Ranarupta skriver:
 
 Ja tak, hvis du gider 
  Den er til 4 personer 
    
    |  1 |  fed |   Hvidløg ~3 g | 
 |  1 |  stk. |   Løg ~75 g | 
 |  1 |  ds. |   Majs på dåse ~285 g | 
 |  1 |  stk. |  Rød peberfrugt ~120 g | 
 |  1 |  stk. |  Grøn peberfrugt ~120 g | 
 |  20 |  g |  Frisk chilipeber | 
 |  4 |  stk. |   Enebær ~4 stk. | 
 |  1 |  tsk. |   Rapsolie ~4,6 g | 
 |  600 |  g |  Hakket oksekød 6-10% | 
 |  1 |  spsk. |   Rød balsamico ~15 g | 
 |  1 |  ds. |  Hakket tomater ~400 g | 
 |  1 |  tsk. |  Spidskommen ~1 tsk. | 
 |  3 |  stk. |   Laurbærblad ~3 stk. | 
 |  1 |  ds. |  Kidneybønner i chilisauce ~240 g | 
 |  70 |  g |  Mørk chokolade | 
 |  - |  - |   Havsalt | 
 |  - |  - |   Sort peber | 
 |  4 |  spsk. |  Fromage frais 0,3% ~60 g | 
 |  - |  - |   Brøndkarse | 

   
  Fremgangsmåde
   Hak løg, hvidløg og peberfrugt. Chilipeberet flækkes og kernerne fjernes, herefter hakkes det (mængde efter smag). Mas enebærrene.
  
Brun oksekødet i en gryde med lidt olie. Kom de hakkede grønsager, krydderier, balsamico og dåsetomaterne ved. Lad retten simre i 5 minutter. 
  Hak chokoladen i mindre stykker. Gem lidt af chokoladen til når du skal serverer retten.
  Kom bønner, majs og chokolade i gryden, og lad retten simre yderligere 10 minutter.
  Smag retten til med mere chili, salt og peber, eller et andet stærkt krydderi f.eks. tabasco.
  Serverer chili con carnen med en skefuld fromage frais på toppen. Pynt med brøndkarse og et drys groftrevet mørk chokolade.
  Tip
 Chili con carne kan sagtens varmes op dagen efter, så lav evt. dobbeltportion. Tilsæt evt. lidt fløde hvis retten bliver for bitter på grund af den mørke chokolade.
			 
			
			
			
			
				Anmeld