Eksperthjælp: Mælkeallergi og calciumbehov

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

1.319 visninger
0 svar
0 synes godt om
5. december 2016

Sarah John

Hej Sarah,

Vi har en lille dreng på 6 måneder som har haft problemer med mælk næsten siden han blev født og nu får Nutramigen modersmælkerstatning, men stadig ikke vil drikker ret meget. Børnelægen sagde at vi skulle give ham mere ske mad da han gumler på alt og det går rigtig godt, men nu vågner han kun 1 gang om natten for at få en flaske. Han får 3 måltider om dagen, 1-2 frugt snacks (alt efter hvor længe han sover om formiddagen), 1 flaske om aftenen inden han sover (120-150ml) og 1 flaske ved 2-3 tiden om natten (180ml). Vi har prøvet at beregne hans calcium indtag og det ser ud som om han nu kun får omkring 250mg om dagen hvor han burde have ca 500. Vi kan ændre hans kost lidt, men ikke så han får 250mg ekstra calcium. Findes der et tilskud vi kan give ham eller har du et andet råd?

Hilsen TanjaSarahs svar

 Hej Tanja,

Tak for dit spørgsmål.

Det er helt rigtigt, at I bør bruge en hydrolyseret modermælkserstatning, hvis din dreng ikke kan tåle mælk. I hans første leveår vil bryst eller modermælkserstatning fint dække hans calciumbehov. Først fra 1 års alderen bør I give et calciumtilskud på 500 mg, hvis han fortsat ikke får mælk eller mælkeprodukter.

Jeg håber at det er svar på dit spørgsmål :-)

Venlig hilsen

SarahGod mad giver glade maver og trygge forældre. Derfor ønsker vi i Semper, at dit barn får den bedste mad, og at du får den bedste viden om ernæring, og hvad der er godt for den lille mave. På Sempers hjemmeside finder du alle vores varianter, opskrifter, tips, og gode råd om barnets mad det første år. Og finder du ikke svar på dit spørgsmål, kan du spørge os om alt, der har med dit barns udvikling og ernæring at gøre. Vi er klar til at hjælpe dig, når der er noget, du gerne vil vide mere om.

Se Sarahs hjemmeside: www.semper.dk

Anmeld Citér

3 numre af Vores Børn + 2 LEGO Storage bokse.

Spar 384 kr.

Køb her for kun 229 kr.

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.