Her får du en grundopskrift, der rækker til cirka otte ringe eller cirka otte personer, afhængig af hvor kransekageglade dine gæster er:
 Et halvt kilo marcipan (råmasse) eller konfektmasse, hvis du er billig
175 gram flormelis
En æggehvide
Marcipanen æltes med flormelis og æggehvide. Den vil være lidt klistret. Brug flormelis.
Tril dejen til pølser og form ringe med voksende diameter:
 14 cm - 20 g marcipan
16 cm - 26 g
18 cm - 32 g
20 cm - 38 g
22 cm - 44 g
24 cm - 50 g
26 cm - 56 g
Osv.
 Stykkerne klemmes lidt sammen i toppen som en tagryg. Hvis du skal bage mange, kan de små bages inden i de store.
Hvis du laver en større portion, kan du enten lave støre og større ringe, så du får et rigtig højt tårn, eller lave mere end en kransekage.
 Stil dem på den bageplade med bagepapir på og stil dem på en anden bageplade  for at undgå de brænder på i bunden. Bag dem ved 230-250 grader celsius i fem-syv minutter. Hold øje med dem, for de brænder hurtigt på.
 150 g flormelis - cirka 3 dl
1 pasteuriseret æggehvide
½ tsk hvidvinseddike (kan udelades)
Afkøl kransene (på pladen) og sprøjt hvid glasur over. Glasuren skal være så tyk, at man kan skrive med den. Fyld glasuren i enten en plastpose eller Glasuren bliver bedst, hvis du rører den af flormelis og æggehvide. Da glasuren jo ikke bliver bagt, er det en god ide at købe pasteuriserede æggehvider, så du undgår salmonellaforgiftning.
			 
			
			
			
			
				Anmeld