Eksperthjælp: Rh Positiv versus Rh Negativ

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

705 visninger
0 svar
0 synes godt om
27. marts 2017

Karen Bøhrnsen

Mit spørgsmål er således. Min mor er blodtype Negativ. Min storesøster blodtype positiv. De fulgte reglerne og gav hende vaccine bagefter. Hun fik så min storebror og de sagde han var af samme blodtype. Så hun fik ingen vaccine bagefter. Hun fik så mig.. Jeg er af blodtype positiv.
Min bror vælger at blive bloddonor og får så at vide, at han faktisk har blodtype positiv. Mit spørgsmål er så. Kan det have indflydelse på mig?? Da hun skulle have haft vaccine efter min storebror. Kan det give følger ved mig? Jeg har altid følt mig anderledes end mine søskende... Har ingen uddannelse som dem... På mange punkter er jeg ikke så klog som dem... Håber en kan hjælpe mig. Det er et spørgsmål der spøger meget hos mig.Karens svar

Hej med dig

 

Tak for dit spørgsmål

 

Først lige for at berolige dig: Dine ældre søskendes eller din mors blodtype - i forhold til din egen blodtype - har ingen indflydelse på intelligens!

 

Enkelt forklaret:

Det, der  kan ske, når din mor er Rh Negativ og din ældre bror er Rh positiv, er, at din mors efterfølgende fosters (dit) blod kan blive nedbrudt af din mors antistoffer, hvilket vil få fosteret til at gå til eller du ville være blevet født med svær blodmangel!

Og det er jo tydeligvis ikke sket, da du lever i bedste velgående!

Man kan tænke, at Anti D-injektionen efter din ældste søster har virket igennem til dig også.

 

Så go for it - stræb efter det, du vil i dit liv.

 

Venlig hilsen

Karen Bøhrnsen

Jordemoder, IBCLC og ammekonsulent

like facebook.com/jordemoder.netKaren tilbyder i brevkassen personlig og individuelt tilpasset vejledning i graviditet, fødsel, barsel og ikke mindst i amning.

Se Karens hjemmeside: www.jordemoder.net

Anmeld Citér

3 numre af Vores Børn + 2 LEGO Storage bokse.

Spar 384 kr.

Køb her for kun 229 kr.

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.