Eksperthjælp: 10 mdr - Hvor meget mad?

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

1.489 visninger
0 svar
0 synes godt om
29. maj 2015

Sarah John

Kære Sarah,

Jeg har en glad og rask dreng på snart 10 måneder. Han spiser rigtig godt og meget ofte og han er faktisk noget af en basse, men når drengen er sulten og ber om mere mad er det jo ikke til at sige nej. Han får desuden altid en flaske til natten.

Hvor ofte og hvor meget spiser et barn på 10 månder?

Kh LouiseSarahs svar

Kære Louise,

Tak for dit spørgsmål. Hvor er det dejligt at du har en dreng, der trives og er glad for mad :-)

Et barn på 10 måneder kan spise 3 hovedmåltider og 3-4 mellemåltider. Det er meget svært at sætte mængder på hvor meget et barn skal spise. Det varierer meget fra barn til barn, fra dag til dag og fra måltid til måltid. Når han er glad, rask og vokser som han skal, behøver du ikke at fokusere på hvor meget han spiser. Så tyder det på, at han spiser efter sin appetit.

Det bedste du kan gøre er, at sørge for at han spiser varieret. Som hjælp til kan du tænke på, at man inddeler maden i flg. kategorier:

  1. Brød, gryn og kartofler, ris og pasta.
  2. Frugt og grønsager.
  3. Kød, fisk, mælk, ost og æg.
  4. Lidt fedtstof.

Når kosten er varieret, sikrer du at hans behov for næringsstoffer som fx vitaminer og mineraler bliver dækket. Så server gerne så meget forskelligt som muligt, så han bliver præsenteret for så mange forskellige smage og konsistenser som muligt.

Jeg håber at dette kan hjælpe dig lidt videre :-)

Venlig hilsen

SarahGod mad giver glade maver og trygge forældre. Derfor ønsker vi i Semper, at dit barn får den bedste mad, og at du får den bedste viden om ernæring, og hvad der er godt for den lille mave. På Sempers hjemmeside finder du alle vores varianter, opskrifter, tips, og gode råd om barnets mad det første år. Og finder du ikke svar på dit spørgsmål, kan du spørge os om alt, der har med dit barns udvikling og ernæring at gøre. Vi er klar til at hjælpe dig, når der er noget, du gerne vil vide mere om.

Se Sarahs hjemmeside: www.semper.dk

Anmeld Citér

3 numre af Vores Børn + 2 LEGO Storage bokse.

Spar 384 kr.

Køb her for kun 229 kr.

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.