Glutenfri mad

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

19. februar 2022

Timf

Profilbillede for Timf

Syntes helsebixen.dk havde et godt udvalg da jeg engang tjekke deres hjemmeside ud. 

Ellers har de fleste bilka fået en okay afdeling til glutenfri. 

Anmeld Citér

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

19. februar 2022

Anonym

Mrs. skriver:

Min dreng er efter aftale med lægen begyndt på glutenfri kost. 
men hold nu op en jungle! 
Har besluttet selv at bage brød, og selv lave glutenfri pasta.. Men søger alternativer til mange af de produkter han ellers normalt spiser, fx morgenmadsprodukter, muslibarer til madpakken, fredags slik osv. 

synes ikke udvalget er så stort som jeg gerne ville have, og man må ofte i flere forskellige dagligvarebutikker for at finde det forskellige. 

Er der nogen der kan anbefale nogen butikker (evt helsebikse) som sælger et godt/bredt udvalg af glutenfri produkter?

og hvis nogen har nogle lækre opskrifter på glutenfri kiks/småkager/kage og andre snacks må i meget gerne dele dem



Jeg har en mand som ikke kan tåle hvede og soja. Jeg kan virkelig anbefale bogen “Meyers glutenfrie bageskole” af Claus Meyer. Derudover ved jeg at Karina Baagø har udviklet en masse opskrifter med kager, müslibarer osv. 

hvis i bor tæt på Sverige, så har de et kæmpe udvalg derovre. Og når jeg er træt af at bage og min mand savner brød, så køber vi fra foremma.dk. Det er virkelig lækkert!

Anmeld Citér

20. februar 2022

asphodel

Mrs. skriver:

Min dreng er efter aftale med lægen begyndt på glutenfri kost. 
men hold nu op en jungle! 
Har besluttet selv at bage brød, og selv lave glutenfri pasta.. Men søger alternativer til mange af de produkter han ellers normalt spiser, fx morgenmadsprodukter, muslibarer til madpakken, fredags slik osv. 

synes ikke udvalget er så stort som jeg gerne ville have, og man må ofte i flere forskellige dagligvarebutikker for at finde det forskellige. 

Er der nogen der kan anbefale nogen butikker (evt helsebikse) som sælger et godt/bredt udvalg af glutenfri produkter?

og hvis nogen har nogle lækre opskrifter på glutenfri kiks/småkager/kage og andre snacks må i meget gerne dele dem



Det er en god idé altid at have glutenfrit havremel i huset. Det bruger jeg som substitut for hvedemel i de fleste tilfælde. Det er rigtig nemt at bage kager, småkager og pandekager glutenfrie bare ved at udskifte hvedemel med glutenfrit havremel.

Det er brødet, som er vanskeligt. Glutenfrit brød bliver hurtigt tørt og kedeligt, så det er ikke rigtig til at bage for hele ugen. Min mand laver nogle gange dette brød: http://www.kvalimad.dk/page/verdens-bedste-brod-glutenfri-udgave/uuid/bfb3861a-f071-11e7-9a5e-06944f3d741b

(Havregrynene kan erstattes med havremel) Brødet bliver rigtig lækkert og ligner "rigtigt brød", og det kan også spises dagen efter. De fleste supermarkeder sælger glutenfrie rundstykker på frost, og du kan også prøve at søge efter LCHF opskrifter på brød, for LCHF er en diæt naturligt fri for gluten, så deres brødopskrifter kan ofte godt bruges. Jeg kommer også tit loppefrøskaller i mit bagværk, for glutenfrit brød er oftest meget tomt for fuldkorn og grove meltyper.

Det er ikke nødvendigt at lave pasta fra bunden, med mindre du virkelig vil. Der findes rigtig mange forskellige typer pasta, som er ganske udmærket. Det er dog en god idé at gå lidt udenom majspasta, for den har det med at blive til SPLAT i gryden, med mindre du tager den fra gryden lige så snart den er al dente. Det er godt at bruge pasta, som er sammensat af flere meltyper.

Morgenmadsprodukter - dem spiser vi ikke rigtig, men jeg har set både glutenfrie cornflakes og rice krispies og lignende i diverse supermarkeder. Bare kig i dine lokale steder, du behøver ikke gå i specialbutikker. Fx Bilka, Føtex, Meny, Kvickly, SuperBrugsen, Rema1000, Løvbjerg. Havregryn kan købes glutenfrie, og så kan I jo blande jeres egen mysli, hvis han er til det.

