Eksperthjælp: Fingermad 6 måneder

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

986 visninger
0 svar
0 synes godt om
30. maj 2016

Sarah John

Hej Sarah.
Jeg har en dreng på 6 mdr, og vi er rigtig godt i gang med skemaden. Han får grød til formiddag, grøntsagsmos til middag og som udgangspunkt vores mad til aften, hvis det kan moses og gøres babyvenligt.

En ting der dog undrer mig er, at han ikke gider fingermad. Til alle måltider får han et eller andet han kan sidde med selv. f.eks en agurkestang, appelsinbåd, brødstænger eller hvad vi nu lige kan finde på, men han har ingen interesse i det overhovedet. Han gider ikke engang holde ved det. Jeg har prøvet at vise ham hvordan han skal tage det op til munden osv men han er på ingen måde interesseret - han vil bare mades. Hvornår kan man forvente at de vil begynde at prøve at spise selv. Jeg syntes jeg husker fra min ældste at han godt gad i den her alder?

Glæder mig til at høre fra dig.Sarahs svar

Hej Mie,

Tak for dit spørgsmål.

Hvor er det dejligt at høre, at din dreng er godt i gang med at spise rigtig mad!

Nogle børn kommer hurtigt i gang med at spise fingermad og for andre går der lidt længere tid, det er helt normalt. Man skal altid være lidt forsigtig med at sammenligne børn, fordi det varierer så meget fra barn til barn.

Det vil være rigtig fint, hvis du fortsætter med at prøve at servere fingermad for ham udover skemaden. Det er med til både at stimulere hans hånd- og mundmotorik og giver også mulighed for at han bliver præsenteret for flere slags mad og smage, og mad med en grovere konsistens, som skal tygges. Jeg tænker at du bare skal have lidt tålmodighed, så skal det nok komme. I mellemtiden kan du begynde at gøre hans skemad lidt grovere i konsistensen ved at tilsætte en skefuld dampet/kogt/ovnbagt kød eller fisk eller kogte grøntsager, som du har findelt med en gaffel. På den måde kan du introducere mad med en konsistens der skal tygges lidt efter lidt.

Jeg håber at dette kan hjælpe dig lidt.

Venlig hilsen

Sarah JohnGod mad giver glade maver og trygge forældre. Derfor ønsker vi i Semper, at dit barn får den bedste mad, og at du får den bedste viden om ernæring, og hvad der er godt for den lille mave. På Sempers hjemmeside finder du alle vores varianter, opskrifter, tips, og gode råd om barnets mad det første år. Og finder du ikke svar på dit spørgsmål, kan du spørge os om alt, der har med dit barns udvikling og ernæring at gøre. Vi er klar til at hjælpe dig, når der er noget, du gerne vil vide mere om.

Se Sarahs hjemmeside: www.semper.dk

Anmeld Citér

3 numre af Vores Børn + 2 LEGO Storage bokse.

Spar 384 kr.

Køb her for kun 229 kr.

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.