Eksperthjælp: Den første skemad

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

1.342 visninger
1 svar
3 synes godt om
18. december 2015

Sarah John

Hejsa må ens barn få hjemmelavet smoothie af rå grøntsager og friigtet som den første skemaf hvis man blender den helt lind?Sarahs svar

Hej silassui,

Tak for dit spørgsmål.

I Danmark er der tradition for, at den første skemad er grød. Begynd med en meget tynd grød, så bliver overgangen fra mælk til rigtig mad så mild som muligt. Gode begyndergrød er fx majsgrød, risgrød og boghvedegrød. De smager mildt og har en lind konsistens.

Jeg vil ikke anbefale smoothies, men du kan sagtens servere grøntsags- og frugtmos i stedet for grød, når barnet begynder på skemad.

I begyndelsen skal det bare være små smagsprøver, som skal vække barnets interesse for den rigtige mad. Det vil være fint, at det kun er 1-2 tsk som ryger indenbords i starten, mælken skal stadig udgøre barnets primære mad. Når barnet så kan spise ca ½ dl, kan du begynde at introducere måltid nr to, fx grøntsagsmos til aftensmad.

Jeg håber at dette er svar på dit spørgsmål :-)

Venlig hilsen Sarah JohnGod mad giver glade maver og trygge forældre. Derfor ønsker vi i Semper, at dit barn får den bedste mad, og at du får den bedste viden om ernæring, og hvad der er godt for den lille mave. På Sempers hjemmeside finder du alle vores varianter, opskrifter, tips, og gode råd om barnets mad det første år. Og finder du ikke svar på dit spørgsmål, kan du spørge os om alt, der har med dit barns udvikling og ernæring at gøre. Vi er klar til at hjælpe dig, når der er noget, du gerne vil vide mere om.

Se Sarahs hjemmeside: www.semper.dk

Anmeld Citér

3 numre af Vores Børn + 2 LEGO Storage bokse.

Spar 384 kr.

Køb her for kun 229 kr.

22. december 2015

Lomm

Profilbillede for Lomm

Jeg synes da det er vigtigt tydeligt at svare NEJ - de små maver kan IKKE tåle at starte op med rå ting, frugt og grønt skal koges så der ikke er ukendte bakterier i.

Senere hen er det ikke noget problem, men lige indtil de er introduceret til andet end mælk må man ikke bare give dem hvad som helst.

Anmeld Citér

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.

Rikke Nielsen

Scannings-sygeplejerske


Gitte Sander

Psykoterapeut og parterapeut