Der findes rigtig meget slik, som er glutenfrit. Det kommer an på hvor sensitiv din dreng er. Skal han også undgå "kan indeholde spor af gluten" eller må han godt få det? Jeg tror faktisk at haribo laver rigtig meget af deres lakrids glutenfrit efterhånden, og vingummi har generelt ikke gluten i sig. Chokoladebarer kan have spor af gluten, men så kan I jo også lave jeres egen chokolade hvis det er. Bare smelt chokolade, strøg ud på bagepapir, drys med hans ønskede topping og lad det størkne.

Pas på med alt med barbecue, for der er tit gluten i barbecuekrydderiet. Jeg har set flere pomfritter jeg ikke må få pga det, og det samme gælder for chips, især pringles hvor alle deres varianter vist er med gluten. Der findes til gengæld også chips uden gluten, og han må jo godt få popcorn.

Der findes nogle pakker med isvafler, hvor vaflerne er glutenfrie. Isen er vegansk, men det må man jo lade sig nøje med hvis man vil have de glutenfrie vafler.

Hvis I nogle gange kommer til Tyskland, kan I prøve at tage i Citti Markt i Flensborg, der har de et rigtig fint udvalg af småkager og lignende. De har både noget der ligner ferrero rocher og kitkat.  

Hvad specifikt er det ellers at han savner?

Wendorff sælger forresten glutenfrie fastelavnsboller, og ellers plejer vi at bage vores egne ved at lave fyldte vandbakkelser (vi bruger glutenfrit havremel). Wendorff har generelt altid et udvalg af kager "bagt uden mel" (de må ikke kalde dem glutenfrie, når de bager dem samme sted som "almindelige" kager). Lagkagehuset bør undgåes, for selv deres flødeboller fylder de gluten i ved at vende deres marcipanbunde i hvedemel. De skulle nødig få cøliaki-ramte ind i deres butik, fy da.

Jeg elsker chokolade, så det er lidt nemt, for så spiser jeg tit gateau marcel som er naturligt fri for mel. Derudover kan jeg også varmt anbefale desserter med marengs, både marengsroulade og marengsbunde.

Jeg har hørt om nogle cøliaki-børn, som har en kasse med slik og lækkerier i skolen til når de andre børn deler ud, hvis forældrene ikke lige har været inkluderende nok til at tænke på at din dreng også gerne vil være med i fællesskabet. Jeg fik først konstateret cøliaki som voksen, men jeg er SÅ glad for at mit barn ikke har cøliaki (hun er testet), for det gør mig så trist, så trist hvis hun skulle ekskluderes fra samfundet på samme måde som jeg bliver.

Håber det bedste for din dreng.

Anmeld Citér

20. februar 2022

Bettybom

Sydhavnsmor.dk har også lavet lidt forskelligt som er glutenfrit 

Anmeld Citér

20. februar 2022

Mrs.

asphodel skriver:



Det er en god idé altid at have glutenfrit havremel i huset. Det bruger jeg som substitut for hvedemel i de fleste tilfælde. Det er rigtig nemt at bage kager, småkager og pandekager glutenfrie bare ved at udskifte hvedemel med glutenfrit havremel.

Det er brødet, som er vanskeligt. Glutenfrit brød bliver hurtigt tørt og kedeligt, så det er ikke rigtig til at bage for hele ugen. Min mand laver nogle gange dette brød: http://www.kvalimad.dk/page/verdens-bedste-brod-glutenfri-udgave/uuid/bfb3861a-f071-11e7-9a5e-06944f3d741b

(Havregrynene kan erstattes med havremel) Brødet bliver rigtig lækkert og ligner "rigtigt brød", og det kan også spises dagen efter. De fleste supermarkeder sælger glutenfrie rundstykker på frost, og du kan også prøve at søge efter LCHF opskrifter på brød, for LCHF er en diæt naturligt fri for gluten, så deres brødopskrifter kan ofte godt bruges. Jeg kommer også tit loppefrøskaller i mit bagværk, for glutenfrit brød er oftest meget tomt for fuldkorn og grove meltyper.

