Eksperthjælp: Svar fra fys.

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

993 visninger
0 svar
0 synes godt om
6. april 2016

Christina Haansbæk

Hej Christina.
Jeg har en lille dreng som lige er fyldt 3 mdr her d. 18 - han er født 3 uger før tid.

Anton går hos kiropraktor fordi han var lidt låst i nakken- han er nu næsten færdigbehandlet, men kiropraktoren siger nu at han motorisk svarer til en på 5-6 uger.

Han kan ikke løfte sit hoved særlig meget når han ligger på maven, og når han endelig får det løftet er det kun et par sek. ad gangen. Vi er meget opmærksomme på at have ham en masse på maven men vi er også temmelig forvirret.

På grund af at han fra start har været bagud på mange områder følges han på ouh, som siger at vi skal ligge noget under han brystkasse så han bliver løftet, og ellers hjælpe ham med at få armene ind under sig så han bedre kan - dette fungerer og han løfter hovedet bedre.

Samtidig siger kiropraktoren så at jeg aldrig må ligge noget under hans brustkasse da han så glemmer at han har arme, og hun siger også at jeg IKKE må ligge armene op under ham for ham, men derimod skal ligge dem bagud ned langs siden så han selv lærer at ligge dem derop. Gør jeg dette kan han ikke finde ud af at få dem løftet op overhovedet og han bliver rigtig ked af det.

Så hvad er rigtigt? Det er svært når de siger de modsatte af hinanden, og jeg vil jo bare gerne hjælpe ham bedst muligt....

Hvornår begynder de i øvrigt normalt at gribe bevidst fat i legetøjet og tage det i munden?

På forhånd tak. 

 

 Christina tilbyder udredning, råd og vejledning, motorisk testning samt behandling af børn i alderen 0-15 år. Typiske problemstillinger kan være motorisk forsinkelse, motorisk uro, hypermobilitet, kranie skævhed, usikker hånddominans samt sansemotoriske vanskeligheder. Christina er mobil børnefysioterapeut og kører i Hovedstadsområdet samt Nordsjælland.

Se Christinas hjemmeside: FysioterapiTilBørn.dk

Anmeld Citér

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.