Eksperthjælp: Graviditet før ægløsning

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

600 visninger
0 svar
0 synes godt om
18. januar 2018

Karen Bøhrnsen

Hej mig og min kæreste vil godt ha et barn jeg har en datter forvejen... Havde mens den5.01 2018 og har ægløsning nu men vi prøvet i søndags, ka jeg godt blive gravid ? Da vi ikk bor sammen endnu er det lidt svært og prøve lige ved ægløsningen... Mvh lenaKarens svar

Kære Lena

 

Tak for din indlæg.

 

Dit æg er kun modtageligt for befrugtning ganske kortvarigt, så det er vigtigt at sædcellen er til stede i æggelederen, eller kommer dertil rimelig hurtigt, hvis det skal befrugtes. 

Sædcellen er til gengæld befrugtningsdygtig i ca. 3­ dage. 

Slimet i livmoderhalsen inden ægløsning påvirkes af hormonet østrogen, hvilket giver optimale betingelser for sædcellen til at trænge igennem og komme op til ægget. Efter ægløsning bliver slimet i livmoderhalsen også påvirket af hormonet progesteron, som  får slimet til at blive sejt og uigennemtrængelig for sædcellen. 

Du kan altså blive gravid i ca. 4-5 dage. Fra ca. 2-3 dage før ægløsningen, på selve ægløsningsdagen selvfølgelig og så op til 1 døgn efter ægløsningen.

 

Når det er sagt er der flere faktorer, der spiller ind på graviditet, men hvis du lever et sundt liv -  spiser sund mad, får din nattesøvn, undgår stress og dyrker motion  - har du god mulighed for at blive gravid, hvis I har samleje omkring ægløsning. 

 

Venlig hilsen

Karen Bøhrnsen
Jordemoder

Hvis du har brug for en mere dybdegående dialog med jordemoderen om helt tidlig graviditet, har du mulighed for at ringe til jordemoder Karen Bøhrnsen. En halv times telefonisk jordemoderkonsultation koster kun 245.-

Så tøv ikke - ring og få en fortrolig samtale med jordemoderen - mobil 27216882.

Like og del: facebook/jordemoder.net

 Karen tilbyder i brevkassen personlig og individuelt tilpasset vejledning i graviditet, fødsel, barsel og ikke mindst i amning.

Se Karens hjemmeside: www.jordemoder.net

Anmeld Citér

3 numre af Vores Børn + 2 LEGO Storage bokse.

Spar 384 kr.

Køb her for kun 229 kr.

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.