Det er ikke nødvendigt at lave pasta fra bunden, med mindre du virkelig vil. Der findes rigtig mange forskellige typer pasta, som er ganske udmærket. Det er dog en god idé at gå lidt udenom majspasta, for den har det med at blive til SPLAT i gryden, med mindre du tager den fra gryden lige så snart den er al dente. Det er godt at bruge pasta, som er sammensat af flere meltyper.

Morgenmadsprodukter - dem spiser vi ikke rigtig, men jeg har set både glutenfrie cornflakes og rice krispies og lignende i diverse supermarkeder. Bare kig i dine lokale steder, du behøver ikke gå i specialbutikker. Fx Bilka, Føtex, Meny, Kvickly, SuperBrugsen, Rema1000, Løvbjerg. Havregryn kan købes glutenfrie, og så kan I jo blande jeres egen mysli, hvis han er til det.

Der findes rigtig meget slik, som er glutenfrit. Det kommer an på hvor sensitiv din dreng er. Skal han også undgå "kan indeholde spor af gluten" eller må han godt få det? Jeg tror faktisk at haribo laver rigtig meget af deres lakrids glutenfrit efterhånden, og vingummi har generelt ikke gluten i sig. Chokoladebarer kan have spor af gluten, men så kan I jo også lave jeres egen chokolade hvis det er. Bare smelt chokolade, strøg ud på bagepapir, drys med hans ønskede topping og lad det størkne.

Pas på med alt med barbecue, for der er tit gluten i barbecuekrydderiet. Jeg har set flere pomfritter jeg ikke må få pga det, og det samme gælder for chips, især pringles hvor alle deres varianter vist er med gluten. Der findes til gengæld også chips uden gluten, og han må jo godt få popcorn.

Der findes nogle pakker med isvafler, hvor vaflerne er glutenfrie. Isen er vegansk, men det må man jo lade sig nøje med hvis man vil have de glutenfrie vafler.

Hvis I nogle gange kommer til Tyskland, kan I prøve at tage i Citti Markt i Flensborg, der har de et rigtig fint udvalg af småkager og lignende. De har både noget der ligner ferrero rocher og kitkat.  

Hvad specifikt er det ellers at han savner?

Wendorff sælger forresten glutenfrie fastelavnsboller, og ellers plejer vi at bage vores egne ved at lave fyldte vandbakkelser (vi bruger glutenfrit havremel). Wendorff har generelt altid et udvalg af kager "bagt uden mel" (de må ikke kalde dem glutenfrie, når de bager dem samme sted som "almindelige" kager). Lagkagehuset bør undgåes, for selv deres flødeboller fylder de gluten i ved at vende deres marcipanbunde i hvedemel. De skulle nødig få cøliaki-ramte ind i deres butik, fy da.

Jeg elsker chokolade, så det er lidt nemt, for så spiser jeg tit gateau marcel som er naturligt fri for mel. Derudover kan jeg også varmt anbefale desserter med marengs, både marengsroulade og marengsbunde.

Jeg har hørt om nogle cøliaki-børn, som har en kasse med slik og lækkerier i skolen til når de andre børn deler ud, hvis forældrene ikke lige har været inkluderende nok til at tænke på at din dreng også gerne vil være med i fællesskabet. Jeg fik først konstateret cøliaki som voksen, men jeg er SÅ glad for at mit barn ikke har cøliaki (hun er testet), for det gør mig så trist, så trist hvis hun skulle ekskluderes fra samfundet på samme måde som jeg bliver.

Håber det bedste for din dreng.



Tusind tak for at tage dig tid til at skrive det! Der var virkelig mange gode og brugbare råd! 
vil nemlig også samle en kasse med slik til når der deles ud i klassen.. 

nu skal han på lejrtur her om et par uger med klassen, som forældrerådet står for, og der bliver ikke taget hensyn.. så der skal jeg lige have en liste over slik/aftensmad/morgenmad mm. De andre skal have så jeg kan finde noget tilsvarende til ham han kan få med.. 

lægen siger han godt må spise “med spor af gluten” så det gør det en anelse nemmere.. 

umildbart har han ikke sagt noget specifikt han savner endnu, da det stadig er så nyt, og det generelt er ret uoverskueligt for ham. 
vi var på mc donalds og prøve deres glutenfri burgere og der var han godt nok skuffet  

