Eksperthjælp: Graviditet og børneorm

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

2.266 visninger
0 svar
0 synes godt om
31. oktober 2016

Karen Bøhrnsen

Hej, Jeg har lige et spørgsmål omkring børneorm. Jeg er gravid i uge 7 og fandt desværre ud af at jeg er smittet med børneorme. Højt sandsynlige fra min datter. Min bekymring er dog om det er forsvarligt at tage denne kur imod børneorme Vermox 100 mg i over 3 omgange med 14 dages mellemrum. Lægevagten sagede at der var ikke noget dokumentation på fosterskade, eller andre bivirkninger Og dosen var så lav at det højt sandyndligt ikke gjorde noget. Men nu læser jeg bare overalt hvor meget man skal passe på med indtagelse af medicin især de første 3 måneder af ens gravitet. Jeg er lidt ude af mig selv og føler mig på barn på bund. Håber på at få et beroligede svar tilbage Mvh den bekymrendeKarens svar

Hej med dig

Egentlig er det altid lægens bord, når medicin bliver aktuelt i en graviditet. Så mit råd til dig, er at lytte til lægen.

Og når det er sagt, så forstår jeg godt din bekymring. Det er utrygt, at tage medicin, når man ikke 100% sikkert kan sige, at det ikke skader barnet i maven.

En kur mod børneorm er en meget lav dosis. Du skal nemlig kun tage èn pille nu, en om 14 dage og èn igen om 4 uger.

Og ligesom lægen, kan jeg heller ikke finde nogen dokumenteret skadelig effekt hos hverken dig eller dit barn i maven, hvis du tager Vermox som kur mod børneorm.

Du må veje din utryghed op mod konsekvenserne af ikke at give dig og din familie en kur - hele husstanden skal behandles selv om der ikke er fundet børneorm hos alle, da børneorm er meget smitsomt. F.eks. må børn med børneorm først komme i institution, når de er i beha ndling.

Venlig hilsen

Karen Bøhrnsen

Jordemoder og ammekonsulent

Like og del: facebook.com/jordemoder.net

 

 

 Karen tilbyder i brevkassen personlig og individuelt tilpasset vejledning i graviditet, fødsel, barsel og ikke mindst i amning.

Se Karens hjemmeside: www.jordemoder.net

Anmeld Citér

3 numre af Vores Børn + 2 LEGO Storage bokse.

Spar 384 kr.

Køb her for kun 229 kr.

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.