Eksperthjælp: Alternativ til mælk

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

679 visninger
0 svar
0 synes godt om
22. august 2016

Sarah John

Hej, vi har en sund og rask snart syvårig datter, som ikke kan lide mælk. Hun får mælk til morgenmadsprodukterne, men vil ikke drikke mælk ellers, ost bryder hun sig heller ikke om. Vi har givet hende uni kalk som tyggetablet og det har fungeret fint. Tabletterne er imidlertid sluppet op og min mand mener vi også bare kunne prøve at give hende kakaomælk i stedet. Jeg er noget skeptisk ved, at hun skal drikke det sukker fyldige kakaomælk på regelmæssig basis, og vil gerne høre din mening og desuden bede om ideer til hvad der ellers kunne være af naturlige alternativer.
På forhånd tak,Sarahs svar

Hej 'brevkassen-37372',

Tak for dit spørgsmål.

Mælk er den største kilde til kalk i vores kost. Når din datter er 7 år, anbefaler man ca. 350 ml og maks ½ liter mælk om dagen. Det behøver ikke at være drikkemælk, det kan også være i maden, f.eks. i gryderetter eller kartoffelmos. Jeg vil ikke anbefale, at du serverer kakaomælk som alternativ til almindelig mælk. Kakaomælk er proppet med sukker, og skal derfor ikke ses som et alternativ til almindelig mælk.

Gode vegetabilske kalciumkilder er grønkål, spinat, broccoli, linser, sesampasta (thain), sojabønner, kikærter, nødder, havregryn, brød (specielt fuldkornsvarianter) og fisk. Man kan godt få dækket sit kalkbehov gennem kosten uden at drikke mælk, men det kræver, at man er meget opmærksom på, hvad man spiser, så hvis din datter ikke drikker mælk, vil jeg anbefale, at du fortsætter med at give hende et kalktilskud.

Jeg håber, at dette kan hjælpe dig.

 

Venlig hilsen

Sarah JohnGod mad giver glade maver og trygge forældre. Derfor ønsker vi i Semper, at dit barn får den bedste mad, og at du får den bedste viden om ernæring, og hvad der er godt for den lille mave. På Sempers hjemmeside finder du alle vores varianter, opskrifter, tips, og gode råd om barnets mad det første år. Og finder du ikke svar på dit spørgsmål, kan du spørge os om alt, der har med dit barns udvikling og ernæring at gøre. Vi er klar til at hjælpe dig, når der er noget, du gerne vil vide mere om.

Se Sarahs hjemmeside: www.semper.dk

Anmeld Citér

3 numre af Vores Børn + 2 LEGO Storage bokse.

Spar 384 kr.

Køb her for kun 229 kr.

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.