Camilla Dupont

Jeg hedder Camilla, jeg er 32 og selvstændig med firmaet Barcatering. Jeg er den stolte mor til Sydney på 16 mdr. I januar 2009 flyttede jeg til Singapore, hvor Sydney’s far var flyttet derned i april 2008.

Da jeg fik beskeden om, at jeg var gravid, vendte det op og ned på alting. Vi havde forsøgt i over et år, og vi havde før haft positive tests, som så viste sig at være negative ved nærmere undersøgelser. Michael havde friet til mig på min 30-års fødselsdag, og så blev vi enige om at vente lidt med babyprojektet. Det vil sige, at det var nok nærmere min beslutning, for jeg havde ingen intentioner om at gå op af kirkegulvet med en større mave end højst nødvendigt. Der gik ikke mere end 3 uger, så var der alligevel bonus. I mine øjne var det bare bevis på, hvor meget det psykiske egentlig spiller ind. Jeg har epilepsi, og her er det psykiske også en stor faktor. Hvis jeg for eksempel har været anfaldsfri et stykke tid og så tænker lidt nærmere over det, så er chancen for et anfald temmelig stor. Det blev så brylluppet der blev sat på stand-by, for det her var altså lidt vigtigere.

Efter fødslen fik jeg det de kloge mennesker kalder en ”fødselsreaktion”. Jeg gik helt i panik, hvis nogle kom i nærheden af mit barn. Det gjaldt også hendes far. De første par dage kunne jeg blive helt hysterisk, hvis han skulle holde min baby. Det ændrede sig heldigvis, men det er en helt anden historie.

For tiden bor vi i Singapore, hvor vi nyder det meget anderledes liv, og hvor jeg har fornøjelsen og privilegiet af at kunne gå hjemme med Sydney. Jeg skriver artikler for bl.a. Dansk Epilepsiforening, og det var især her jeg fik øjnene op for skriveriet. Jeg har haft nogle fantastiske stunder som mor, men jeg har også haft mine knap så fantastiske perioder. Når jeg havde en af de kedelige stunder, hjalp det mig at finde ud af, at andre også havde prøvet det. Det vil jeg nu prøve at gøre for jer.

Artikler og klummer

Gravid på begge sider af kloden
Det kan være lidt af en speciel oplevelse at være gravid - især når man oplever forskellige kultures syn på gravide og skal indstille sig på, at barnets far skal følge fødslen fra den anden side af jorden via webcam.

Graviditet og kroniske sygdomme
Når man er gravid, er der ikke grænser for, hvad man kan bekymre sig om. Bekymringerne bliver bestemt ikke mindre, hvis man lider af en kronisk sygdom, som for eksempel epilepsi.

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.