Nytårsmenu - hjælp :-)

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

18. november 2012

Nessie

Mussen2 skriver:

Som tilbehør baconkartoffel og broccolitimbale. Prøv og google det, så kommer en skøn opskrift. Evt. En bønnesalat også.

Forret: lakseroulade eller tunmousse. Kan laves dagen i forvejen

Dessert: pavlova....smager og ser SÅ godt ud g skulle være rigtig nemt.
Ellers iskugler, men brovnie og bær eller daimislagkage, den kan laves i forvejen og smager fantastisk

 

og så har du dat glemt natmadjordskokkesuppe med kalvebacon, trffelolie. MUMS! Kan laves i forvejen



Uuuhhh, sikke en masse gode ting. Skal da vist lige have gang i Google

Åh nej, skal de også have natmad? Det må vi jo så også lige se på

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

18. november 2012

tarkoflen

Nessie skriver:

Vi skal for første gang holde nytårsfest

Nu vi har fået bygget om, har vi plads til mere end et par spisende gæster, og det skal da helt klart udnyttes

Vi skal have oksefilet til hovedretten, men hvad skal vi så have til som tilbehør?

Og ideer til forret og dessert modtages også meget gerne

Skal lige siges at ingen af os er en ørn i et køkken, så det skal være rimelig nemt at gå til, og også gerne noget der kan laves i god tid



Du skal da lave det, vi fik lavede til dessert sidste år det kan laves en uge i forvejen, er nemt og smager fantastisk! Alle var så begejstrede!

Det er chokolade fondant!

Ca 10 stk.
200 g 70% kakao chokolade
200 g smør
80 g past. æggeblommer
200 g past. hele æg
120 g sukker
60 g mel
Lidt smør og mel til at smøre formene i
Vi brugte engangs aluforme fra Metro, det er ikke så godt at lave dem i silikone, da der er stor risiko for at man maser dem, når man tager dem ud

Smør og chokolade smeltes ved lav varme i et vandbad

Æg og sukker piskes sammen til sukkeret er opløst.

Chokoladeblandingen vendes i æggemassen.

Melet sigtes og vendes i dejen.

Formene smøres med fedtstof og drysses med lidt mel.

Formen fyldes med 80-90 g i (vi havde 85 g i hver)

Fryses (så de kan sagtens laves i god tid)

Kagerne bages i en 220 grader varm ovn. De sættes frosne ind i ovnen og skal have 11-13 minutter (vi gav dem 11 minutter, men det kommer an på ovnen, lav evt. et par ekstra til at teste)

Vi serverede vaniljeis og hindbær coulis til, men det kan også sagtens bare være med nogle bær, for at give lidt syre evt passionsfrugt.

Anmeld

18. november 2012

tarkoflen

Hov jeg glemte tilbehør til hovedretten..

Vi lavede persillerodsmos sidste år, så lækkert! Så lavede vi confiterede persillerødder, der blev stegt og så en lækker sovs de confiterede persillerødder, kan sagtens laves nogle dage i forvejen, så skal de bare steges på dagen

Sig til hvis du skal bruge opskrifter.

Til forret kunne du lave lakrids/hvidløgs tigerrejer med lækkert brød til, det smager fabelagtigt og er hurtigt at lave og meget anderledes, spørgsmålet er om det er for anderledes

Anmeld

18. november 2012

Benjamins'mor

Chokolade mousse og vanille is til dessert er lækkert.

Til stegen kunne i lave enten flødekartofler eller bage kartofler med en lækker hjemmelavet dressing. Og så evt salat.

Anmeld

18. november 2012

Nessie

tarkoflen skriver:



Du skal da lave det, vi fik lavede til dessert sidste år det kan laves en uge i forvejen, er nemt og smager fantastisk! Alle var så begejstrede!

Det er chokolade fondant!

Ca 10 stk.
200 g 70% kakao chokolade
200 g smør
80 g past. æggeblommer
200 g past. hele æg
120 g sukker
60 g mel
Lidt smør og mel til at smøre formene i
Vi brugte engangs aluforme fra Metro, det er ikke så godt at lave dem i silikone, da der er stor risiko for at man maser dem, når man tager dem ud

Smør og chokolade smeltes ved lav varme i et vandbad

Æg og sukker piskes sammen til sukkeret er opløst.

Chokoladeblandingen vendes i æggemassen.

Melet sigtes og vendes i dejen.

Formene smøres med fedtstof og drysses med lidt mel.

