bruge både mor og fars barsel. At lave sådanne regler skal motiverer flere fædre til at tage barselsorlov. Hvis vi ser på udviklingen i andelen af fædre på barsel halter vi gevaldigt bagud i Danmark i forhold til Norge, Sverige og Island, hvor de har forskellige former for øremærket barsel og gode erfaringer med det - se  mere. Hvad er det egentlig som det patriarkalske Danmark frygter ved at dele barselsorlov op med en del til mænd og kvinder? 

De politiske argumenter mod barselsorlov, som f.eks. i dagens  Politiken  har stort set kun en pointe, nemlig at det skal være op til de enkelte familier selv at bestemme. Det er vel egentlig også det regeringen lægger op til med deres øremærkning af en del af orloven og det man har gjort i norden. Så modstanden må bygge på noget andet? Jeg håber inderligt ikke at modstanden bygger på den traditionelle opfattelse af, at det nu engang er mødre der er bedst til det med børn og hus.

Du kan læse hele blogindlægget her http://farsbarsel.blogspot.dk/2012/12/farsbarsel-29-skal-hjlpe-mndene-med-at.htmlJeg bryder mig personligt ikke om øremærket barsel. Jeg synes det er vigtigt at familierne selv kan bestemme. 

 

Anmeld

23. januar 2013

Muhmi

Michel Steen-Hansen skriver:Muhmi  - nu virker din form for argumentation ikke så fremkommelig i forhold til at indgå i konstruktiv dialog, så måske skulle jeg lade være, men jeg har bare lige lyst til at sige.

Jeg synes også familierne selv skal have lov at vælge og I kan jo vælge hvad I vil uanset hvordan barselsorloven er reserveret.

Specielt hvis I selv betaler, men som du måske er klar over lever vi et demokrati, hvor det faktisk også er fælleskabet der betaler for at folk kan gå på barselsorlov. Derfor er det jo også vi laver regler for hvordan det gøres, hvis man vil modtage det offentliges penge. Men der er ingen der tvinger jer. I må gerne sige nej tak og du må gerne blive hjemme og amme dit barn lige så længe du vil.

I dag er 14 uger reserveret til moderen -  Selvfølgelig er der en række fysiologiske forhold, der gør det naturligt at mor holder barsel lige efter fødslen og man derfor reservere en del til hende, men ligeså mange positive psykologiske og socioøkonomiske forhold viser sig, hvis fædre tager barsel.

Det er det jeg løbende har kommet med undersøgelser om på www.farsbarsel.dk og jeg synes i den grad familierne selv må bestemme, men jeg synes det er fornuftigt at vi laver fælles regler i et demokratisk samfund.

Der var også for nylig samråd i folketinget om det, hvilket jeg også har kommenteret på http://farsbarsel.blogspot.dk/2013/01/farsbarsel-abent-samrad-i.html Jeg synes nu ellers mine argumenter er ganske fine...

Jeg kan sagtens have en konstruktiv samtale med folk også selvom du måske synes anderledes.

Men helt ærligt hvorfor kan det ikke bare være som det er nu istedet for at skulle til at lave om på alt muligt fordi der er nogle og nej, jeg tvivler virkelig på at det er flertallet, der synes at far skal gå hjemme istedet for mor... Ja selvfølgelig skal han have lov til at gå hjemme, men ligefrem at tvinge ham til at smutte hjem til barnet og kødgryderne og ellers sige til mor at så må hun jo bare finde pengene et andet sted hvis hun synes at hun gerne vil amme videre? Ej, den fungerer altså bare slet ikke i mine øjne...

Anmeld

23. januar 2013

raca

groft sagt så syntes jeg hun kæmper for at begrænse familiens selvbestemmelses ret.. og det kan jeg ikke lide..

men det er åbenbart en tred at havde stor mistilid til at familien kan selv.. vi nævner i fleg tvungen madordning.. ihh skøn skod papmad dvs forringelse ikke forbedring..

sådan tror jeg det ender med barslen også.. børn bliver tvungen ud når de er 9 mdr.. forde mor ikke har mere barsel.. og familien ikke har råd til at gå ned på dagpenge i 3 mdr.. og ja nogle sidder faktisk så stramt i det... det er jo nok ikke jeres virkelighed.. men mange danskeres..

Anmeld

23. januar 2013

nielsen80

Profilbillede for nielsen80


Mit forslag på  www.farsbarsel.dk  var ikke et udtryk for at jeg har de vises sten til hvordan man i detaljen indretter en ordning hvor man øremærker 3 måneders barsel til mænd. Jeg synes bare det er en god ide, man skal se at få gennemført.

Alt den forskning og statistik jeg har kunne finde viser utvetydigt, at hvis mænd tager mere barselsorlov gavner det familien, arbejdsmarkedet, ligeløn og ikke mindst barnet og relationen mellem far/barn. (og giver et bedre sexliv, som jeg også nævner til sidst på bloggen)

Så jeg hilser velkommet, at regeringen tilsyneladende nedsætter et udvalg til at få lavet sådan en ordning, som jeg håber bliver fulgt op af en barselsfond og nogle overenskomster der giver bedre muligheder for lønkompensation. 

