Mrs. skriver:
Min dreng er efter aftale med lægen begyndt på glutenfri kost.
men hold nu op en jungle!
Har besluttet selv at bage brød, og selv lave glutenfri pasta.. Men søger alternativer til mange af de produkter han ellers normalt spiser, fx morgenmadsprodukter, muslibarer til madpakken, fredags slik osv.
synes ikke udvalget er så stort som jeg gerne ville have, og man må ofte i flere forskellige dagligvarebutikker for at finde det forskellige.
Er der nogen der kan anbefale nogen butikker (evt helsebikse) som sælger et godt/bredt udvalg af glutenfri produkter?
og hvis nogen har nogle lækre opskrifter på glutenfri kiks/småkager/kage og andre snacks må i meget gerne dele dem 
Det er en god idé altid at have glutenfrit havremel i huset. Det bruger jeg som substitut for hvedemel i de fleste tilfælde. Det er rigtig nemt at bage kager, småkager og pandekager glutenfrie bare ved at udskifte hvedemel med glutenfrit havremel.
Det er brødet, som er vanskeligt. Glutenfrit brød bliver hurtigt tørt og kedeligt, så det er ikke rigtig til at bage for hele ugen. Min mand laver nogle gange dette brød: http://www.kvalimad.dk/page/verdens-bedste-brod-glutenfri-udgave/uuid/bfb3861a-f071-11e7-9a5e-06944f3d741b
(Havregrynene kan erstattes med havremel) Brødet bliver rigtig lækkert og ligner "rigtigt brød", og det kan også spises dagen efter. De fleste supermarkeder sælger glutenfrie rundstykker på frost, og du kan også prøve at søge efter LCHF opskrifter på brød, for LCHF er en diæt naturligt fri for gluten, så deres brødopskrifter kan ofte godt bruges. Jeg kommer også tit loppefrøskaller i mit bagværk, for glutenfrit brød er oftest meget tomt for fuldkorn og grove meltyper.
Det er ikke nødvendigt at lave pasta fra bunden, med mindre du virkelig vil. Der findes rigtig mange forskellige typer pasta, som er ganske udmærket. Det er dog en god idé at gå lidt udenom majspasta, for den har det med at blive til SPLAT i gryden, med mindre du tager den fra gryden lige så snart den er al dente. Det er godt at bruge pasta, som er sammensat af flere meltyper.
Morgenmadsprodukter - dem spiser vi ikke rigtig, men jeg har set både glutenfrie cornflakes og rice krispies og lignende i diverse supermarkeder. Bare kig i dine lokale steder, du behøver ikke gå i specialbutikker. Fx Bilka, Føtex, Meny, Kvickly, SuperBrugsen, Rema1000, Løvbjerg. Havregryn kan købes glutenfrie, og så kan I jo blande jeres egen mysli, hvis han er til det.
Der findes rigtig meget slik, som er glutenfrit. Det kommer an på hvor sensitiv din dreng er. Skal han også undgå "kan indeholde spor af gluten" eller må han godt få det? Jeg tror faktisk at haribo laver rigtig meget af deres lakrids glutenfrit efterhånden, og vingummi har generelt ikke gluten i sig. Chokoladebarer kan have spor af gluten, men så kan I jo også lave jeres egen chokolade hvis det er. Bare smelt chokolade, strøg ud på bagepapir, drys med hans ønskede topping og lad det størkne.
Pas på med alt med barbecue, for der er tit gluten i barbecuekrydderiet. Jeg har set flere pomfritter jeg ikke må få pga det, og det samme gælder for chips, især pringles hvor alle deres varianter vist er med gluten. Der findes til gengæld også chips uden gluten, og han må jo godt få popcorn.
Der findes nogle pakker med isvafler, hvor vaflerne er glutenfrie. Isen er vegansk, men det må man jo lade sig nøje med hvis man vil have de glutenfrie vafler. 
Hvis I nogle gange kommer til Tyskland, kan I prøve at tage i Citti Markt i Flensborg, der har de et rigtig fint udvalg af småkager og lignende. De har både noget der ligner ferrero rocher og kitkat.
Hvad specifikt er det ellers at han savner?
Wendorff sælger forresten glutenfrie fastelavnsboller, og ellers plejer vi at bage vores egne ved at lave fyldte vandbakkelser (vi bruger glutenfrit havremel). Wendorff har generelt altid et udvalg af kager "bagt uden mel" (de må ikke kalde dem glutenfrie, når de bager dem samme sted som "almindelige" kager). Lagkagehuset bør undgåes, for selv deres flødeboller fylder de gluten i ved at vende deres marcipanbunde i hvedemel. De skulle nødig få cøliaki-ramte ind i deres butik, fy da.
Jeg elsker chokolade, så det er lidt nemt, for så spiser jeg tit gateau marcel som er naturligt fri for mel. Derudover kan jeg også varmt anbefale desserter med marengs, både marengsroulade og marengsbunde.
Jeg har hørt om nogle cøliaki-børn, som har en kasse med slik og lækkerier i skolen til når de andre børn deler ud, hvis forældrene ikke lige har været inkluderende nok til at tænke på at din dreng også gerne vil være med i fællesskabet. Jeg fik først konstateret cøliaki som voksen, men jeg er SÅ glad for at mit barn ikke har cøliaki (hun er testet), for det gør mig så trist, så trist hvis hun skulle ekskluderes fra samfundet på samme måde som jeg bliver.
Håber det bedste for din dreng. 