Formen fyldes med 80-90 g i (vi havde 85 g i hver)

Fryses (så de kan sagtens laves i god tid)

Kagerne bages i en 220 grader varm ovn. De sættes frosne ind i ovnen og skal have 11-13 minutter (vi gav dem 11 minutter, men det kommer an på ovnen, lav evt. et par ekstra til at teste)

Vi serverede vaniljeis og hindbær coulis til, men det kan også sagtens bare være med nogle bær, for at give lidt syre evt passionsfrugt.



Uuuuhhh, det lyder også godt

Vi har da efterhånden en del at tænke over, godt der er god tid til at bestemme os i

Anmeld

18. november 2012

tarkoflen

Nessie skriver:



Uuuuhhh, det lyder også godt

Vi har da efterhånden en del at tænke over, godt der er god tid til at bestemme os i



Det tog så meget kegler sidste år! Og det fedeste er jo, at den kan laves i god tid vi har fået opskriften af en kok, og han har altid nogle stående i fryseren i tilfælde af gæster, så de kan sagtens stå der i noget tid

Men ja godt, du er ude i god tid, så er der tid til at tage beslutningen

Anmeld

18. november 2012

Nessie

tarkoflen skriver:

Hov jeg glemte tilbehør til hovedretten..

Vi lavede persillerodsmos sidste år, så lækkert! Så lavede vi confiterede persillerødder, der blev stegt og så en lækker sovs de confiterede persillerødder, kan sagtens laves nogle dage i forvejen, så skal de bare steges på dagen

Sig til hvis du skal bruge opskrifter.

Til forret kunne du lave lakrids/hvidløgs tigerrejer med lækkert brød til, det smager fabelagtigt og er hurtigt at lave og meget anderledes, spørgsmålet er om det er for anderledes



HAr aldrig hørt om hverken persillerodsmos eller confiterede persillerødder. Er det svært at lave, og smager det meget specielt? ( Har et par meget kræsne med, der også helst skal blive mætte )

Tak for dine ideer

Anmeld

18. november 2012

tarkoflen

Nessie skriver:



HAr aldrig hørt om hverken persillerodsmos eller confiterede persillerødder. Er det svært at lave, og smager det meget specielt? ( Har et par meget kræsne med, der også helst skal blive mætte )

Tak for dine ideer



Altså det smager jo af persillerødder, så det skal man kunne lide

Persillerodsmosen skal bare laves som en almindelig kartoffelmos bare med rigeligt smør og fløde/mælk, så ikke lige en slankeret, men det skal man jo heller ikke have til nytår

De confiterede persillerødder er persillerødder, der er skrællet og skåret i halve, en gryde fyldes med olie, så det dækker persillerødder og krydderurter, bare en billig smagsneutral olie, der tilsættes et helt hvidløg skåret over på midten, nogle hårde krydderurter, f.eks. rosmarin og timian og så skal det over og i gryden og stå til olien når 90 grader, det sættes over koldt og skal bare lige så stille nå temperaturen. Når det er færdig hældes det hele på et stort patentglas, der er skoldet og så kan det holde sig i en måned eller mere i køleskabet... Så tager man de persillerødder op man skal bruge, når man skal bruge dem, steger dem på panden til de er gyldne, og så er det bare det olien kan genbruges, eller bruges som krydderolie, når du steger kød og grøntsager til hverdag!

Anmeld

18. november 2012

Nessie

Benjamins'mor skriver:

Chokolade mousse og vanille is til dessert er lækkert.

Til stegen kunne i lave enten flødekartofler eller bage kartofler med en lækker hjemmelavet dressing. Og så evt salat.



Det lyder også rigtig godt, tak skal du have

Anmeld

18. november 2012

Nessie

tarkoflen skriver:



Altså det smager jo af persillerødder, så det skal man kunne lide

Persillerodsmosen skal bare laves som en almindelig kartoffelmos bare med rigeligt smør og fløde/mælk, så ikke lige en slankeret, men det skal man jo heller ikke have til nytår

De confiterede persillerødder er persillerødder, der er skrællet og skåret i halve, en gryde fyldes med olie, så det dækker persillerødder og krydderurter, bare en billig smagsneutral olie, der tilsættes et helt hvidløg skåret over på midten, nogle hårde krydderurter, f.eks. rosmarin og timian og så skal det over og i gryden og stå til olien når 90 grader, det sættes over koldt og skal bare lige så stille nå temperaturen. Når det er færdig hældes det hele på et stort patentglas, der er skoldet og så kan det holde sig i en måned eller mere i køleskabet... Så tager man de persillerødder op man skal bruge, når man skal bruge dem, steger dem på panden til de er gyldne, og så er det bare det olien kan genbruges, eller bruges som krydderolie, når du steger kød og grøntsager til hverdag!



Lyder da meget godt, må lige tage det med i overvejelserne

Tak for hjælpen

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.