luftig chokoladekage med kærnemælk

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

11.756 visninger
12 svar
0 synes godt om
18. juni 2011

muzen

600 g Mel

600 g Sukker

1 Liter Kærnemælk

50 g Natron

100 g Kakao

2 Spsk Vaniljesukker

1,5 dl Olie

Det hele blandes sammen

Bages i ovnen ved 200 grader i ca 35 min

jeg får 3 tykke bunde i en 30 cm form

Anmeld

3 numre af Vores Børn + 2 LEGO Storage bokse.

Spar 384 kr.

Køb her for kun 229 kr.

19. august 2011

Kath.

muzen skriver:

600 g Mel

600 g Sukker

1 Liter Kærnemælk

50 g Natron

100 g Kakao

2 Spsk Vaniljesukker

1,5 dl Olie

Det hele blandes sammen

Bages i ovnen ved 200 grader i ca 35 min

jeg får 3 tykke bunde i en 30 cm form



Bager du det hele på en gang og skære ud? Eller laver du dem af 3 gange?

Anmeld

19. august 2011

muzen

Kath. skriver:



Bager du det hele på en gang og skære ud? Eller laver du dem af 3 gange?



jeg bager det hele på en gang og skære derefter i bunde

Anmeld

20. august 2011

iris-mor

Den er simpelthen så god!! Og man kan lave lidt om, komme banan og hakket chokolade, kanel og gulerod osv i. - ja og så er den nem at huske

Anmeld

30. august 2011

th

Profilbillede for th
muzen skriver:

600 g Mel

600 g Sukker

1 Liter Kærnemælk

50 g Natron

100 g Kakao

2 Spsk Vaniljesukker

1,5 dl Olie

Det hele blandes sammen

Bages i ovnen ved 200 grader i ca 35 min

jeg får 3 tykke bunde i en 30 cm form



har du en opskrift på lysebunde... kan man bruge den samme minus kakao?

Anmeld

30. august 2011

muzen

th skriver:



har du en opskrift på lysebunde... kan man bruge den samme minus kakao?



det ville jeg gøre bare lad vær med at komme kakao i. har godt nok aldrig prøvet det, men hvorfor ikke.

Anmeld

10. september 2011

Moms

muzen skriver:

600 g Mel

600 g Sukker

1 Liter Kærnemælk

50 g Natron

100 g Kakao

2 Spsk Vaniljesukker

1,5 dl Olie

Det hele blandes sammen

Bages i ovnen ved 200 grader i ca 35 min

jeg får 3 tykke bunde i en 30 cm form



Jeg skal altså lige være helt sikker, inden jeg prøver.

Skal der virkelig 1 HEL liter kærnemælk i?

Og ingen æg?

Mærkelig kage......

Hvordan bliver den? - fugtig? luftig? tung?

Skeptisk men ikke uden tiltro

Moms

 

Anmeld

11. september 2011

muzen

Moms skriver:



Jeg skal altså lige være helt sikker, inden jeg prøver.

Skal der virkelig 1 HEL liter kærnemælk i?

Og ingen æg?

Mærkelig kage......

Hvordan bliver den? - fugtig? luftig? tung?

Skeptisk men ikke uden tiltro

Moms

 



jep det skal der kærnemælken gør den luftig og nej den bliver slet ikke tung på nogen som helt måde

Anmeld

11. september 2011

Moms

muzen skriver:



jep det skal der kærnemælken gør den luftig og nej den bliver slet ikke tung på nogen som helt måde



Ok, tak.

Så glemte jeg bare at spørge om alt det natron.

De kager jeg hidtil har bagt skulle vel have maks 2 tsk. natron.

Jeg kan huske min mors lagkagebunde, som smagte af natron. Det kan jeg ikke lide.

Der skal 50 g i din opskrift. Smager det ikke igennem?

Moms

Anmeld

11. september 2011

Moms

Nu har jeg prøvet at bage din kage.

Jeg er brandærgerlig over at have brugt tid og penge på det.

Jeg varierede din opskrift ved at undlade kakao, da jeg ville have lyse bunde. Tilføjede ca. 60 g. revne mandler og ca. 100 g. revet rå marcipan.

Min springform er 26 cm, så jeg kunne ikke have hele dejen i den. Fair nok. Brugte lidt muffins-forme og smed resten ud.

Efter 50 min i ovnen på 200 grader varmluft var kagen stadig flydende men meget meget mørk, efter en time tog jeg den ud, for da havde jeg prøvesmagt mine muffins i alle varianter, varme kolde helt kolde fra fryseren - og de er uspiselige. Efter afkøling er kagen våd, fedtet og meget tung - den blev jo heller ikke bagt helt færdig - for så skulle den nok have haft 1½ time.

Bemærk - min ovn bager fint kager efter andre opskrifter. Lige nu står mine lækre squashkager og hæver flot op med 2 tsk. natron, 1 tsk. bagepulver og 3 æg. Ligeledes en meget våd opskrift, men ikke så flydende som din opskrift.  

Jeg har læst på nettet at natronsmagen neutraliseres af syre - i kagedeje eks. med kærnemælk, sirup eller brun farin.

Der skulle være rigelig kærnemælk i denne opskrift til det.

Med mindre du har skrevet forkert mængde natron, mel, bagetid, form el. lignende vil jeg godt advare andre om at bage denne kage.

Kagen er jo uspiselig og jeg har overvejet om jeg er offer for en syg joke.

Eller med mindre kakao også har den egenskab at kunne neutralisere natronsmag.

Eller med mindre jeg har en eller anden syg evne til at smage natron bedre end andre.

Meget skeptisk og helt uden tiltro.

Moms

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.