Denne her skulle være super lækker!!! Man kunne jo "bare" lave den uden pinde, hvis det er. Det er en opskrift fra Caroline Fibæk's bog " green godness guide".
Opskrift:
Vaniljeis
1 dåse kokosmælk
4 spsk. rismaltsirup
kornene fra en stang vanilje
1 pastauriseret æggeblomme eller 2 spsk. lecitingranulat
Chokoladesauce
2 spsk. kokosolie
2 spsk. kakaosmør
2 spsk. Rismaltsirup eller Sukrin melis
2 spsk. rå kakaopulver
Blend alle ingredienser til vaniljeisen, og køl cremen ned i køleskabet. Hæld den afkølede creme i din ismaskine, og følg instrukserne. Er du ikke den heldige ejer af en ismaskine, kan du også bare fryse cremen ned ca. 4 timer – men rør gerne i den hvert 20 min. Til den er frossen. Hvis den alligevel bliver for hård kan du køre den cremet igen i en food processor.
Lav chokoladesaucen ved forsigtigt at smelte olierne over et vandbad.
Når olierne er smeltede tages skålen af vandbadet og sirup og rå kakaopuler røres i saucen.
Når isen er frossen hælder du chokoladesaucen ud over. Lad chokoladen stivne og rør rundt i isen så chokoladen knækker i en masse små stykke og bliver godt rørt ind i isen. Hæld isen i ispindeforme og frys i ca. 4 timer.
Tip: gem evt. lidt af chokoladesaucen og hæld over isene inden servering.
Anmeld
Citér