Men gudskelov er mc donalds ikke noget vi gør ret ofte (3-4 gange årligt) og foreslog vi så istedet tog på restaurant flammen eller det grønne køkken hvor der er buffet han kan tage af, så den fik jeg reddet uden for meget. 

synes godt nok også det er rigtig synd for ham.. min mand og jeg har dog valgt vi spiser glutenfri også (også hvis vi er ude) så han ikke er alene om det. Har aldrig kendt nogen med cøliaki, så har ikke tænkt nærmere over det - så er også virkelig kommet bag på mig hvor meget det egentlig påvirker ens kost og hverdag, med hensyn man skal tage mm. 

Anmeld Citér

20. februar 2022

asphodel

Mrs. skriver:



Tusind tak for at tage dig tid til at skrive det! Der var virkelig mange gode og brugbare råd! 
vil nemlig også samle en kasse med slik til når der deles ud i klassen.. 

nu skal han på lejrtur her om et par uger med klassen, som forældrerådet står for, og der bliver ikke taget hensyn.. så der skal jeg lige have en liste over slik/aftensmad/morgenmad mm. De andre skal have så jeg kan finde noget tilsvarende til ham han kan få med.. 

lægen siger han godt må spise “med spor af gluten” så det gør det en anelse nemmere.. 

umildbart har han ikke sagt noget specifikt han savner endnu, da det stadig er så nyt, og det generelt er ret uoverskueligt for ham. 
vi var på mc donalds og prøve deres glutenfri burgere og der var han godt nok skuffet  

Men gudskelov er mc donalds ikke noget vi gør ret ofte (3-4 gange årligt) og foreslog vi så istedet tog på restaurant flammen eller det grønne køkken hvor der er buffet han kan tage af, så den fik jeg reddet uden for meget. 

synes godt nok også det er rigtig synd for ham.. min mand og jeg har dog valgt vi spiser glutenfri også (også hvis vi er ude) så han ikke er alene om det. Har aldrig kendt nogen med cøliaki, så har ikke tænkt nærmere over det - så er også virkelig kommet bag på mig hvor meget det egentlig påvirker ens kost og hverdag, med hensyn man skal tage mm. 



Åh hvor er det trist at de ikke vil tage hensyn til ham på lejrturen. Jeg ville tage det op med skolen/forældrerådet, for folk dør altså ikke af at få ris i stedet for pasta til en af retterne. Til gengæld kan man godt dø af at spise almindelig pasta hvis man har cøliaki! (Altså ikke sådan lige med det samme )

Noget som jeg synes er det allersværeste efter jeg fik cøliaki er at spise ude. I denne uge var vi på Mauritz, og det gik nogenlunde, selvom de glemte at fjerne de glutenholdige rugbrødscroutoner fra min ene ret. Deres glutenfrie burger plejer at være okay, selvom man ikke har mange at vælge imellem, for der er et eller andet paneret i de fleste af dem. Havde en RÆDSOM oplevelse på Marcellos, hvor de ikke engang ville servere en milkshake for mig, selvom jeg fortalte dem at NEJ, der er ikke gluten i chokolade eller i mælk eller i nødder eller noget af det andet I står og siger til mig at I kommer i. Restaurantspersonale er generelt dybt uinformeret om simple allergener (er desværre min oplevelse), og de er ofte også ligeglade for det er jo ikke dem der bliver syge.

Vær også opmærksom på retter med sojasovs, for det er der også gluten i. Man kan godt få glutenfri sojasovs, men det er ikke den, som de gængse restauranter bruger (fordi den som alt andet glutenfrit er fire gange så dyr), så asiatiske retter kan godt være problematiske.

Det kan være en overvejelse værd at melde jer ind i Dansk Cøliaki Forening. De er begyndt at lave forskellige arrangementer, også nogle henvendt til børn og unge, og jeg tror at det vil være guld værd for ham at møde ligesindede. Så kan de snakke om hvor mega nederen det er ikke at må spise gluten, eller hvordan børn nu siger nu til dags.

Du er velkommen til at sende en PB, hvis der er andet du gerne vil vide. Jeg er ingen ekspert, men hvis jeg kan hjælpe andre lidt på vej, så gør jeg gerne det. Når du nævner Det Grønne Køkken tænker jeg at I bor i Syddanmark - vi bor i Odense og har sommerhus i Haderslev, så det er de områder jeg kender mest til.

