Eksperthjælp: Rutiner er godt - til en vis grænse

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

789 visninger
1 svar
1 synes godt om
12. februar 2017

Karen Bøhrnsen

Kære Karen.

Vi har en dejlig dreng på 2 måneder, vores første barn født i uge 38 meget lille.
Han er meget aktiv og selvstimulerende og derfor også ret sensitiv og let at overstimulere.
Vi har efter en periode med meget vågentid, kun ville sove i arm og amning hver 2. Time besluttet at give en flaske til natten og få mere genkendelighed over dagen ?? og jeg har brug for at høre at det lyder nogenlunde fornuftigt hvis man tænker tiderne +/- 30-60 min. Oaltså fleksible, men nogenlunde faste samt at sådan en lille fyr er svær at give en dagrytme.

06-7 vågner, skiftes, ammes
7.30-10 formiddagslut
10 op, mad, skift, leg
11-13 middagslur
13 op, mad, skift, leg
13.30-16 eftermiddagslur
16 op, mad skiftes, leg
17.30-19 kort aftenkursus
19 mad, skiftes, nattøj på
20 godnat historie og putte med natdyr
21 godnatflaske, vuggestue let og puttes

Jeg er så i tvivl om rækkefølgen skal være således eller om han skal skiftes først så ammes og leges lidt med eller om amningen skal ligge lige inden en lur (så vil tiderne stadig passe nogenlunde, men mad/amning være lige inden lur)

Hilsen den lidt forvirrede morKarens svar

Kære forvirrede mor

Tak for dit spørgsmål

Ja, det er ikke nemt med sensitive børn og her er rutiner som regel godt. Men når din søn kun er to måneder er det rigtig svært at køre rutiner ind - han er simpelthen for lille endnu. 

Mit råd til dig lige nu er at tage udgangspunkt i hans behov: Er han sulten, skal han have mad - har han lavet afføring, skal han have skiftet ble - er hån vågen, rolig og opmærksom, skal han stimuleres på hans niveau etc.

Og her er det så rutinerne komme ind - det er bare ikke dig, der styre, hvornår de kommer. Det gør han selv. Og du styre omgivelserne og rummet omkring ham.

- Du sørger for skiftesituationen bliver den samme hver gang: Det samme lys, der er tændt - måske du kan  sætte den samme musik på eller synge den samme sang - og du sørger for han bliver skiftet samme sted hver gang i afskærmede omgivelser etc - bleskift kan godt gøre sensitive børn meget utrygge.

- Når han er vågen og glad introducerer du ham for det samme legetøj, hvis overhovedet noget. Måske er din nærvær og dine øjne alt rigeligt til ham.

- Når han er sulten skal du ikke eksperimentere for meget med forskellige ammestillinger. Brug dem han kender og kan lide. Sid i det samme afskærmede rum, nyn den samme lille ammesang hver gang.

Prøv også at genskabe miljøet inde i maven, så meget som muligt - rigtig gerne ved at bruge vikle eller slynge. Det afskærmer ham fra alt andet end dig, så meget som muligt.

 

Venlig hilsen

Karen Bøhrnsen

Jordemoder og ammevejleder

 Karen tilbyder i brevkassen personlig og individuelt tilpasset vejledning i graviditet, fødsel, barsel og ikke mindst i amning.

Se Karens hjemmeside: www.jordemoder.net

Anmeld Citér

3 numre af Vores Børn + 2 LEGO Storage bokse.

Spar 384 kr.

Køb her for kun 229 kr.

13. februar 2017

anonym12

Profilbillede for anonym12

Mad hver tredje time er ofte ALT for lidt til sådan en lille størrelse. 

Min dreng ammede hver anden time om natten, indtil han blev 12 mdr. Nu har vi haft en periode med en ammning om natten og desværre har han skruet lidt op for frekvensen igen 

 

http://ammenet.dk/wiki/friamning

Anmeld Citér

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.