Eksperthjælp: God mad til en dreng på 8 måneder

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

358 visninger
0 svar
0 synes godt om
9. januar

Sarah John

Min søn er blevet lidt for glad for snacks og frugtgrød fra semper. Han er 8 måneder og har været syg meget på det sidste, er det stadig så han har fået/får medicin det er også sødt. Hvordan får jeg ham til at vil spise grød der smager af andet end sødt og general mad.Sarahs svar

Kære Brevkassespørger,

Det er helt normalt at børn i perioder pludselig kan fravælge mad som de ellers godt har kunne lide, og særligt efter sygdom kan man opleve, at barnet ”går tilbage” i sin udvikling mht overgangskosten. Du kan ikke tvinge ham til at spise, men det er dig der bestemmer hvad der serveres:-) Snacks kan du helt undlade at servere og i stedet servere gode mellemmåltider som fx fuldkornsbrød (uden hele kerner), smurt med smør, plantemargarine, smøreost eller lignende. Suppleret med frisk frugt og/eller grøntsager (kogte). Mellemmåltider kan også indeholde rester fra frokost eller aftensmad - fx en kød- eller fiskefrikadelle, som kan gnaves.

Grød er god basismad, som du sagtens kan holde fast i som fx morgenmad, mellemmåltid eller basis for at aftensmåltid. Derfor synes jeg du skal holde fast i at servere det, og også gerne en Semper grød med frugt. Frugt indeholder C-vitamin, som øger optagelsen af jern fra grøden. Du kan variere grøden ved at tilsætte reven moden frugt, revne gulerødder eller en skefuld dampet fisk. Du kan også bruge grøden som basis for stykker af kogte grøntsager – fx kogte gulerødder, broccoli- eller blomkålsbuketter eller kogte ærter. Du kan også gradvist komme mere og mere hjemmelavet havregrød i en Semper grød og på den måde skifte over til en anden type grød, hvis du vil det.

Til frokost kan du servere rugbrødshapserne. Der er frit slag mht. pålæg - start med smørepålæg, som ikke kan ryge af madderne:-) F.eks. smøreost, sildepostej, hummus, avocadomos, ærtemos, leverpostej eller moset banan.

Din søn har brug for mange små måltider – hans mave kan ikke rumme så meget mad ad gangen, derfor er det vigtigt, at han spiser mange gange i løbet af dagen. Jeg vil anbefale, at du tilbyder ham 3 hovedmåltider, morgenmad, frokost og aftensmad. Derudover har han brug for 3-4 mellemmåltider. En dagsplan kunne se sådan ud:

Tidlig morgen: evt bryst eller flaske

Morgen: Grød og vand af kop

Formiddag:  et lille mellemmåltid som f.eks. kan være ½ bolle med smør og ost og skrællet frugt i hånden. Evt lidt frugtmos og vand af kop

Frokost: Rugbrødshapsere med smørbart pålæg, som ikke kan ryge af madderne:-) fx smøreost, sildepostej, hummus, avocadomos, ærtemos, leverpostej eller moset banan.  suppleret med grøntsagsmos med kød eller fisk, rester fra aftensmaden, fx pastaskruer

Før middagsluren: Bryst

Eftermiddag: et mellemmåltid, fx. ½ bolle med smør ost eller hummus, lidt frisk frugt i hånden og vand af kop

Aften: et måltid med udgangspunkt i jeres egen aftensmad, gerne både kød, grøntsager, ris/pasta og evt frugtmos til dessert. Vand af kop og både mad i stykker og most mad, så han bliver udfordret med hensyn til konsistensen.

Ved puttetid: Bryst eller flaske

Sen aften: Bryst eller flaske

Jeg håber at det kan hjælpe dig lidt videre.

Venlig hilsen

Sarah JohnGod mad giver glade maver og trygge forældre. Derfor ønsker vi i Semper, at dit barn får den bedste mad, og at du får den bedste viden om ernæring, og hvad der er godt for den lille mave. På Sempers hjemmeside finder du alle vores varianter, opskrifter, tips, og gode råd om barnets mad det første år. Og finder du ikke svar på dit spørgsmål, kan du spørge os om alt, der har med dit barns udvikling og ernæring at gøre. Vi er klar til at hjælpe dig, når der er noget, du gerne vil vide mere om.

Se Sarahs hjemmeside: www.semper.dk

Anmeld Citér

3 numre af Vores Børn + 2 LEGO Storage bokse.

Spar 384 kr.

Køb her for kun 229 kr.

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.