Anmeld Citér

20. februar 2022

Mrs.

asphodel skriver:



Åh hvor er det trist at de ikke vil tage hensyn til ham på lejrturen. Jeg ville tage det op med skolen/forældrerådet, for folk dør altså ikke af at få ris i stedet for pasta til en af retterne. Til gengæld kan man godt dø af at spise almindelig pasta hvis man har cøliaki! (Altså ikke sådan lige med det samme )

Noget som jeg synes er det allersværeste efter jeg fik cøliaki er at spise ude. I denne uge var vi på Mauritz, og det gik nogenlunde, selvom de glemte at fjerne de glutenholdige rugbrødscroutoner fra min ene ret. Deres glutenfrie burger plejer at være okay, selvom man ikke har mange at vælge imellem, for der er et eller andet paneret i de fleste af dem. Havde en RÆDSOM oplevelse på Marcellos, hvor de ikke engang ville servere en milkshake for mig, selvom jeg fortalte dem at NEJ, der er ikke gluten i chokolade eller i mælk eller i nødder eller noget af det andet I står og siger til mig at I kommer i. Restaurantspersonale er generelt dybt uinformeret om simple allergener (er desværre min oplevelse), og de er ofte også ligeglade for det er jo ikke dem der bliver syge.

Vær også opmærksom på retter med sojasovs, for det er der også gluten i. Man kan godt få glutenfri sojasovs, men det er ikke den, som de gængse restauranter bruger (fordi den som alt andet glutenfrit er fire gange så dyr), så asiatiske retter kan godt være problematiske.

Det kan være en overvejelse værd at melde jer ind i Dansk Cøliaki Forening. De er begyndt at lave forskellige arrangementer, også nogle henvendt til børn og unge, og jeg tror at det vil være guld værd for ham at møde ligesindede. Så kan de snakke om hvor mega nederen det er ikke at må spise gluten, eller hvordan børn nu siger nu til dags.

Du er velkommen til at sende en PB, hvis der er andet du gerne vil vide. Jeg er ingen ekspert, men hvis jeg kan hjælpe andre lidt på vej, så gør jeg gerne det. Når du nævner Det Grønne Køkken tænker jeg at I bor i Syddanmark - vi bor i Odense og har sommerhus i Haderslev, så det er de områder jeg kender mest til.



Tusind tak! Vil lige kigge på den forening der kunne bestemt være en mulighed. 
vi bor ved Falster og er ofte på Fyn også. 

Har desværre talt med forældrerådet og de synes ikke det var aktuelt at ændre i kosten for alle børn pga 1. Men det er fint, så laver jeg bare noget mega lækkert til ham! Han har gudskelov taget det pænt og glæder sig fordi hans mad kun er til ham. (Min lille optimist!) 

har godt bemærket personalet er ret uoplyst, hvilket er synd for der står jo alle steder man kan spørge til allergener  

Men vi må bare være optimistiske og få det bedste ud af det. Tænker også hvis jeg forholder mig positivt (selv når man tænker åh gud) så smitter det af på min dreng. 

Anmeld Citér

20. februar 2022

kamikaze

asphodel skriver:



Åh hvor er det trist at de ikke vil tage hensyn til ham på lejrturen. Jeg ville tage det op med skolen/forældrerådet, for folk dør altså ikke af at få ris i stedet for pasta til en af retterne. Til gengæld kan man godt dø af at spise almindelig pasta hvis man har cøliaki! (Altså ikke sådan lige med det samme )

Noget som jeg synes er det allersværeste efter jeg fik cøliaki er at spise ude. I denne uge var vi på Mauritz, og det gik nogenlunde, selvom de glemte at fjerne de glutenholdige rugbrødscroutoner fra min ene ret. Deres glutenfrie burger plejer at være okay, selvom man ikke har mange at vælge imellem, for der er et eller andet paneret i de fleste af dem. Havde en RÆDSOM oplevelse på Marcellos, hvor de ikke engang ville servere en milkshake for mig, selvom jeg fortalte dem at NEJ, der er ikke gluten i chokolade eller i mælk eller i nødder eller noget af det andet I står og siger til mig at I kommer i. Restaurantspersonale er generelt dybt uinformeret om simple allergener (er desværre min oplevelse), og de er ofte også ligeglade for det er jo ikke dem der bliver syge.