Jeg har en ven der er selvstændig praktiserende psykolog, som i øjeblikket holder barselsorlov. Som selvstændig er man på dagpenge i barselsperioden. Hvis det er et argument at mænd ikke kan holde barsel fordi der er lønnedgang, skal man så lade være med at holde orlov fordi man kommer på dagpenge?

Tjaa,.. det ville for mange mænd sikkert være konsekvensen, men nu er vennen en kvinde og holder ti måneders barsel, men hun havde kalkuleret med det indtægtstab, før hun blev gravid og overvejet den kamp det bliver at komme tilbage og opbygge en helt ny kundekreds for kunderne venter ikke bare på hende i 10 måneder. Det er jo ikke fedt for hende. 

I den kontekst tænker jeg om mænd mon ikke også kunne gøre det i tre måneder? 

Eller som Trier Mogensen udtrykker det i Dagens Politiken
” Uha, vi har ikke råd til at undvære forskellen mellem mandens løn og dagpengesatsen, lyder et udbredt alibi. 

Men så burde du have husket kondomet, fumlehoved. For de tre måneders løntab bliver nok den mindste udgift i de næste 18 år. Og imens vil det være på sin plads at kræve fuld løn under barsel for mænd skrevet ind i alle overenskomster. ”

Jeg synes vi skal kæmpe for bedre overenskomster og arbejde på at skabe barselsfond, som kan understøtte bedre økonomiske vilkår for de barslende uanset køn, men jeg tror vi skal have skabt yderligere incitamenter for at få mændene på banen og en øremærket barsel kunne være en start.Jeg synes faktisk det er lidt for nemt at sige " jeg har ikke de vise sten til, hvordan det skal gøres", og dermed undlade at svare på nogle helt konkrete spørgsmål. Du forholder sig ikke til argumentationen omkring de tilfælde, hvor far ikke har lyst eller vil tage barsel, eller de tilfælde hvor moren er enlig og barnet så kommer 3 måneder TIDLIGERE institution. Det er da problematisk, for i de tilfælde vil det jo ikke være i barnets tarv eller for familiens bedste.....uanset hvor mange undersøgelser du så har omkring, hvor fantastisk det er når far tager barsel.

På min arbejdsplads har manden mulighed for 3 måneders barsel med fuld løn - de måneder går så fra moderens dagpenge periode, hvis man vælger at benytte sig af det. Det synes jeg personligt er en bedre løsning - altså en økonomisk gulerod fremfor tvang og en situation hvor man nærmest straffer børn, som ikke kommer fra en kernefamile.

Anmeld

23. januar 2013

raca

nielsen80 skriver:Jeg synes faktisk det er lidt for nemt at sige " jeg har ikke de vise sten til, hvordan det skal gøres", og derrmed undlade at svare på nogle helt konkrete spørgsmål. Du forholder sig ikke til argumentationen omkring de tilfælde, hvor far ikke har lyst eller vil tage barsel, eller de tilfælde hvor moren er enlig og barnet så kommer 3 måneder TIDLIGERE institution. Det er da problematisk, for i de tilfælde vil det jo ikke være i barnets tarv eller for familiens bedste.....uanset hvor mange undersøgelser du så har omkring, hvor fantastisk det er når far tager barsel.

På min arbejdsplads har manden mulighed for 3 måneders barsel med fuld løn - de måneder går så fra moderens dagpenge periode, hvis man vælger at benytte sig af det. Det synes jeg personligt er en bedre løsning - altså en økonomisk gulerod fremfor tvang og en situation hvor man nærmest straffer børn, som ikke kommer fra en kernefamile.ja lige netop de problem strillinger bliver der gledet af på...

for fakta er jo at..

mænde ofte tjænder mest.. her har vi en lønforskel på ca 20000 kr før skat..  fra min mands løn til dp er der laaaaaaangt... mest forde ve er i 2 vidt forskellige brancher..

hvad med lesbiske par?

hvad med lønarbejdende mor og selvstændig far..

osv.. reformen er så ugennemtænkt og lugter af panik løsning og tvang..

jeg forstod hvis den kom nedefra og mændende havde ønsket lønnet barsel over ders overenskomst.. istedet for at læne sig tilbage og lade regeringen lovgive om det..

Anmeld

12. marts 2013

optimistmor

Det lyder som en god ide med 3mdrs barsel til mænd. MEN! disse skal kunne gives med en sikkerhedslænke om mandesns ben at når han kommer tilbage i job, er han ikke pludselig fyret pa eks. nedskæringer, eller at han ikke har gjort sig mere fortjent til pladsen end sin medarbejder fordi han har holdt barsel osv..., SAMT disse 3mdr skal gerne gives på fuld løn OG disse skal gives udover det normale man kan vælge at dele op i forvejen. FORUDEN dette skal de "mænd" der IKKE er en del af barnets første tid, hermed heller IKKE have krav på udnyttelse af disse mdr. vel og mærket fordi tiden ikke bruges med barnet. Med disse kriterier er det en flot ide med at mændene kan komme mere på banen, så kan de vælge at lægge de 3mdr ind i morens barsel så hun kan støttes mere. Samt alle enlige mødre ikke blir straffet!å

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.