Eksperthjælp: Sen abort

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

1.119 visninger
0 svar
1 synes godt om
13. september 2017

Karen Bøhrnsen

Hvordan foregår en sen abort når aborten skyldes svær misdannelse af barnet? jeg er 19+2 og har endnu ikke fået ansøgt om godkendelse af etisk råd til abort endnu.
Jeg har en masse spørgsmål der fylder ift om der findes tilbud til Sjælland her efter man har født? får hun et cpr nummer hvis vi ønsker det? hvordan med navn? bør man navngive eller gør man ikke det gør uge 22?. Hvordan med perioden efter fødslen skal man på job eller kan man få lov at bearbejde sorgen?. Hvor hurtigt efter kan msn blive gravid igen og vil man kunne få hjælp til dette ift at speede prosessen op og ramme ægløsnings tidspunkt. Håber du kan hjælpe med lidt afklaring til info bor vi i region hovedstaden hvis det har nogen betydning.Karens svar

Kære dig

 

Det gør mig ondt for jer - en senabort er en frygtelig svær beslutning at tage, selv om jeres barn er svært misdannet!!

 

Tilbud om sorggrupper: Så vidt jeg ved, findes der ikke sorggrupper på sjælland. I nogle af de andre regioner er der etablerede sorggrupper. Til gengæld har Landsforeningen Spædbarnsdød gode tilbud for forældre i din situation. Du kan ringe ind både nu her i graviditeten og du kan få hjælp efterfølgende. Så prøv at kontakte dem.

 

Hvis dit barn fødes med livstegn bliver det erklæret levendefødt - også selv om det er før uge 22 og på ingen måde vil kunne overleve -  og det får et cpr.nr. Du får dog så kraftig livmodersammentrækkende medicin, at de fleste børn ikke lever efter fødslen. Og så får barnet helle ikke cpr.nr., selv om I ønsker det.

 

Du kan alligevel give dit barn et navn. Også selv om det ikke lever, når det fødes. Det bliver dog ikke officielt registreret.

Som du kan se, har navngivning og cprnr. ikke noget med gestationsalder (hvor langt du er i graviditeten) at gøre, men har noget at gøre med, om barnet er levendefødt.

 

Nogle sygehuse/hospitaler sygemelder moderen 14 dage, andre laver en sygemelding på op til 10 uger, så det må du spørge dit sygehus om. Hvis du har brug for mere, end dit sygehus giver dig, skal du gå til egen læge og få forlænget din sygemelding. Det er  meget forskelligt, hvor længe kvinder har brug for sygemelding efter senabort.

 

De fleste steder får du tilbudt en obduktion af fostret efter fødslen (som i fagsprog indtil uge 22 hedder kvittering). Og de fleste forældre venter med at blive gravide igen, indtil de har svar på obduktionen. Men der er ikke noget til hinder for at blive gravid igen, når din cyklus er genoprettet. Og nej, I  får som udgangspunkt ikke hjælp til at blive gravide igen - hvis det ikke er fordi i forvejen har været inde i et fertilitetsforløb.

 

Mit råd til dig er at være i nuet - giv dig selv tid til at gennemleve sorgen i alle dens afskygninger. Søg evt hjælp (gerne i Landsforeningen Spædbarnsdød), hvis det bliver ubærligt.

Og aller vigtigst: Tag det lille pus/din lille pige til dig. Lig med hende efter fødslen, se på hende, giv hende et navn og få taget ordenligt afsked.

Uanset hvad, er hun din datter og du er mor til hende. Det kan ingen tage fra dig.

Det lyder svært og uoverskueligt, men hvis du kommer godt og hel gennem sorgen, kommer du styrket ud på den anden side. 

 

Med tanker herfra...

Kærlig hilsen

Karen Bøhrnsen, jordemoder

 

Hvis du har brug for en mere uddybende dialog, har du mulighed for at ringe direkte til jordemoder Karen Bøhrnsen - en halv times telefonisk jordemoderkonsultation koster kun 245.- og kan faktureres via mobilpay - så tøv ikke - ring og få en personlig og fortrolig snak med jordemoderen. Ring på mobil 27216882.Karen tilbyder i brevkassen personlig og individuelt tilpasset vejledning i graviditet, fødsel, barsel og ikke mindst i amning.

Se Karens hjemmeside: www.jordemoder.net

Anmeld Citér

3 numre af Vores Børn + 2 LEGO Storage bokse.

Spar 384 kr.

Køb her for kun 229 kr.

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.