Eksperthjælp: Morgenmad til 2 årig

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

852 visninger
0 svar
0 synes godt om
3. maj 2016

Sarah John

Hej. Jeg er mor til en 2 årige. Han vil ikke spise almindelig morgenmad så han får 2 ostehaps, en pære, en banan, lidt rosiner og kiks og mælk til. Er det i orden eller kommer han til at mangle noget. Det skal siges at han spiser gerne rugbrød med leverpostej og tomat og agurk til middag og frugt og grovbolle til eftermiddag og gerne grov pasta og hvad der er til aftensmad.
Mvh
SusanSarahs svar

Hej ”brevkassen-36608”,

Tak for dit spørgsmål.

Det vigtigste er, at din dreng spiser varieret. Så sikrer du, at han får hvad han har brug for til at vokse og udvikle sig. Som hjælp kan du tænke på, at man inddeler maden i flg. kategorier:

  1. Brød, gryn og kartofler, ris og pasta.
  2. Frugt og grønsager.
  3. Kød, fisk, mælk, ost og æg.
  4. Lidt fedtstof.

Nu ved jeg jo ikke hvad du tænker, når du tænker ”almindelig” morgenmad, men det vil være fint at du serverer lidt forskelligt fra dag til dag og at det er noget der mætter godt. Grød er en rigtig god morgenmad, fordi den indeholder godt med energi til det lille barn. Du kan fx servere havregrød, boghvedegrød, hirsegrød eller øllebrød. Du kan variere den ved at tilsætte forskellig slags frugt, hakkede nødder eller tørret frugt som fx rosiner. Han kan også spise en portion tykmælk eller yoghurt naturel med Semper Havremüsli eller gryn og evt lidt frisk frugt. Du kan også godt servere andre slags morgenmadsprodukter, fx. Minifras, bare husk at sukkerindholdet skal være max 10 g sukker pr. 100 g. Hvis der er mere sukker i end det, er produktet uegnet som morgenmad.

Du kan også servere en grovbolle eller en anden bolle, som er lidt ”tung” i det, rugbrød med ost, en kødbolle fra aftensmaden, agurk, små tomater, en kogt kartoffel eller hårdkogt æg - det behøver ikke at være mad som vi traditionelt opfatter som morgenmad :-) I weekenden kan du godt ”skeje ud” med pandekager med fuldkornsmel eller en smoothie af bær, frugt og lidt yoghurt. Jeg håber at dette kan hjælpe dig lidt.

Venlig hilsen

Sarah JohnGod mad giver glade maver og trygge forældre. Derfor ønsker vi i Semper, at dit barn får den bedste mad, og at du får den bedste viden om ernæring, og hvad der er godt for den lille mave. På Sempers hjemmeside finder du alle vores varianter, opskrifter, tips, og gode råd om barnets mad det første år. Og finder du ikke svar på dit spørgsmål, kan du spørge os om alt, der har med dit barns udvikling og ernæring at gøre. Vi er klar til at hjælpe dig, når der er noget, du gerne vil vide mere om.

Se Sarahs hjemmeside: www.semper.dk

Anmeld Citér

3 numre af Vores Børn + 2 LEGO Storage bokse.

Spar 384 kr.

Køb her for kun 229 kr.

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.