Nu har jeg prøvet at bage din kage.
Jeg er brandærgerlig over at have brugt tid og penge på det.
Jeg varierede din opskrift ved at undlade kakao, da jeg ville have lyse bunde. Tilføjede ca. 60 g. revne mandler og ca. 100 g. revet rå marcipan.
Min springform er 26 cm, så jeg kunne ikke have hele dejen i den. Fair nok. Brugte lidt muffins-forme og smed resten ud.
Efter 50 min i ovnen på 200 grader varmluft var kagen stadig flydende men meget meget mørk, efter en time tog jeg den ud, for da havde jeg prøvesmagt mine muffins i alle varianter, varme kolde helt kolde fra fryseren - og de er uspiselige. Efter afkøling er kagen våd, fedtet og meget tung - den blev jo heller ikke bagt helt færdig - for så skulle den nok have haft 1½ time.
Bemærk - min ovn bager fint kager efter andre opskrifter. Lige nu står mine lækre squashkager og hæver flot op med 2 tsk. natron, 1 tsk. bagepulver og 3 æg. Ligeledes en meget våd opskrift, men ikke så flydende som din opskrift.
Jeg har læst på nettet at natronsmagen neutraliseres af syre - i kagedeje eks. med kærnemælk, sirup eller brun farin.
Der skulle være rigelig kærnemælk i denne opskrift til det.
Med mindre du har skrevet forkert mængde natron, mel, bagetid, form el. lignende vil jeg godt advare andre om at bage denne kage.
Kagen er jo uspiselig og jeg har overvejet om jeg er offer for en syg joke.
Eller med mindre kakao også har den egenskab at kunne neutralisere natronsmag.
Eller med mindre jeg har en eller anden syg evne til at smage natron bedre end andre.
Meget skeptisk og helt uden tiltro.
Moms