Eksperthjælp: Skabt til at føde

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

578 visninger
0 svar
0 synes godt om
9. januar 2017

Karen Bøhrnsen

Kære brevkasse. Jeg fik min skønne søn for 4 mdr siden. Gik 16 dage over tid, og blev sat igang 4 dage før det. 2 dage med piller, ballonkateter, fik taget vandet og til sidst ve drop i 12 timer...alt dette uden held. Min livmoder kunne simpelthen ikke presse min søn langt nok ned til at jeg kunne føde, så det endte med kejsersnit. Hele graviditets forløbet var ganske normal. Men for 7 år siden blev jeg gravid ved et uheld hvor det sad udenfor livmoderen og blev fjernet. Mit spørgsmål er, om min livmoder ikke er skabt til at føde og hvad konsekvenser det kan have næste gang jeg bliver gravid??

De venligste hilsner
Winnie 30 år.Karens svar

Kære Winnie - tak for dit brev.

Der er ingen sammenhæng mellem graviditet uden for livmoderen og kejsersnit.

Graviditet uden for livmoderen opstår som regel tilfældigt og er ikke noget, hverken du eller din krop kan gøre for.

Der kan være flere grunde til, at dit barn ikke kunne trænge ned i bækkenet ved sidste fødsel. Det kan skyldes, at dine veer ikke har været kraftige nok eller at barnet har ligget skævt i bækkenet.

Som udgangspunkt vil du godt kunne føde ud gennem skeden næste gang.

Hvis du bliver gravid igen, vil du højst sandsynligt få tilbudt en samtale med en fødselslæge, som vil forholde sig til resten af graviditeten og til hvordan fødslen skal foregå. Hvis du skal føde ud gennem skede, vil barnet under fødslen bliver overvåget ekstra nøje. Og der er en øget risiko for at du, ender i endnu et kejsersnit.

Nogle fødesteder tilbyder automatisk et kejsesnit efter et tidligere kejsersnit. Andre fødesteder anbefaler at du alt efter omstændighederne føder vaginalt, for at undgå yderligere en operation med de risici, der følger og for at bevare det hormonspejl, der følger den normal fødsel.

Venlig hilsen

Karen Bøhrnsen

Jordemoder

 

 Karen tilbyder i brevkassen personlig og individuelt tilpasset vejledning i graviditet, fødsel, barsel og ikke mindst i amning.

Se Karens hjemmeside: www.jordemoder.net

Anmeld Citér

3 numre af Vores Børn + 2 LEGO Storage bokse.

Spar 384 kr.

Køb her for kun 229 kr.

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.