Vær også opmærksom på retter med sojasovs, for det er der også gluten i. Man kan godt få glutenfri sojasovs, men det er ikke den, som de gængse restauranter bruger (fordi den som alt andet glutenfrit er fire gange så dyr), så asiatiske retter kan godt være problematiske.

Det kan være en overvejelse værd at melde jer ind i Dansk Cøliaki Forening. De er begyndt at lave forskellige arrangementer, også nogle henvendt til børn og unge, og jeg tror at det vil være guld værd for ham at møde ligesindede. Så kan de snakke om hvor mega nederen det er ikke at må spise gluten, eller hvordan børn nu siger nu til dags.

Du er velkommen til at sende en PB, hvis der er andet du gerne vil vide. Jeg er ingen ekspert, men hvis jeg kan hjælpe andre lidt på vej, så gør jeg gerne det. Når du nævner Det Grønne Køkken tænker jeg at I bor i Syddanmark - vi bor i Odense og har sommerhus i Haderslev, så det er de områder jeg kender mest til.



Jeg kan godt sætte mig ind i at det føles ekskluderende når foreldrerådet ikke vil tilpasse sig, men jeg tvivler på at det er ment sådan, og jeg tror ikke i eller jeres barn især får noget godt ud af at tænke sådan. 

Forældrerådet er ikke ansatte, de er andre forældre der bruger sin fritid på at prøve at gøre noget positivt for børnene. De er ikke eksperter i kosthold, og er meget muligt urolige for at påtage sig ansvaret for at kosten er i orden. De står også meget hurtigt med flere end en form for specialkost, og så kan det blive både dyrt og kompliceret at tilpasse til alle.

Så prøv at ikke tage det personligt. Det er det højst sandsynligt ikke.

Anmeld Citér

20. februar 2022

Mrs.

kamikaze skriver:



Jeg kan godt sætte mig ind i at det føles ekskluderende når foreldrerådet ikke vil tilpasse sig, men jeg tvivler på at det er ment sådan, og jeg tror ikke i eller jeres barn især får noget godt ud af at tænke sådan. 

Forældrerådet er ikke ansatte, de er andre forældre der bruger sin fritid på at prøve at gøre noget positivt for børnene. De er ikke eksperter i kosthold, og er meget muligt urolige for at påtage sig ansvaret for at kosten er i orden. De står også meget hurtigt med flere end en form for specialkost, og så kan det blive både dyrt og kompliceret at tilpasse til alle.

Så prøv at ikke tage det personligt. Det er det højst sandsynligt ikke.



Er ikke mit opslag du svarer på som nævnt har vi taget det som det er og sørger for det selv, og min søn er gudskelov optimist og synes det er fedt at have sit helt eget mad. 
jeg har ingen forventninger til forældrerådet skal gå ind og tage ansvar for det hvis de ikke ønsker det. Det kan skabe en situation hvor hvis min søn var mere sensitiv omkring den slags at han måske ville opleve forskellen som noget negativt. 

men igen - jeg håber at hvis jeg forholder mig positivt og ikke står og siger “de er fandme også nogen idioter” osv. at så smitter det positive af på min søn. (Mor er glad og bliver ikke mærket af det = det er han også) 

Anmeld Citér

21. februar 2022

kamikaze

Mrs. skriver:



Er ikke mit opslag du svarer på som nævnt har vi taget det som det er og sørger for det selv, og min søn er gudskelov optimist og synes det er fedt at have sit helt eget mad. 
jeg har ingen forventninger til forældrerådet skal gå ind og tage ansvar for det hvis de ikke ønsker det. Det kan skabe en situation hvor hvis min søn var mere sensitiv omkring den slags at han måske ville opleve forskellen som noget negativt. 

men igen - jeg håber at hvis jeg forholder mig positivt og ikke står og siger “de er fandme også nogen idioter” osv. at så smitter det positive af på min søn. (Mor er glad og bliver ikke mærket af det = det er han også) 



Nej, det var det andet opslag jeg svarede på fordi det netop gav udtryk for at det var ekskluderende at foreldrerådet ikke ville tilpasse.

Jeres tilgang lyder så fin.

Anmeld Citér

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.