Eksperthjælp: Vægtøgning i graviditeten

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

475 visninger
0 svar
0 synes godt om
8. maj 2017

Karen Bøhrnsen

Hej

Jeg tabte mig 10 kg. fra 2 år tilbage fra de der 68 kg til 58 kg. I den forbindelse lærte jeg utrolig meget om kost, kcal osv.

Jeg er lykkelig gravid med min første (der er 1 baby) og er 20+5 i dag. Jeg har selvfølglig spist hvad jeg skal, ingen kur eller lign. men undrer mig over min vægt. Har taget lige så stille på, men pludselig i de sidste 3 uger har jeg taget næsten 1 kg. På om ugen og jeg spiser altså den samme mængde som i de andre uger, så forstår det ikke rigtigt.

er det ikke alt for tidligt at tage så meget på? Har nu taget de der 5,3 kg. på i alt i hele graviditeten..



Karens svar

Hej med dig

 

Hvis man er normalvægtig er det mest normalt at tage 10-15 kg på i graviditeten. Hvis man er overvægtig, skal man tage mindre på og hvis man er undervægtig, skal man tage mere på.

Man tager som regel på i ryg i graviditeten. Nogle kan endda tabe sig først i graviditeten, grundet kvalme og opkast. Det er i langt de fleste tilfælde helt normalt.

Hvis du har spist, som du plejer her hen over de sidste uger, skyldes din vægtøgning højst sandsynligt vand i kroppen. Vand i kroppen er ufarligt og også normalt i graviditeten.

I gamle dage koblede man vand i kroppen med svangerskabsforgiftining. Det har dog vist sig at gravide kan have en bragende svangerskabsforgiftning uden den mindste smule vand i kroppen, ligesom de kan have en masse vand i kroppen uden at have svangerskabsforgiftning.

Hvis vandet i kroppen ikke generer dig, behøves du ikke at gøre noget ved det. Hvis du er generet af det: snurren i fingrene, uro eller spændte ben, kan du forsøge dig med venepumpeøvelser, få dyrket lidt motion (kredsløbsmotion) og sørg for at drikke rigeligt.

Med andre ord: Dit forløb lyder normalt ud fra det, du beskriver.

Læs mere om vand i kroppen og vægtøgning i gravid-app'en: Min Graviditet – skrevet af en jordemoder!

 

Venlig hilsen

Karen Bøhrnsen

Jordemoder, IBCLC og ammekonsulent

like facebook.com/jordemoder.net

 



Karen tilbyder i brevkassen personlig og individuelt tilpasset vejledning i graviditet, fødsel, barsel og ikke mindst i amning.

Se Karens hjemmeside: www.jordemoder.net

Anmeld Citér

3 numre af Vores Børn + 2 LEGO Storage bokse.

Spar 384 kr.

Køb her for kun 229 kr.

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.