Eksperthjælp: 3 årig vil ikke spise aftensmad

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

976 visninger
0 svar
0 synes godt om
6. juni 2016

Sarah John

Min søn på 3 år vil ikke spise om aftnen og ej til middag gode råd modtags med kyshåndSarahs svar

Hej Maria,

Tak for dit spørgsmål.

Det afhænger selvfølgelig lidt af om han altid har været småtspisende, eller om han tidligere har spist godt? Hvis han tidligere har spist godt, kan du overveje, om der er sygdom på vej, eller om der kan være sket andre tid i jeres liv, som gør at han ikke spiser så meget? Er han startet i børnehave fx?

Det er ikke ualmindeligt, at et barn på 3 år begynder at spise mere selektivt. Det er en måde at vise at man er et selvstændigt individ, og én af de få ting, som barnet selv kan bestemme over :-) Barnet vokser heller ikke længere så hurtigt, og appetitten kan derfor også blive mindre. Hvis han trives, tror jeg du skal se tiden lidt an. Hvis han er glad, vokser og har energi til leg, skal du ikke være bekymret, hvis han i en periode spiser mindre.

Mange børn er ofte rigtig sultne når man henter dem fra børnehave, måske kan du have noget mad med til ham der. Frugt, grønt og grovbrød er rigtig godt som mellemmåltid. Nogle gange kan kold mad også være nemmere at få barnet til at spise end varm mad, så du kan prøve at servere frikadeller, pasta, kylling og grøntsager til aften, det er lige så godt koldt som varmt:-)

Når et barn er småtspisende er det endnu mere vigtigt, at det du tilbyder dit barn indeholder godt med vitaminer og mineraler. For at han får hvad han skal have at vitaminer osv. er det vigtigt at han spiser varieret. Så jeg vil anbefale, at du bliver ved med at tilbyde ham meget forskelligt mad og gerne mange små måltider, hvis han ikke har så meget appetit. Som hjælp til at få dit barn til at spise varieret kan man inddele maden i flg. kategorier:

  1. Brød, gryn og kartofler, ris og pasta.
  2. Frugt og grønsager.
  3. Kød, fisk, mælk, ost og æg.
  4. Lidt fedtstof. 

Det er rigtig vigtigt, at du bliver ved med at tilbyde ham alt muligt forskelligt, men prøv at acceptere, hvis han ikke har lyst til at smage eller kun spiser en lille smule. Det er også en god idé at inddrage ham i måltidet – lad ham være med til at dække bordet og hælde pasta i gryden, grøntsagerne i skåle osv. Jo mere han er med til, jo mere interesseret vil han blive i måltidet og måske få mere mod på at spise. Du kan evt læse lidt om at have børn med i køkkenet på Sempers hjemmeside: http://www.semperbornemad.dk/boern-og-mad/boerneernaering-abc/boern-i-koekkenet.

Jeg håber at dette kan hjælpe dig lidt. 

Venlig hilsen

Sarah JohnGod mad giver glade maver og trygge forældre. Derfor ønsker vi i Semper, at dit barn får den bedste mad, og at du får den bedste viden om ernæring, og hvad der er godt for den lille mave. På Sempers hjemmeside finder du alle vores varianter, opskrifter, tips, og gode råd om barnets mad det første år. Og finder du ikke svar på dit spørgsmål, kan du spørge os om alt, der har med dit barns udvikling og ernæring at gøre. Vi er klar til at hjælpe dig, når der er noget, du gerne vil vide mere om.

Se Sarahs hjemmeside: www.semper.dk

Anmeld Citér

3 numre af Vores Børn + 2 LEGO Storage bokse.

Spar 384 kr.

Køb her for kun 229 kr.

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.